search

Ons nieuws van woensdag 12 oktober 2016

Dvd-recensie: 'Rizzoli & Isles' seizoen 6
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Rizzoli & Isles' seizoen 6

Nog twee seizoenen...

Cast: Angie Harmon (Detective Jane Rizzoli), Sasha Alexander (Dr. Maura Isles), Jordan Bridges (Frankie Rizzoli Jr.), Bruce McGill (Detective Vince Korsak), Lorraine Bracco (Angela Rizzoli) | Jaren: 2010 "“ heden | TV-release: Net 5, TNT

Appartement in brand gestoken. Een dreigend bericht verstopt in het lichaam van een moordslachtoffer. Daarmee begint het zesde seizoen van hitserie Rizzoli & Isles, die na jaren en zes seizoenen bijna tot een einde is. Nog maar even kunnen fans ervan genieten, want in de VS is men begonnen met uitzenden van de laatste afleveringen. Volgend jaar krijgen wij vermoedelijk dan ook de laatste afleveringen op Dvd. Maar eerst die van seizoen 6.

In het seizoen heeft iemand het gemunt op Jane Rizzoli, en die is meteen vastbesloten om te achterhalen wie het is. Terwijl de aanwijzingen zich opstapelen, en ze een bodyguard krijgt toegewezen, worden de beste agenten van Boston op de zaak gezet. Het wordt een race tegen de klok, waarbij Dr, Maura Isles vermist raakt…

Het zesde seizoen laat een flinke daling in het aantal kijkers zien in de VS. De eerste aflevering trok nog 4,39 miljoen mensen naar zender TNT (het minste ooit in de VS voor een première), en de finale was nog maar goed voor 2,92 miljoen kijkers.



DVD: seizoen 6 | Duur: 40 min. / 18 afleveringen | Release: september 2016 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans, Duits 2.0 | Ondertiteling: Nederlands, Frans Discs: 4 x DVD | EAN: 5-051888-224809 | Met dank aan: Warner Bros

Het zesde seizoen wordt aangeleverd in eenzelfde box als eerdere seizoenen. Het gaat om een reguliere Dvd-hoes, met daar een slipcover omheen. In de doos tref je vier schijven aan, elk met een redelijk saai grijs ontwerp. In de box verder synopsissen van de afzonderlijke afleveringen.

De serie ziet er lekker sfeervol uit, met mooie kleuren en zo nu en dan echt goed opgenomen scènes waarin bijvoorbeeld slachtoffers onderzocht worden. Dat zijn de momenten waarop de serie het meest schittert, maar al met al ziet het geheel er gedetailleerd genoeg uit. De audio is verder ook goed en sfeervol, zoals het hoort bij dit soort serie.

Extra's
Als bonus tref je From the Shadows: A Criminal Revealed aan op schijf vier. Daarin verschijnt iemand uit Jane's verleden…

Laatste seizoen
Het zevende seizoen wordt het laatste en dat werd wel eens tijd. De kijkers liepen al tijden terug en het zevende seizoen dat in de Verenigde Staten te zien is, trok slechts 3,91 miljoen mensen naar de zender. Dat is nog minder dan dit zesde seizoen, dus wellicht werd het ook tijd!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geen vierde seizoen voor Murder in the First
Series / Nieuws

Geen vierde seizoen voor Murder in the First

Een echte verrassing is dat eigenlijk niet...

TNT heeft besloten om het drama Murder in the First na drie seizoenen naar de eeuwige jachtvelden te verwijzen. Helemaal als een verrassing komt dit in principe niet. Het derde seizoen van Murder in the First was immers slechts goed voor een gemiddeld aantal kijkers van 1 miljoen. Toen de serie haar debuut maakte waren dat er nog een slordige 3 miljoen, toch een niet onbelangrijk verschil.

Het afvoeren van de reeks is de zoveelste beslissing in een rij van Kevin Reilly. Eerder raakte reeds bekend dat de serie werd afgevoerd, maar er kwamen ook enkele projecten in de plaats zoals Good Behavior en Animal Kingdom. Andere series als Major Crimes en The Last Ship krijgen wel nog het vertrouwen om door te gaan.

De cast van Murder in the First bestond onder meer uit Taye Diggs en Kathleen Robertson. Was jij een fan van de reeks Murder in the First en ga je de serie missen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Werk aan tweede seizoen 'Westworld' al begonnen
Series / Nieuws

Werk aan tweede seizoen 'Westworld' al begonnen

Jonathan Nolan ontkracht verder geruchten over Roman en Medieval World.

De eerste aflevering van Westworld beleefde de sterkste première sinds die van True Detective op HBO. Nu blijkt dat, ondanks dat men nog geen groen licht gekregen heeft voor het tweede seizoen, men wel al begonnen is met werken daaraan. Heel vreemd is dat niet, want de productie van de serie werd tijdelijk stilgelegd om te kunnen werken aan de volgende paar seizoenen.

"We werken op dit moment aan het tweede seizoen," aldus co-bedenker Jonathan Nolan. "Ik vind het maar moeilijk om te stoppen met werken." Ook vertelde Nolan dat de serie voorlopig niet, zoals eerder het gerucht ging, naar Roman World of Medieval World zou gaan.

Zoals we al schreven lijkt de kans groot dat HBO met een tweede seizoen komt. In de VS alleen al keken er 1,96 miljoen mensen naar de premièreaflevering en nog eens 3,3 miljoen naar streams en andere mogelijkheden. Daarnaast is de serie tot nu toe enorm goed ontvangen (hoewel sommige critici vinden dat de show op het randje van teveel mysterie en te weinig intelligentie wandelt).

Hebben jullie de eerste twee afleveringen al gezien? Zo ja, wat vond je ervan?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vierde en laatste seizoen 'Halt and Catch Fire'
Series / Nieuws

Vierde en laatste seizoen 'Halt and Catch Fire'

Nog maar tien afleveringen te gaan.

Fans van Halt and Catch Fire zullen blij zijn dat AMC de serie een vierde seizoen gunt. Tien afleveringen krijgen makers Christopher Cantwell en Christopher C. Rogers van AMC om hun serie tot een mooi einde te brengen. De show draait om de opkomst van de computerindustrie in de jaren tachtig in Texas en Californië.

"We zijn ontzettend trots op Halt and Catch Fire "“ een waar passieproject "“ en bedanken critici en fans die dit unieke programma omarmd hebben," aldus Charlie Collier, de baas van AMC. "Felicitaties en dank aan bedenkers en showrunners Christopher Cantwell en Christopher C. Rogers en het enorm getalenteerde team van schrijvers, producenten, de cast en crew. Het is een geweldig genoegen om dit project een vierde en laatste seizoen te geven, om te zien of Cameron, Donna en de rest van de groep Swap Meet in een eBay, Amazon of Facebook kunnen veranderen."

Cantwell en Rogers zijn blij met het feit dat ze een vierde seizoen krijgen om "de serie te laten eindigen zoals wij dat willen en ons verhaal, deze personages en onze fans het einde te geven dat ze verdienen."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.