search

Ons nieuws van maandag 25 april 2016

Recap 'Game of Thrones': The Red Woman
Recensie

Recap 'Game of Thrones': The Red Woman

Het was een aflevering vol verraad en trouw.

We hebben er lang op moeten wachten, maar afgelopen zondag vond eindelijk de première van het zesde seizoen van Game of Thrones plaats. De HBO-serie ging verder met de aflevering The Red Woman, waarin er nog weinig antwoorden zijn op de vele vragen waarmee we achterbleven na vorig jaar.

Net als andere jaren is deze eerste aflevering er vooral een waarin we opgefrist worden met betrekking tot de belangrijkste gebeurtenissen afgelopen seizoen. Dat houdt ditmaal in dat personages vooral reageren op dingen waar we het afgelopen jaar over na konden denken. The Red Woman draait om twee thema's: verraad en trouw.

IS JON SNOW DOOD?
Ja. Of niet? We krijgen in elk geval geen levende Jon Snow te zien deze aflevering. In plaats daarvan wordt er begonnen met een shot van zijn lichaam, moederziel alleen in de sneeuw, omringd door enkel zijn eigen bloed. Het zijn vrienden als Davos Seaworth die besluiten zijn lichaam veilig te stellen, terwijl de andere leden van de Night's Watch verwoed vergaderen over de volgende stappen. De dood van de Lord Commander zou rechtvaardig zijn omdat hij de Wildlings binnengelaten had. Voorlopig lijkt er ook niets van Melisandre af te komen, want die stamelt alleen maar dat ze hem in de vlammen in Winterfell gezien had. Slim als Davos is, stuurt hij in elk geval een van de zijnen erop uit om de Wildlingen te waarschuwen en hun hulp in te schakelen (zij hebben immers hun leven aan Jon te danken) en haalt hij reuzenwolf Ghost erbij. Eén ding is helder: dit gaat snel uit de hand lopen.

DE ANDERE STARK-KINDEREN
Daar zijn er twee van die we deze aflevering zien. Sansa en Theon hebben de sprong van de muren van Winterfell overduidelijk overleefd en Theon doet zijn best om haar te helpen ontkomen. Maar Ramsay, wiens toekomst in huis Bolton afhangt van de kinderen die Sansa van hem moet krijgen, heeft zijn beste mannen erop uit gestuurd. Die maken weinig kans tegen het zwaard van Brienne, die samen met Podrick een einde maakt aan de mannen. Het duo zweert meteen hernieuwde trouw aan Sansa, die daarmee misschien wel snel meer mensen om zich heen kan gaan verzamelen om Winterfell terug te veroveren op de Boltons.

Sansa's zusje Arya heeft het ondertussen zwaar: die zit als blind meisje in een steegje in Braavos en wordt in elkaar geslagen door het meisje van de Faceless Men. Echt verweren kan Arya zich nog niet, maar vermoedelijk leert ze dat snel. Ontbrekende kinderen ditmaal: Bran (die we volgende week zien) en Rickon.

VERRAAD IN DORNE
Ellaria Sand en haar dochters namen vorig seizoen al wraak op het lieftallige meisje Myrcella door haar te vergiftigen. (Overigens zweren Cersei en Jaime in deze aflevering om die reden wraak en samen te blijven vechten tegen de rest van de wereld.) De wraakzucht voor de dood van Oberyn gaat echter verder dan dat, want het is Ellaria die koning Doran doodsteekt en één van haar dochters vermoordt op een schip voor King's Landing diens zoon Trystane. Vooral opmerkelijk in deze scène is het feit dat niemand van de wachters het opneemt voor Doran. Zo te merken was hij niet populair, maar maakt het echt uit? De verhaallijn in Dorne was niet bepaald de beste vorig seizoen. Wellicht dat de dames wel meer te doen krijgen dit jaar, want Ellaria is er immers op gebrand wraak te nemen op de Lannisters.

CHAOS IN MEEREEN
In het continent Essos zijn ook flinke problemen. Tyrion en Varys bijvoorbeeld, die Meereen samen leiden, maar om dat beter te willen doen de stad beter te leren kennen. Meteen blijkt hoe moeilijk het wordt om te heersen daar, de complete vloot van Daenerys is in brand gestoken. Daario en Jorah zoeken naar de in Meereen minder populair geworden Daenerys, maar vinden enkel een aanwijzing naar waar ze heen is: de Dothraki.

Daar zien we Dany ook kort, die blijkt het behoorlijk moeilijk te hebben bij de paardmensen. Ze blijkt naar de mensen van Khal Moro gebracht te worden en die blijkt haar te willen verkrachten. Als eenmaal blijkt dat Dany de weduwe van Khal Drogo is, belooft hij dat ze veilig is. Hij gaat haar naar de plek brengen waar vrouwen van overleden Khals heengaan in hoofdstad Vaes Dothrak. Toch verwachten we dat Dany snel weer Khaleesi wordt, gezien shots uit de trailers waarin draak Drogon boven grote groepen Dothraki vloog.

DE WARE VORM VAN MELISANDRE
Nog even terug naar de Night's Watch. Jon Snow leeft dus (nog) niet, maar we krijgen wel een flinke onthulling te zien rond Melisandre. De rode priesteres deed aan het einde van de aflevering haar ketting af en bleek een oeroude vrouw te zijn. Niks mooie naakte Carice van Houten dus, maar een soort oeroude Golem. Toch zou dit meerdere betekenissen kunnen hebben. Zo zou Melisandre haar geloof kwijt zijn (terwijl ze dus honderden jaren oud moet zijn) en daarom haar échte uiterlijk tonen. Tegelijk zou dit kunnen laten zien hoe sterk haar magie is. Ze leeft al zo lang, dan moet ze als heks toch wel Jon weer tot leven kunnen wekken? Een andere rode priester, Thoros of Myr, deed het al met Beric Dondarrion.

LOSSE GEDACHTEN
"¢ Ramsays grafrede voor Myranda is ijzingwekkend en humoristisch. Hij belooft wraak te nemen (en zegt gewild te hebben dat ze het zou kunnen zien). Om vervolgens de kennelmeester te bevelen haar lichaam aan de honden te voeren.

"¢ Geef ons snel meer momenten tussen Tyrion en Varys, want dit was weer goud. Tyrion probeert een bedelaar met haar baby geld te geven, maar zegt per ongeluk dat hij het kind wil opeten.

"¢ Die knuffel van Theon en Sansa was een zeldzaam moment van affectie in deze serie die vooral bekend staat om zijn geweld. Het symboliseert ook hoe Theon Sansa weer als zus gaat zien.

"¢ Tegelijk was er genoeg geweld: Trystane die door zijn keel gestoken werd, Doran in zijn borst en Brienne die wat kelen door mocht snijden.

"¢ Ben ik de enige die hoopt dat er een nieuw moment komt tussen Jonathan Pryce's High Sparrow en Margaery's moeder Olenna?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Promo 'Game of Thrones'-aflevering Home
Series / Video/clip/featurette

Promo 'Game of Thrones'-aflevering Home

En is het zevende seizoen het laatste?



Gisteren was dan eindelijk de première van de eerste aflevering van het zesde seizoen van HBO's Game of Thrones. Vandaag hebben we alvast een promo voor de volgende episode, Home getiteld. Een synopsis is er helaas nog niet. Naast de promo heeft THR een interessant nieuw artikel over het aantal afleveringen dat de HBO-serie nog te gaan heeft.

Showrunners D.B. Weiss en David Benioff meldden onlangs al dat er mogelijk nog maar 13 afleveringen te gaan zijn tot het einde van de serie (die overigens al verlengd is voor een zevende seizoen). Nu zou het kunnen dat de serie eindigt met het zevende seizoen, of nog maximaal vijf afleveringen in het achtste krijgt.

"We realiseerden ons in 2013 toen we een paar dagen doorbrachten met George [R.R. Martin] in Santa Fe om de toekomst van de boekenreeks en televisieserie te bespreken, dat we de boeken in zouden halen," vertelden ze tegenover THR. "Het schema van George is geheel het zijne, zoals het hoort voor een boekenschrijver. Maar wij hebben een vast schema "“ een nieuw seizoen per jaar. In het begin hoopten we dat we zeven seizoenen zouden krijgen om het verhaal te vertellen. Zeven koninkrijken, zeven goden, zeven boeken "“ zeven voelde als ons geluksgetal. De warrigheid van de verhalen is misschien niet zo elegant, maar we verwachten tussen de 70 en 75 uren voor de credits voor het laatst rollen."

Er zijn dus meer mogelijkheden: het volgend seizoen zou het laatste kunnen zijn, of er kan een achtste seizoen met vijf episodes volgen. Morgen hebben we de recap van de première van het zesde seizoen: The Red Woman.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Reboot voor Person of Interest niet uitgesloten
Series / Nieuws

Reboot voor Person of Interest niet uitgesloten

Gaat de serie onder meer The Killing & Community achterna?

Geoffrey Ketels

Vorige maand was een vervelende en teleurstellende maand voor fans van de serie Person of Interest. CBS kondigde toen immers niet alleen aan dat het vijfde seizoen van de reeks ook meteen de laatste zal zijn, bovendien bestaat ze ook uit slechts 13 afleveringen. Toch lijkt alles nog niet verloren. Zowel de producers als de leden van de cast zouden namelijk in de aanloop naar de première op 3 mei hebben aangegeven open te staan voor bijvoorbeeld een reboot.

Verschillende series zoals The Killing, Community en The Mindy Project vonden nadat ze werden gecancelled een nieuwe thuis op digitale platformen zoals Netflix, Yahoo en Hulu. Misschien zou er ook voor Person of Interest een dergelijke toekomst weggelegd kunnen zijn. Deze vraag werd gesteld aan executive producer Greg Plageman welke aan TV.com "zeg nooit nooit" als antwoord uit de hoed toverde.

Ben jij al klaar voor het vijfde seizoen van Person of Interest en zou jij een reboot van de serie wel zien zitten?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe companion 'Doctor Who' bekend!
Series / Nieuws

Nieuwe companion 'Doctor Who' bekend!

Pearl Mackie is het nieuwe maatje van de Doctor.

Doctor Who-fans zullen tot 2017 moeten wachten op het nieuwe seizoen van de BBC-serie. Er is dit jaar slechts één avontuur voor Peter Capaldi's Doctor, namelijk de Christmas Special. Desondanks weten we nu al wie zijn nieuwe companion wordt. Pearl Mackie, wiens personage Bill heet, is de opvolger van Jenna Colemans Clara.

Het personage werd geïntroduceerd halverwege de Everton vs. Manchester United FA Cup halve finale op BBC1. De introductie laat zien hoe de Doctor en de dame wegrennen voor een Dalek. Uiteraard is ze goedgebekt, zoals het hoort bij een companion van de Doctor.



Of Capaldi na komend seizoen nog terugkeert in de rol is niet bekend. Showrunner Steven Moffat vertrekt in elk geval, en heeft al een opvolger in de vorm van Chris Chibnall, die de serie in 2018 mag leiden. Capaldi is gevraagd om ook terug te keren voor dat seizoen, maar dat is dus nog niet zeker.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.