search

Ons nieuws van maandag 8 januari 2018

Fox: 'X-Files' mogelijk niet voorbij
Series / Nieuws

Fox: 'X-Files' mogelijk niet voorbij

Gillian Anderson zou zomaar terug kunnen keren.

De eerste X-Files revival was niet heel sterk ontvangen. En ook het elfde seizoen begon niet met de laaiend enthousiaste start waar sommigen op gehoopt hadden. Wellicht dat Gillian Anderson daarom kortgeleden te kennen gaf te willen stoppen als Dana Scully. Fox-baas Gary Newman blijft toch optimistisch.

"Ik denk niet dat Dana dat bedoelde," begon Newman. "Ik geloof dat ze reageerde op de vraag van een man die zei dat Gillian de serie niet meer wilde maken en Chris de serie niet zonder haar zou willen maken. Maar als je beide dingen gelooft, is er geen X-Files meer mogelijk. Ik denk dat als je Chris, David [Duchovny] of Gillian op verschillende momenten dezelfde gevraagd zou hebben na het einde van de oorspronkelijke serie, ze allemaal wisselende antwoorden gegeven zouden hebben. De enige dag was het ja en de andere dag nee. Ze hebben nog twee extra seizoenen gemaakt. Ik zou niet uitsluiten dat we zoiets in de toekomst weer zien gebeuren. Maar er zijn geen plannen op dit moment en nog helemaal geen gesprekke gevoerd over de toekomst."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Mayans MC' krijgt eerste seizoen
Series / Nieuws

'Mayans MC' krijgt eerste seizoen

Tien afleveringen voor de spin-off van Sons of Anarchy.

FX heeft officieel een volledig seizoen besteld van Sons of Anarchy spin-off Mayans MC. De serie van showrunners Kurt Sutter en Elgin James komt er later dit jaar al en zal tien afleveringen krijgen in de eerste reeks.

De serie kent een nogal moeizame start, mede doordat het niet lukte om goede castleden te vinden. Zo moesten acteurs vervangen worden en de complete pilot opnieuw opgenomen worden. Dat beviel, want nu komen er dus tien afleveringen aan.

De serie speelt zich af in een wereld zonder Jax Teller. En heeft al een synopsis, die als volgt luidt:

Mayans MC speelt zich af in een wereld zonder Jax Teller, waarin EZ Reyes - net uit de gevangenis - een prospect van Mayan MC aan de grens van Cali/Mexi is. Nu moet hij zijn eigen identiteit zien op te bouwen, in een gebied waar hij ooit de golden boy was met de American Dream binnen handbereik.

Naar het schijnt is het mogelijk dat er personages uit Sons of Anarchy in de show voorkomen, al zal dat voorlopig niet zo zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gillian Anderson stopt met 'American Gods'
Series / Nieuws

Gillian Anderson stopt met 'American Gods'

Ze heeft er geen zin meer in zonder Bryan Fuller.

Waar Starz-serie American Gods al showrunner Bryan Fuller kwijtraakte, lijkt de show nu ook een groot actrice kwijt te raken. Gillian Anderson schijnt na het vertrek van bedenker en voormalig showrunner Fuller te willen stoppen.

The Los Angeles Times meldt dat Anderson "niet opnieuw te zien zal zijn als de nieuwe god Media in het tweede seizoen van American Gods op Starz. Anderson stelt dat het vertrek van showrunners Bryan Fuller en Michael Green haar die keuze heeft doen maken."

De actrice is niet de enige die niet zeker weet of ze terug wil keren; ook Kristin Chenoweth stelde eerder in een interview te twijfelen over de terugkeer. Dat maakt het een moeilijke situatie voor Starz, dat veel geld in de serie steekt maar daar maar een moeizame productie voor terugkrijgt.

American Gods duurde drie jaar om te maken. Het tweede seizoen zal mogelijk volgend jaar ergens verschijnen, maar dan moet men eerst nog een nieuwe showrunner vinden. Fuller en co-producent Green vertrokken onlangs nog na onenigheid over het budget.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Big Bang Theory' mogelijk voorbij na S12
Series / Nieuws

'The Big Bang Theory' mogelijk voorbij na S12

Acteur Johnny Galecki vindt het dan welletjes geweest.

Zelfs al zou men het willen: CBS kan The Big Bang Theory niet altijd draaiende houden. De cast wordt steeds duurder en heeft er na elf seizoenen ogenschijnlijk ook een stuk minder zin in. Acteur Johnny Galecki laat in een interview weten dat het straks klaar gaat zijn.

"De enige manier waarop de cast er tot nu toe over gesproken heeft, is dat we het allemaal heel erg jammer zullen vinden als het dan straks zover komt," begon Galecki. "Maar ik denk dat iedereen het na twaalf seizoenen ook mooi geweest vindt en tijd vindt om weer eens wat meer thuis te kunnen zijn."

CBS heeft de serie onlangs nog groen licht gegeven voor een elfde en twaalfde seizoen - elk met vierentwintig afleveringen. Daar komt bovenop dat de zender ook spin-off Young Sheldon een tweede seizoen geeft. Dat laatste is vooral interessant, want het is een spin-off die vele miljoenen goedkoper is om te maken per aflevering dan de originele serie.

Het is nog niet formeel zo dat The Big Bang Theory straks voorbij is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.