search

Ons nieuws van dinsdag 13 juni 2017

Idris Elba's 'Luther' keert opnieuw terug!
Series / Nieuws

Idris Elba's 'Luther' keert opnieuw terug!

Nog voldoende zaken om te vertellen.

De BBC heeft onthuld dat er een vijfde seizoen komt van de serie Luther. Zowel de bedenker Neil Cross als hoofdrolspeler Idris Elba keert terug voor het nieuwe seizoen. Opnieuw worden er een beperkt aantal afleveringen opgenomen, geschreven door Cross.

"Neil, de BBC en ik hebben gesproken over een volgend seizoen en ik ben blij dat we alles weer bij elkaar hebben kunnen brengen. Ik kijk ernaar uit om de jas weer aan te trekken," aldus Elba in het officiële bericht. Ook Cross sprak lovende woorden en gaf onder meer aan dat er nog voldoende zaken zijn om te vertellen.

Het eerste seizoen van de politieserie verscheen in 2010 en bestond uit zes afleveringen. In 2011 en 2013 volgden seizoenen met ieder vier episodes en in 2015 keerde John Luther terug voor slechts twee afleveringen. Elba wordt alom geroemd om zijn rol. Hij won al een Golden Globe, een Screen Actors Guild award, een NAACP Image Award, een Critics' Choice Award en hij werd vier keer genomineerd voor een Emmy.

Begin 2018 moet seizoen 5 van Luther worden opgenomen. De vier afleveringen verschijnen waarschijnlijk later dat jaar.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bryan Fullers invloed op 'Star Trek: Discovery' ook in S2 merkbaar
Series / Nieuws

Bryan Fullers invloed op 'Star Trek: Discovery' ook in S2 merkbaar

Alex Kurtzman gaat in op het vertrek van Fuller bij de CBS-serie.

Ondanks dat de serie meerdere keren uitgesteld werd, wist de recente trailer van Star Trek: Discovery vertrouwen van fans terug te winnen. Toch blijft de exit van showrunner en bedenker Bryan Fuller pijnlijk. Alex Kurtzman, uitvoerend producent, stelt nu dat diens invloed wel merkbaar is in elk geval de eerste twee seizoenen.

"Zijn invloed is zeker nog te merken in de serie," aldus Kurtzman. "Bryan had het erg druk met America Gods en ik denk dat de grootte van Star Trek maakte dat Bryan een keuze moest maken. Hij hield van allebei de series, dus we gingen met hem om tafel zitten en bekeken wat hij zou kunnen bijdragen aan de toekomst van Trek. Dus veel van wat je ziet in de zin van opbouw, personages, de grote plannen en het verhaal van dit seizoen, dat zijn allemaal zaken waar Bryan en ik het over gehad hebben."

Op dit moment zijn zo'n vijf van de geplande vijftien afleveringen van het eerste seizoen gedraaid. De première vindt in de herfst plaatst, in de VS op streamingkanaal CBS All Access en hier in Nederland op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Derde seizoen 'Fargo' voorlopig laatste
Series / Nieuws

Derde seizoen 'Fargo' voorlopig laatste

Showrunner Noah Hawley heeft nog geen plannen voor het volgende seizoen.

Met het derde seizoen van Fargo dachten velen dat FX gewoon door zou gaan met de successerie. Maar onlangs suggereerde FX dat het derde seizoen het laatste zou zijn. En nu laat ook bedenker Noah Hawley weten dat er voorlopig niks nieuws komt. De reden is simpel: hij heeft nog geen idee voor een mogelijk vierde seizoen.

"Ik wist al niet zeker of er een tweede seizoen zou komen," begon Hawley. "En van dat derde seizoen was ik ook niet zeker. Aan het eind van seizoen 1, zei FX: 'Als je hier wil stoppen, is dat prima.' Er zijn maar zoveel verhalen die je kunt vertellen op deze manier. En ik hou ervan dat op deze manier te doen, maar heb er nog geen meer liggen. Dus kijk naar het tiende uur [van seizoen 3], want dat zou wel eens het laatste kunnen zijn."

De drie seizoenen van Fargo speelden zich in Minnesota af, in de jaren 2006, 1979 en 2011. Hawley is zelf verder op dit moment druk bezig met de tweede reeks van successerie Legion.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.