search

Ons nieuws van zaterdag 1 juli 2017

Tv-serie op Dvd: Safe House met Christopher Eccleston
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: Safe House met Christopher Eccleston

Fraai vierdelig eerste seizoen.

Bedenker: Michael Crompton | Cast: Christopher Eccleston (Robert Carmichael), Marsha Thomason (Katy Carmichael), Jason Merrells (DCI Mark Maxwell), Nicola Stephenson (David Blackwell), Zoe Tapper (Ali Blackwell) e.a. | Uitzending serie: 2015 - heden | Tv-zenders: ITV

Christopher Eccleston heeft zijn sporen in Hollywood wel verdiend. Zo was hij te zien in films als Thor: The Dark World (2013), G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009), The Others (2001) en Elizabeth (1998). Maar de doorgewinterde acteur is een bekend gezicht in televisieseries, denk maar aan zijn rol in The Leftovers van HBO. Ook speelt hij het dragende personage in de Britse serie Safe House van ITV.

Onlangs bracht Just Entertainment het eerste seizoen van Safe House uit op schijf. Hieronder de trailer voor het eerste seizoen, gevolgd door een blik op de uitgave.



In seizoen 1 van Divorce is onder zijn hoede een getuige doodgeschoten en daardoor besluit voormalig politieman Robert samen met zijn vrouw Katy een bed & breakfast in het Engelse Lake District te beginnen. Maar als zijn vroegere collega en vriend Mark hen vraagt of ze de B&B beschikbaar wil stellen voor een opgejaagde familie, stemt Robert hiermee in. Uit compassie voor de familie, maar vooral omdat hij zijn fouten uit het verleden wil goedmaken. Al snel blijkt hun vluchthuis toch niet zo veilig als gedacht. Niet voor de familie en zeker niet voor Robert.



Serie: Safe House - Seizoen 1 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 4 x ca. 50 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8711983965539 | Release: juni 2017 | Met dank aan: Just Entertainment

De twee Dvd-schijven van het eerste seizoen van Divorce zitten vastgeklikt in een dikke Dvd-stackcase. In deze case helaas geen extra informatie over de afzonderlijke afleveringen. Wel een foldertje met info over andere Just uitgaven van uiteenlopende series.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is doorgaans zeer netjes, met mooie realistische en iets grauwe kleuren en een toch best nette scherpte die boven het gemiddelde uitsteekt. Ook toont de weergave filmisch die het sterke spel van de cast verstevigd. Uiteraard zijn er wat standaard gebreken te zien die je gratis meegeleverd krijg bij een Dvd-uitgave. Denk dan vooral aan lichte ghosting en matige donkere scènes. Het geluid is surround en dat is licht te horen middels omgevingsgeluiden, maar verwacht geen surround effects.

Geen extra's
Zoals te verwachten moet de liefhebber het doen zonder extra toevoegingen. De twee schijven bevatten ieder namelijk enkel twee afleveringen. Er zijn ook geen trailers toegevoegd. Gezien de aanschafprijs van zo'n 15 euro valt het de uitgever te vergeven.

Tweede seizoen zonder Eccleston
Met Safe House heeft ITV een nieuw succesje te pakken. De serie, met naast Eccleston ook een rol van Marsha Thomason (Lost, White Collar), heeft ook een tweede seizoen gekregen. Wel was er een tegenslag; kopman Eccleston keert namelijk niet terug. Dit heeft tot gevolg dat de afleveringen herschreven zijn en dat Stephen Moyer (True Blood) is aangetrokken. Een verschijningsdatum is niet bekend en een trailer is nog niet verschenen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Belangrijke personages ontbreken (deels) in 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Belangrijke personages ontbreken (deels) in 'The Walking Dead'

Wie zouden het zijn?

Op het internet zwerft het gerucht rond dat drie belangrijke personages niet of beperkt te zien zullen zijn in het achtste seizoen van The Walking Dead. Hieronder waarom dit zo zijn.

De acteurs Christian Serratos, Danai Gurira en Jeffrey Dean Morgan, respectievelijk Rosita, Michonne en de slechterik Negan, zijn niet gespot op de set van meerdere afleveringen. Naar verwachting komt dit niet door een vroegtijdig afscheid van hun personages. Er zijn andere redenen.

Zo zou Serratos afwezig zijn omdat ze zwanger is en Gurira (Black Panther, Avengers: Infinity War) en Morgan (Rampage) zouden geen tijd hebben gehad voor een groot deel van The Walking Dead omdat ze ook opnames hebben voor films. Verwacht dus beperkte rollen voor deze personages.

Het nieuwe seizoen start in oktober.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen