Blu-ray review 'The Blacklist' - seizoen 4

Blu-ray review 'The Blacklist' - seizoen 4

James Spader doet het opnieuw beter dan nieuwkomer Famke Janssen.

Bram de Groot, 11 december 2017 23:17

Bedenker: Jon Bokenkamp | Cast: James Spader (Raymond Reddington), Megan Boone (Elizabeth Keen), Diego Klattenhoff (Donald Ressler), Ryan Eggold (Tom Keen), Harry Lennix (Harold Cooper), e.a. | Uitzending serie: 2013 - Heden | Tv-zender: NBC
Dit jaar waren er twee seizoenen van The Blacklist te zien. De eerste was de spin-off The Blacklist: Redemption met Famke Janssen en een paar maanden geleden debuteerde het vijfde seizoen voor de moederserie. In de laatste is uiteraard James Spader te zien in de rol als Raymond Reddington. De hoofdserie blijft het goed doen, terwijl de spin-off al vrij snel werd gecanceld.

Sony Pictures Home Entertainment bracht onlangs het eerdere seizoen 4 uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave, te starten met de synopsis en trailer.


In seizoen 4 probeert Liz het mysterie rond haar verloren jeugd te ontrafelen, maar elke dag zonder de waarheid komen zij en haar gezin nog meer in gevaar. Ondertussen probeert de taskforce om te gaan met de terugkomst van Liz en komen vriendschappen in de knel. Reddington zint op wraak door de ontrouw van zijn naasten, maar moet nog steeds een leger van nieuwe en onverwachte blacklisters bestrijden.Uitgave: The Blacklist - Seizoen 4 | Aantal discs 6 x Blu-ray | Afleveringen: 22 x 45 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 8712609643824 | Release: november 2017 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De zes schijven van deze Blu-ray uitgave van het vierde seizoen van The Blacklist zitten verpakt in een fors dikke Blu-ray keepcase. In de hoes staat per disc aangegeven welke afleveringen erop staan, inclusief de titel en een korte synopsis. Ook wordt duidelijk aangegeven waar welke extra's zijn terug te vinden. Mooie uitgave!

Beeld en geluid
Het beeld van dit vijfde seizoen komt prima tot zijn recht via deze mooie High Definition uitgave van Sony Pictures Home Entertainment. De mooi en stijlvol gefilmde serie komt tot leven door de sterke scherpte en een mooie kleurweergave. Voor de mooie zwart-tonen in het beeld vallen op, die de details prima in beeld houden. Tel hierbij de degelijke geluidstrack - DTS-HD 5.1 - op en je kunt prima genieten van deze fraaie misdaadserie.

Uitgebreide extra's
Verdeeld over de schijven zijn verschillende verwijderde en verlengde scènes te zien en bij afleveringen 5, 6 en 17 zijn er tracks met audiocommentaar, met uiteenlopende personen. Op de zesde schijf zijn drie featurettes en een gag reel terug te vinden. Heel uitbundig zijn de featurettes niet. De meest uitgebreide is 'Mr. Kaplan: End of an Era' waarin wordt gekeken naar van Red's vertrouwde assistent Mr. Kaplan en de ontwikkelingen in seizoen 4. De andere twee heten 'A Darker Shade of Red' en 'A Lighter Shade of Red' en gaan respectievelijk over de keuzes rond Red in seizoen 4 en de lichtere kanten van Spaders hoofdpersonage.

Seizoen 5 nog aan de gang
Het vijfde seizoen is ondertussen al even te zien op de zender NBC en de kijkcijfers lijken te zijn gedaald. Een zesde seizoen is nog niet aangekondigd en mogelijk ziet de hoofdserie hetzelfde lot tegemoet als de spin-off Redemption die dit jaar startte en stopte. Voorlopig is er nog niets officieel bekend. Hieronder de trailer voor seizoen 5:


Lees meer over: The Blacklist, Seizoen 4, Megan Boone, James Spader, Raymond Reddington, Red, Elizabeth Keen, Liz

Informatie over de serie: The Blacklist

Populair nieuws