search

Ons nieuws van woensdag 28 september 2016

Copyright rechtszaak voor NBC serie Timeless
Series / Nieuws

Copyright rechtszaak voor NBC serie Timeless

De claim komt van de Spaanse producer Onza Partners.

Amper dagen voor de première van de NBC serie Timeless duikt plots het nieuws op dat de Spaanse producer Onza Partners claimt dat de reeks een ripoff zou zijn van de Spaanse serie El Ministerio del Tiempo. Deze serie vertelt het verhaal van een overheid bestaande uit drie personen die terug reizen in de tijd om de geschiedenis te veranderen.

Dat de rechtszaak er komt is een beetje een verrassing. Eerder leek er immers een goede verstandhouding te bestaan tussen alle partijen. In april vorig jaar vond er een meeting plaats tussen Onze directeur Gonzalo Sagardia en Gersh partner Roy Ashton. Dit gebeurde op een internationale televisieconferentie waarbij er een DVD werd overhandigd samen met allerhande extra promotiemateriaal. De overhandiging zou echter onder voorwaarden zijn gebeurd die het productieteam achter Timeless zou hebben geschonden.

De rechtszaak die Onza Partners wil aanspannen is uiteraard niet uitsluitend gericht tegen NBC. Ook Sony, Kripke en diverse andere partijen worden voor de rechtbank gedaagd. Wij zijn vooral benieuwd of dit de première van de serie in de weg zal staan. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Strain' eindigt met 4e seizoen
Series / Nieuws

'The Strain' eindigt met 4e seizoen

Nog een jaar genieten van de strijd tussen vampiers en mensen.

FX-bazen Nick Grad en Eric Schrier hebben bekend gemaakt dat het vierde seizoen van The Strain het laatste gaat zijn. Dan wordt het verhaal van de strijd van de mensheid met oeroude vampiers afgerond.

"We bedanken Carlton Cuse, Guillermo del Tro, Chuck Hogan en hun creatieve team en de fantastische cast voor drie opwindende seizoenen van The Strain," aldus Gad in de aankondiging. "Ondanks dat we het jammer vinden, steunen we hen in de manier waarop ze het vierde seizoen een dramatische conclusie van het verhaal maken."

Ook Cuse reageerde al: "Het is een genot om bij FX te werken, waar creatieve plannen altijd op de eerste plaats staan. Ons oorspronkelijke plan was om het verhaal in drie jaar te vertellen. Toen we het verhaal begonnen te vertellen, werd dat meer. Maar nadat Guillermo, Chuck en ik het derde seizoen afgerond hadden, kregen we het gevoel dat de beste versie van het verhaal in nog één seizoen verteld wordt. We hebben een fantastisch plan voor een spannend vierde seizoen."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-serie 'Runaways' vindt scenarist
Series / Nieuws

Marvel-serie 'Runaways' vindt scenarist

Tamara Becher maakt de serie.

Of Hulu's Runaways, gebaseerd op de gelijknamige Marvel-comics, zich afspeelt in het Marvel filmuniversum is nog niet zeker. Wel weten we dat een Marvel-schrijfster de overstap van Iron Fist naar deze serie gaat maken. Tamara Becher bevestigde op haar Twitter-account dat ze mee gaat werken aan Runaways.


De serie van Hulu wordt omschreven als "het verhaal van zes tieners die elkaar niet uit kunnen staan, maar zich moeten verenigen om te vechten tegen een gemeenschappelijke vijand: hun ouders."

De oorspronkelijke comics stammen uit 2003 en werden bedacht door Brian K. Vaughan en Adrian Alphona. De tieners komen er in de comics achter dat hun ouders behoren tot een kwaadaardige misdaadsyndicaat.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
CBS ontwikkelt 'SWAT'-serie
Series / Nieuws

CBS ontwikkelt 'SWAT'-serie

Met hulp van niemand minder dan regisseur Justin Lin.

Regisseur Justin Lin heeft een goed jaar. Zo mocht hij Star Trek Beyond maken, een film in een franchise die hij al jaren een warm hart toedraagt. Maar nu kijkt de regisseur ook naar de mogelijkheid om op televisie content te maken. Zo gaat CBS nu samen met Lin een reboot van de serie S.W.A.T. uit de jaren zeventig maken.

Lin heeft getekend om hieraan mee te werken als uitvoerend producent, samen met Shawn Ryan (bedenker van The Shield). De oorspronkelijke serie was gedurende twee seizoenen op zender ABC te zien en draaide om Lt. Dan "Hondo" Harrelson, leider van een SWAT-team dat gevaarlijke missies ondernam. In 2013 kwam er een film uit, maar nu komt er een serie.

TVLine meldt dat deze serie met straf wordt gemaakt: als CBS de keuze maakt om de serie niet uit te zenden, moet het hiervoor betalen. Het script van deze eerste pilot wordt gemaakt door Aaron Rashaan Thomas en Neil H.Moritz. Mogelijk zal Lin de pilot regisseren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.