search

Ons nieuws van dinsdag 2 januari 2018

Neem afscheid van de TARDIS in video 'Doctor Who'
Series / Video/clip/featurette

Neem afscheid van de TARDIS in video 'Doctor Who'

En bekijk hoe die afgebroken wordt.

De BBC heeft een geinige video vrijgegeven waarin we afscheid kunnen nemen van de TARIS van Peter Capaldi's Doctor. Als het nieuwe seizoen van de BBC-serie Doctor Who straks te zien is, dan speelt actrice Jodie Whittaker namelijk de rol van de Doctor en zij krijgt een geheel nieuwe tijdmachine.

Het lijkt erop dat de relatie tussen de TARDIS en de nieuwe Doctor wat anders wordt dan we gewend zijn. Te oordelen naar hoe de show zijn tiende seizoen eindigde, is de Dertiende Doctor ineens uit de TARDIS en moet ze haar weg terug zien te vinden naar het apparaat.

Doctor Who heeft straks een nieuwe showrunner in de vorm van Chris Chibnall. Hij zou de serie geheel nieuwe verhalen geven en een nieuw gevoel. Later dit jaar zal de serie verder gaan op de BBC.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer duistere Netflix-komedie 'The End of the F**king World'
Series / Trailer

Trailer duistere Netflix-komedie 'The End of the F**king World'

Netflix komt op 5 januari met een nieuwe Original.

Netflix brengt ons later dit jaar een duistere komedie: The End of the F**king World. De serie belooft een behoorlijk aparte show te worden, maar de sfeer ervan mag er wel zijn. De komedie is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Charles Forsman.

Centraal staan outsiders James en Alyssa, die samen een behoorlijk aparte roadtrip ondernemen. James is bovenal een psychopaat die van plan is een moord te plegen. En Alyssa is een agressieve loner die vooral niks met andere mensen te maken wil hebben. Maar ze wordt verliefd op James, die besluit haar te vermoorden. Het duo wordt echter echt verliefd op elkaar.



Rollen zijn er voor Alex Lawther als James en Jessica Barden als Alyssa. Ook spelen Wunmi Mosaku en Gemma Whelan rollen in de komedie vol zwarte humor. Het eerste seizoen van de serie krijgt in totaal acht afleveringen. De serie is in Nederland vanaf 5 januari op Netflix te streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gillian Anderson stopt met 'The X-Files'
Series / Nieuws

Gillian Anderson stopt met 'The X-Files'

Geen Dana Scully meer over tien afleveringen.

Gillian Anderson stopt straks echt met The X-Files. Morgen gaat het elfde seizoen - met tien afleveringen - van start op zender Fox, en dat is de laatste keer dat we Anderson zullen zien als Dana Scully. Of David Duchovny verder wil gaan als Fox Mulder is niet zeker.

"Zoals ik eigenlijk al vanaf het begin heb gezegd, is dit het voor mij," vertelde Anderson tegenover TV Insider. "Ik was een beetje verbaasd door de reactie van mensen op mijn aankondiging… vooral omdat voor zover ik het wist, we maar één seizoen zouden maken."

Wellicht dat Anderson nu zo relatief stellig is, interessant is wel dat showrunner Chris Carter door wil. "Natuurlijk zijn er veel meer X-Files verhalen om te vertellen. Of we die mogen vertellen is maar de vraag. Maar de waarheid ligt daar buiten." Zo vertelde Carter een tijd geleden over de mogelijkheid of er meer zou komen. Fox zou wel een twaalfde seizoen willen en wil mogelijk een goede deal bieden voor Anderson.

Vanaf 3 januari weer te zien op Fox.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Superman-serie 'Krypton' krijgt datum
Series / Nieuws

Superman-serie 'Krypton' krijgt datum

Seg-El moet Krypton redden.

Op 21 maart dan zal Syfy starten met het uitzenden van de serie Krypton, welke inzoomt op de bare tijdens van de opa van Superman op de bekende planeet. Hij leidt daar het verstoten en beschaamde 'House of El'. De datum werd onthuld via onderstaande teaser:



In de nieuwste DC-serie speelt Cameron Cuffe de rol van Seg-El, een naam die verwijst naar de bedenker van Superman: Jerry Siegel. Een andere belangrijke rol is weggelegd voor Georgina Campbell als Lyta Zod. Krypton volgt Seg-Els poging om de familie-eer te herstellen en zijn geliefde wereld te redden van chaos.

De serie van uitvoerend producent David S. Goyer en Damian Kindler (Sleepy Hollow) verschijnt dus in maart op Syfy.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  3. 3. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen