search

Ons nieuws van donderdag 22 juni 2017

Virginia Madsen niet te zien in seizoen 2 Designated Survivor
Series / Nieuws

Virginia Madsen niet te zien in seizoen 2 Designated Survivor

Alweer een opvallende verandering in de cast van een serie...

Geoffrey Ketels

We kunnen ons zo onderhand de vraag stellen wat er allemaal aan de hand is in Hollywood. Series krijgen een vervolg, maar zien hun cast volledig doorheen geschud worden. Er lijkt nu ook een niet onbelangrijke aardverschuiving plaats te vinden in de cast van de reeks Designated Survivor. Daarmee zou ze in de voetsporen treden van andere series zoals Quantico en Taken die recent uitpakten met enkele niet onaanzienlijke veranderingen in de cast.

Terug naar Designated Survivor zou het actrice Virginia Madsen zijn die in het tweede seizoen niet meer te zien zal zijn. Dit heeft ze zelf aangegeven als reactie op een tweet van een fan. In de reeks speelde Madsen de rol van Kimble Hookstraten. Waarom de actrice in het vervolg van de reeks niet meer te zien zal zijn wist ze niet te vertellen. Wel gaf ze nog even fijntjes mee dat ze heeft genoten van haar tijd in de cast van Designated Survivor.

Het vertrek van Madsen uit de reeks is opvallend. Nog niet zo lang geleden liet ze zich in een interview namelijk nog zeer lovend uit over het project en gaf ze te kennen echt van haar personage zijn te gaan houden. Waarom zou ze dus niet gewoon verder doen? Misschien is de reden voor haar vertrek wel te zoeken in alweer een nieuwe showrunner? Dit is reeds de vierde in amper één seizoen. Het fijne zullen we er waarschijnlijk nooit van weten, maar het lijkt er wel naar uit te zien dat fans van Madsen afscheid mogen nemen van haar personage in Designated Survivor.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sherlock'-duo maakt 'Dracula'-serie
Series / Nieuws

'Sherlock'-duo maakt 'Dracula'-serie

Bram Stokers legendarische boek krijgt eenzelfde behandeling als Sherlock Holmes.

BBC's Sherlock lijkt voorlopig ten einde te zijn. En dus hebben showrunners Steven Moffat en Mark Gatiss tijd voor andere projecten. Variety meldt nu dat het duo een serie wil maken gebaseerd op het beroemde boek Dracula van Bram Stoker.

De klassieker zou verfilmd worden zoals de verhalen van Arthur Conan Doyle tot Sherlock vermaakt werden. De bedoeling is dus om een miniserie te maken, met afleveringen van ongeveer anderhalf uur per stuk. Die moeten het klassieke verhaal vertellen van ondertussen de beroemdste vampier die er is.

In het boek uit 1897 moet Jonathan Harker naar Transsylvanië afreizen om zijn klant - Graaf Dracula - te adviseren over de aankoop van een woning in Londen. Maar al snel doet hij een gruwelijke ontdekking. Direct daarna doen zich gruwelijke gebeurtenissen voor in Engeland: een schip zonder bemanning raakt aan wal, een gevangene in een gekkenhuis heeft het alsmaar over de komst van zijn 'meester' en er verschijnen vreemde afdrukken op de nek van een jone vrouw.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
[...] niet meer terug in 'Better Call Saul'
Series / Nieuws

[...] niet meer terug in 'Better Call Saul'

Alleen lezen op eigen risico.

Better Call Saul is alweer klaar met zijn derde seizoen en Jimmy McGill (Bob Odenkirk) is weer een stap dichterbij het moment dat hij echt Saul Goodman wordt. Maar voordat het zover is, heeft de AMC-serie nog even te gaan. Nu blijkt dat een van de personages niet terugkeert voor het vierde seizoen. Alleen lezen op eigen risico - dit artikel gaat verder na de video.



Om maar met de deur in huis te vallen: Chuck (Michael McKean) keert niet terug. Aan Deadline legt producent Peter Gould het volgende uit: "We zijn nog niet begonnen met het vierde seizoen, dus het is moeilijk om definitief te zijn. Maar het ziet er wel naar uit. En ik denk dat het wat raar zou zijn als we deze opbouw zouden hebben en zo zouden eindigen en er dan achter komen dat hij op het laatste moment ontsnapt is."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO wil 'Watchmen'-serie maken
Series / Nieuws

HBO wil 'Watchmen'-serie maken

Damon Lindelof is in gesprek met de zender.

Damon Lindelof is in onderhandelingen met HBO om een serie te maken gebaseerd op de klassieke comic Watchmen. Het is de eerste ontwikkeling in tijden van dat project, want dik twee jaar geleden hoorden we nog dat Zack Snyder een serie zou gaan maken gebaseerd op de comic.

Dat nadat Snyder eerder al een filmversie had gemaakt. De vraag is nog wat voor versie Lindelof wil maken. Zo kan hij zich baseren op de comic uit 1986 van Alan Moore, maar kan het ook zijn dat hij kiest voor de comic Before Watchmen (2012), of een geheel origineel verhaal.

Het verhaal van Alan Moore en Dave Gibbons verkent een wereld waarin gekostumeerde helden en een echte superheld, de geschiedenis radicaal veranderd hebben. De moord op een van de helden zorgt voor een nieuwe samenwerking tussen de gepensioneerde verhalen, en vervolgens ontrafelen ze langzaamaan een plan om de wereld te veranderen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.