search

Ons nieuws van maandag 11 december 2017

Blu-ray review 'The Blacklist' - seizoen 4
Series / Blu-ray Review

Blu-ray review 'The Blacklist' - seizoen 4

James Spader doet het opnieuw beter dan nieuwkomer Famke Janssen.

Bedenker: Jon Bokenkamp | Cast: James Spader (Raymond Reddington), Megan Boone (Elizabeth Keen), Diego Klattenhoff (Donald Ressler), Ryan Eggold (Tom Keen), Harry Lennix (Harold Cooper), e.a. | Uitzending serie: 2013 - Heden | Tv-zender: NBC

Dit jaar waren er twee seizoenen van The Blacklist te zien. De eerste was de spin-off The Blacklist: Redemption met Famke Janssen en een paar maanden geleden debuteerde het vijfde seizoen voor de moederserie. In de laatste is uiteraard James Spader te zien in de rol als Raymond Reddington. De hoofdserie blijft het goed doen, terwijl de spin-off al vrij snel werd gecanceld.

Sony Pictures Home Entertainment bracht onlangs het eerdere seizoen 4 uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave, te starten met de synopsis en trailer.



In seizoen 4 probeert Liz het mysterie rond haar verloren jeugd te ontrafelen, maar elke dag zonder de waarheid komen zij en haar gezin nog meer in gevaar. Ondertussen probeert de taskforce om te gaan met de terugkomst van Liz en komen vriendschappen in de knel. Reddington zint op wraak door de ontrouw van zijn naasten, maar moet nog steeds een leger van nieuwe en onverwachte blacklisters bestrijden.



Uitgave: The Blacklist - Seizoen 4 | Aantal discs 6 x Blu-ray | Afleveringen: 22 x 45 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 8712609643824 | Release: november 2017 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De zes schijven van deze Blu-ray uitgave van het vierde seizoen van The Blacklist zitten verpakt in een fors dikke Blu-ray keepcase. In de hoes staat per disc aangegeven welke afleveringen erop staan, inclusief de titel en een korte synopsis. Ook wordt duidelijk aangegeven waar welke extra's zijn terug te vinden. Mooie uitgave!

Beeld en geluid
Het beeld van dit vijfde seizoen komt prima tot zijn recht via deze mooie High Definition uitgave van Sony Pictures Home Entertainment. De mooi en stijlvol gefilmde serie komt tot leven door de sterke scherpte en een mooie kleurweergave. Voor de mooie zwart-tonen in het beeld vallen op, die de details prima in beeld houden. Tel hierbij de degelijke geluidstrack - DTS-HD 5.1 - op en je kunt prima genieten van deze fraaie misdaadserie.

Uitgebreide extra's
Verdeeld over de schijven zijn verschillende verwijderde en verlengde scènes te zien en bij afleveringen 5, 6 en 17 zijn er tracks met audiocommentaar, met uiteenlopende personen. Op de zesde schijf zijn drie featurettes en een gag reel terug te vinden. Heel uitbundig zijn de featurettes niet. De meest uitgebreide is 'Mr. Kaplan: End of an Era' waarin wordt gekeken naar van Red's vertrouwde assistent Mr. Kaplan en de ontwikkelingen in seizoen 4. De andere twee heten 'A Darker Shade of Red' en 'A Lighter Shade of Red' en gaan respectievelijk over de keuzes rond Red in seizoen 4 en de lichtere kanten van Spaders hoofdpersonage.

Seizoen 5 nog aan de gang
Het vijfde seizoen is ondertussen al even te zien op de zender NBC en de kijkcijfers lijken te zijn gedaald. Een zesde seizoen is nog niet aangekondigd en mogelijk ziet de hoofdserie hetzelfde lot tegemoet als de spin-off Redemption die dit jaar startte en stopte. Voorlopig is er nog niets officieel bekend. Hieronder de trailer voor seizoen 5:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser trailer Netflix' scifi-serie 'Altered Carbon'!
Series / Trailer

Teaser trailer Netflix' scifi-serie 'Altered Carbon'!

De flitsende en ambitieuze nieuwe serie.

Na de korte teaser van begin deze maand heeft Netflix ook een langere trailer online gezet voor Altered Carbon, de sciencefictionserie die zich driehonderd jaar in de toekomst afspeelt.

Met rollen voor Joel Kinnaman, James Purefoy, Byron Mann, Chris Conner en Martha Higareda en tien afleveringen debuteert Altered Carbon op 2 februari op de betaalzender. Hieronder de fraaie nieuwe beelden.



Altered Carbon toont een intrigerend verhaal van moord, liefde, seks en verraad in een samenleving die heel anders is dan onze huidige. Zo kan het menselijk bewustzijn worden gedigitaliseerd waarmee deze bijvoorbeeld ook getransporteerd kan worden naar andere lichamen. Dood is geen 100 procent gegeven meer.

De serie volgt het personage Takeshi Kovacs, een eenzame soldaat van een groep interstellaire strijders die verslagen werd tijdens een opstand tegen de nieuwe wereld. Nadat zijn geest eeuwenlang in ijs is bewaard is, geeft de rijke Laurens Bancroft hem een nieuwe kans. In ruil moet Kovacs een moord oplossen, die van Bancroft zelf.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser onthult leven op 'Krypton'
Series / Trailer

Teaser onthult leven op 'Krypton'

De planeet waar Superman vandaan komt.

Er is een gloednieuwe teaser vrijgegeven voor Syfy-serie Krypton. Die toont ons iets van de wereld van Superman, al draait de serie dan weer niet om de beroemdste bewoner van die planeet. De teaser toont onder meer House of El en de stad Eg-El, waar men in woont. Het geheel mengt grimmige elementen met een romantisch drama.



Krypton draait om de verboden liefde van Seg-El en Lyta Zod. Zij wonen op Krypton, een planeet waarvan men weet dat die kapot aan het gaan is. De serie zal ook plaats hebben voor een strijd tussen religieus fanatisme en wetenschap. Ook spelen personages als Brainiac en Doomsday een belangrijke rol in de serie.

De show is na Man of Steel de eerste keer dat we echt iets te zien krijgen van het leven op Krypton. De serie zal in de loop van 2018 te zien zijn op Syfy.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'The Witcher' vindt showrunner
Series / Nieuws

Netflix-serie 'The Witcher' vindt showrunner

De fantasyserie schijnt behoorlijk duur te worden en draait om monsterjagers.

Het is aan Lauren Schmidt Hissrich om fantasysaga The Witcher een serie te maken voor Netflix. Centraal staan monsterjagers die, met training en lichamelijke modificaties, bovennatuurlijke krachten ontwikkelen en het opnemen tegen dodelijke beesten.

Hissrich zal showrunner en uitvoerend producent zijn. Voor Netflix werkte ze al mee aan series als The Defenders en Daredevil. Daarnaast werkte Lauren Schmidt Hissrich ook nog mee aan Starz-serie Power. De serie krijgt in elk geval een eerste seizoen.

De eerste Witcher-verhalen werden in een Pools science fiction blad, Fantastkya in de jaren tachtig. De eerste van acht boeken werd in 1993 gepubliceerd en was een verzameling van korte verhalen met de naam The Last Wish. Het meest recente boek, Season of Storms, werd in 2013 gepubliceerd.

Twee decennia geleden werd er al een Poolse televisieserie in de franchise gemaakt. De afgelopen jaren verschenen er zeer populaire videogames in de franchise.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.