search

Ons nieuws van woensdag 17 augustus 2016

Anna Paquin speelt Nancy Montgomery in Alias Grace
Series / Nieuws

Anna Paquin speelt Nancy Montgomery in Alias Grace

De actrice speelt er samen met Zachary Levi en Sarah Gadon.

Het ziet er naar uit dat Netflix samen met de Canadese producers Halfire Entertainment en CBC de cast van hun nieuwe serie 'Alias Grace' langzaam maar zeker vorm kunnen geven. Het is niemand minder dan actrice Anna Paquin (bekend van onder meer True Blood en Roots) die naast de eerder reeds aangekondigde Zachary Levi en Sarah Gadon gaat spelen.

Paquin zal in de serie de rol op zich nemen van Nancy Montgomery, de housekeeper, maar ook de geliefde van Thomas Kinnear. In eerste instantie lijkt ze bevriend te zijn met Grace Marks (gespeeld door Sarah Gadon), maar daar komt al snel verandering in. Montgomery kan het namelijk niet hebben dat Kinnear een zekere affectie heeft voor Marks met alle gevolgen van dien.

Het script achter het waargebeurde verhaal van Alias Grace wordt geschreven door Saray Polley welke eerder reeds verantwoordelijk was voor projecten als Looking for Alaska en Away From Her. Ben jij ook al benieuwd wat deze gloednieuwe serie met Anna Paquin allemaal voor ons in petto zal hebben? In dat geval zal je nog even geduld moeten uitoefenen. De serie zal immers pas ergens in 2017 te zien zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'Prey' seizoen 2
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Prey' seizoen 2

Prima uitgave van een enerverende serie.

Cast: Philip Glenister (David Murdoch), MyAnna Buring (Jules Hope), Nathan Stewart-Jarrett (DC RIchard Iddon), Ralph Ineson (DCI Mike Ward) e.a. | Jaren: 2014-2015 | Zender: ITV

Prey is een miniserie van het Britse ITV, dat ondertussen uit twee seizoenen bestaat. De eerste reeks vertelde het verhaal van politieonderzoeker Marcus Farrow, het tweede gat om een gevangenismedewerker. Dat tweede, op zichzelf te kijken verhaal, is in Nederland nu op Dvd verkrijgbaar.

Gevangenismedewerker Dave Murdoch leidt een rustig leventje. Maar daarin komt drastisch verandering als een onschuldig ziekenhuisbezoekje met een vrouwelijke gevangene totaal uit de hand loopt. Door één telefoontje belandt Dave plotseling aan de verkeerde kant van de wet. Zijn hoogzwangere dochter Emma blijkt in levensgevaar te zijn en hij heeft geen keus: met handboeien vastgeklonken aan zijn gevangene slaat hij met haar op de vlucht.

De hardwerkende politie-inspecteur Susan Reinhardt heeft geen idee dat er iets mis is met Emma en gaat op onderzoek uit: hoe is Dave, een man met een smetteloze staat van dienst, tot deze extreme daad gekomen en waar is hij gebleven? Er volgt een enerverend kat-en-muisspel, waarin Dave wanhopig probeert te achterhalen wat er met zijn verdwenen dochter is gebeurd en tegelijkertijd uit handen van Reinhardt en haar mensen moet zien te blijven. Zal het Dave lukken zijn geliefde dochter te vinden voordat Reinhardt hem inrekent?

Afleveringen werden goed bekeken. De serie trok gemiddeld zo rond de 3,5 miljoen mensen naar de televisie in Engeland, een prima aantal dus. Verder waren critici er redelijk over te spreken en vonden ze het een verfrissende serie als het aankomt op de aanpak van het misdaadgenre.

Dvd: Prey serie 2 | Duur: 3x50 minuten | Release: augustus 2016 | Video: 16:9 | Audio: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 1x Dvd | EAN: 8-717344-758741 | Met dank aan: Just Entertainment

De uitgave van dit tweede seizoen past perfect naast die van het eerste. Voorop groot het logo, met daarvoor de twee hoofdpersonen van deze reeks. Maak je de hoes open, tref je een enkele Dvd aan met daarop een beeld van Susan Reinhardt en verder een boekje met reclame voor andere series van Just Entertainment.

Video en audio
De serie ziet er prima uit op Dvd. Het geheel is sfeervol en heeft mooie, realistische kleuren. Details zijn er ook genoeg, al zie je niet de scherpste lijnen. Heel erg is dat niet, want bij deze serie draait het vooral om het verhaal. De audio is verder goed te volgen, waarbij vooral het dialoog veel aandacht krijgt en altijd netjes centraal uit de boxen komt.

Toekomst
Waarschijnlijk volgt er wel een derde seizoen van Prey, want ondanks dat de kijkcijfers gedaald waren ten opzichte van een seizoen eerder, is een gemiddelde van 3,5 miljoen kijkers in Engeland nog altijd best prima.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.