search

Ons nieuws van dinsdag 16 augustus 2016

Robert Downey Jr. speelt hoofdrol in nieuwe HBO-serie
Series / Nieuws

Robert Downey Jr. speelt hoofdrol in nieuwe HBO-serie

Hij werkt samen met True Detective-bedenker Nic Pizzolatto aan de serie, die mogelijk een Perry Mason-reboot betreft.

True Detective-bedenker Nic Pizzolatto heeft al eerder aangegeven dat hij zou willen werken aan een andere dramaserie voor HBO, en nu lijkt het erop dat hij in elk geval al een hoofdrolspeler heeft gevonden.

Volgens Variety zouden Pizzolatto en Robert Downey Jr. (Iron Man, Sherlock Holmes) in gesprek zijn om samen te werken aan een nieuwe dramaserie voor het geroemde netwerk. Pizzolatto zou de scenario's voor zijn rekening moeten nemen en Downey Jr. zou naast de hoofdrol ook dienst moeten doen als uitvoerend producent (samen met zijn vrouw Susan Downey).

De grote vraag is nu waar de serie over zal gaan. Volgens bronnen zou het wel eens de Perry Mason-reboot kunnen betreffen, die Downey Jr. een aantal jaren als filmproject ontwikkelde voor Warner Bros. In plaats daarvan wordt het nu mogelijk de eerste hoofdrol van Downey Jr. in een tv-serie. Hij was meer dan tien jaar geleden wel nog te zien in een aantal afleveringen van Ally McBeal.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geoffrey Rush als Albert Einstein in miniserie 'Genius'
Series / Nieuws

Geoffrey Rush als Albert Einstein in miniserie 'Genius'

Ron Howard zal de eerste aflevering regisseren.

Oscar-, Golden Globe-, Emmy- en Tony-winnaar Geoffrey Rush (The King's Speech, Pirates of the Caribbean, Shine) zal te zien zijn in de nieuwe anthology-serie Genius van National Geographic Channel. De serie is een productie van Fox 21 Television Studios, Imagine Television, OddLot Entertainment en EUE/Sokolow. Rush zal de rol spelen van niemand minder dan Albert Einstein in de eerste dramaserie van het netwerk. Het verhaal van de miniserie is gebaseerd op Walter Isaacsons bejubelde biografie van de gevierde wetenschapper. De eerste aflevering zal geregisseerd worden door Ron Howard, wat tegelijkertijd de eerste keer betreft dat de bekende filmregisseur een tv-serie regisseert. De opnames van Genius beginnen volgende maand in Praag. De serie zal in 2017 worden uitgezonden door National Geographic Channel in 171 landen en 45 talen.

Naast Rush is er in de serie ook een rol weggelegd voor Johnny Flynn (Clouds of Sils Maria, Song One), die de jongere versie van Einstein zal spelen, in de jaren voordat hij een internationale beroemdheid werd. In de tien afleveringen van Genius zien we hoe een vindingrijke, rebellerende patentmedewerker de mysteries van het atoom en het universum ontrafelde. Ook zien we hoe Einstein was in zijn persoonlijke leven.

Genius wordt geproduceerd door Brian Grazer, Ron Howard, Francie Calfo, Anna Culp, Gigi Pritzker, Rachel Shane, Melissa Rucker, Sam Sokolow en Jeff Cooney. Ken Biller zal dienst doen als showrunner van de serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dikke spoiler in eerste clip 'The Walking Dead' seizoen 7?
Series / Trailer

Dikke spoiler in eerste clip 'The Walking Dead' seizoen 7?

We zien Dwight, maar ook...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.


Hierboven zie je - als je dat wilt - de eerste clip uit het zevende seizoen van The Walking Dead. In de beelden zien we het personage Dwight die een aantal behoorlijk kansloze walkers tegenkomt.

De scène met het personage van acteur Austin Amelio lijkt echter ook e.e.a. weg te geven, al is de kans groot dat AMC de kijker op het verkeerde been zet. Want waarom nu al zo'n spoiler weggeven?

In de scène zien we D. in het jasje en op de motor van Norman Reedus' Daryl Dixon. Mocht dit het geval blijven in het nieuwe seizoen, dan zou het zomaar kunnen dat Dixon de honkbalknuppel Lucille van Negan (Jeffrey Dean Morgan) van te dichtbij heeft gezien.

Het zevende seizoen start op 23 oktober en pas vanaf dan zullen we zien hoeveel veranderingen er zijn in de cast van de populaire zombieserie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Homeland' krijgt nog eens drie nieuwe seizoenen
Series / Nieuws

'Homeland' krijgt nog eens drie nieuwe seizoenen

En wat weten we over de nieuwe richting van de serie?

Homeland krijgt nog eens minstens drie nieuwe seizoenen. Deadline schrijft dat de serie niet alleen een zesde seizoen krijgt in januari 2017, maar ook nog een zevende en een achtste seizoen. Daarnaast zijn er nu via The Huffington Post nu wat nieuwe details over de volgende reeks.

Het nieuwe seizoen speelt zich af direct na de Amerikaanse verkiezingen. De boel draait om een fictieve president die zowel op Hillary Clinton als Donald Trump moet gaan lijken. Het wordt "een samenstelling van alle kandidaten en een President die alle normen uitdaagt en om die reden ietwat bedreigend is."

Dit jaar kijkt de serie naar "de hele nationale reactie op de dreiging van terrorisme sinds 9/11 en de manier waarop we moslims behandeld hebben," vertelt actrice Claire Danes, die de hoofdrol van Carrie Mathison speelt. De relatie van Carrie, die sinds een seizoen of twee langzaam andere denkbeelden krijgt dan de CIA, met Saul Berenson (Mandy Patinkin), komt nog meer onder druk te staan.

"Er is een scheuring geweest die ze de afgelopen seizoenen hebben proberen te repareren, maar met wisselend succes," begint Danes. "Saul heeft zich meer toegelegd aan het agentschap en Carrie wijst enkele kernwaardes er van af. Dus dat is moeilijk te verenigen, en ik denk ook dat ze daar nog niet in geslaagd zijn."

Nu wil Carrie dus "weten of onze hele aanpak om terrorisme te bestrijden werkt".
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: 'The Punisher' al in 2017 te zien
Series / Nieuws

Gerucht: 'The Punisher' al in 2017 te zien

Krijgen we dan vanaf volgend jaar drie Marvel/Netflix-series?

Heel misschien is nu bekend wanneer het eerste seizoen van de eerste Marvel/Netflix spin-off te zien is. Volgens een nieuw gerucht is The Punisher in de loop van 2017 al te zien. In de mobiele app van Netflix staat namelijk het jaartal aangegeven waarin de spin-off van Daredevil te zien is.

Daarin staat aangegeven dat Jon Bernthal al in 2017 te zien is. Dat gaat enigszins in tegen de verhalen die we de afgelopen tijd hoorden, want toen was er vooral de indicatie dat de serie pas na 2018 zou komen. Er zouden slechts twee Marvel/Netflix-series per jaar komen, maar wellicht wijkt men volgend jaar dus al van die norm af.

Dit jaar is er in elk geval slechts een tweetal series: we hadden het tweede seizoen van Daredevil, waarin The Punisher zijn opwachting maakte, en er volgt eind september een eerste seizoen van Luke Cage. In 2017 staan er verder in elk geval twee series gepland: Iron Fist en The Defenders.

Het is dus maar de vraag of de datum, zoals je die hieronder ziet staan, echt is. Wel zien we al een mooie synopsis: Na de moord op zijn gezin, wordt Frank Castle zowel achtervolgd als opgejaagd. In de criminele onderwereld, zal hij bekend komen te staan als The Punisher.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.