search

Ons nieuws van zondag 22 april 2018

De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd
Series / Featured

De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd

Welke series kan je deze week bingen?

Elke zondag plaatsen we op Serietotaal een overzicht met daarin de laatste toevoegingen die Netflix aan zijn database gedaan heeft. In dit artikel lichten we daarnaast de vijf beste nieuwe series in de selectie uit.


Misdaadverslaggever John Moore ontmoet eind negentiende eeuw de psycholoog Dr. Laszlo Kreizler. Ondanks uiteenlopende persoonlijkheden, hebben de mannen eenzelfde doel: het pakken van een seriemoordenaar.




Een reünie van jeugdvrienden in een afgelegen chalet in de Franse Alpen verwordt tot een wanhopige worsteling om te overleven, als ze afgesneden raken van de rest van de wereld en zich een schokkend geheim uit het verleden onthult.




Een jonge katholieke vrouw ontdekt dat ze per ongeluk zwanger is geworden. Niet omdat ze seks heeft gehad, nee, via kunstmatige inseminatie. Hoe gaat ze om met haar aanstaande kind?




Volgt een tijdreiziger die uit een post-apocalyptische toekomst naar het heden reist. Hij moet de bron van een dodelijke ziekteuitbraak vinden en voorkomen dat die ziekte uitbreekt, zodat de mensheid niet uitsterft.




Audrey is vastbesloten om haar moederschap haar leven niet te laten definiëren. In theorie is dat eenvoudig. Maar in de praktijk maken haar op zijn carrière gerichte echtgenoot, in zichzelf gekeerde moeder en fancy beste vriendin het praktisch onmogelijk.




Elke week zet Netflix van bepaalde series ook nieuwe afleveringen online. Deze week verschenen deze nieuwe afleveringen:

Ash vs. Evil Dead (2016) - S03E08
Lucifer (2017) - S03E20
Black Lightning (2018) - S01E12
Supergirl (2016) - S03E14
The Flash (2015) - S04E18
Shadowhunters: Mortal Instruments (2017) - S03E05
Riverdale (2017) - S02E18
Designated Survivor (2017) - S02E18
Arrow (2012) - S06E19
Joel McHale Show with Joel McHale (2018) - S01E10
Dynasty (2018) - S01E19


Deze week verschenen verder nog een boel andere series op Netflix. Hieronder het complete overzicht.

Anime
Aggretsuko (2018; 1 seizoen)

Documentaire
Lockup: Chain Linked (2017; 1 seizoen)

Drama
Charité (2017; 1 seizoen)

Kinderen
Spy Kids: Mission Critical (2018; 1 seizoen)

Reality
Ainori Love Wagon: Asian Journey (2017; 1 seizoen)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ash vs. Evil Dead' geschrapt na drie seizoenen
Series / Nieuws

'Ash vs. Evil Dead' geschrapt na drie seizoenen

Na de aflevering op 29 april a.s. is het afgelopen met de avonturen van de held met de kettingzaag.

Niet zo'n 'groovy' nieuws vandaag: Starz heeft namelijk officieel laten weten dat ze Ash vs. Evil Dead zullen schrappen na het afronden van het derde seizoen. De laatste aflevering van dit seizoen wordt 29 april a.s. uitgezonden door het netwerk.

In de serie zagen we Bruce Campbell opnieuw de rol vervullen van zijn Evil Dead-personage Ash Williams, een antiheld die een kettingzaag als hand heeft en de wereld moet redden van het kwaad. Hij wordt in de serie vergezeld door o.a. Dana DeLorenzo, Ray Santiago en Lucy Lawless.

Na de succesvolle eerste twee seizoenen, werd Ash vs. Evil Dead de laatste maanden geteisterd door tegenvallende kijkcijfers. Het schrappen komt ook niet geheel onverwacht; Starz bracht het afgelopen jaar ook al series als Black Sails en Survivor's Remorse tot een einde.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix' 'Mindhunter': David Fincher keert terug!
Series / Nieuws

Netflix' 'Mindhunter': David Fincher keert terug!

Dit keer acht ipv tien afleveringen.

Na het succes met het eerste seizoen keert Mindhunter in 2019 terug met een tweede seizoen, op Netflix. De zender heeft nu de regisseurs onthuld. Dit is ten eerste David Fincher, die de serie bedacht met Joe Penhall.

Fincher regisseerde vier van de tien afleveringen en was showrunner bij het eerste seizoen. Volgens The Playlist zal Fincher de eerste en laatste aflevering van het tweede seizoen regisseren. De website meldt dat ze hebben vernomen dat het tweede seizoen uit acht in plaats van tien afleveringen zal bestaan.

De tweede regisseur wordt Andrew Dominik, bekend van de film The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford uit 2007. Ook hij regisseert twee episodes. Carl Franklin, regisseur van de film Devil in a Blue Dress, regisseert de overige vier afleveringen.

De opnames moeten deze maand starten en Fincher zal ook geplande reshoots op zich nemen. Netflix moet nog een verschijningsdatum bekendmaken. Het eerste seizoen nog niet gezien?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd review 'The Sinner' - hitserie met Jessica Biel
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'The Sinner' - hitserie met Jessica Biel

Een van de opvallendste nieuwe series van 2017.

Bedenker: George Pelecanos en David Simon | Cast: Jessica Biel (Cora Tannetti), Christopher Abbott (Mason Tannetti), Dohn Norwood (Detective Dan Leroy), Abby Miller (Caitlin Sullivan), Bill Pullman (Detective Harry Ambrose), e.a. | Tv-uitzending: USA Network

Met grote namen als Jessica Biel en Bill Pullman lanceerde de zender USA Network afgelopen jaar de mysterieuze misdaadserie The Sinner. Het bleek een enorm succes. Naast gedegen, oplopende kijkcijfers werd de serie ook bekroond met twee nominaties voor Golden Globes. Een voor de serie zelf en een voor actrice Biel. In de serie is de drijvende kracht niet het "wie" of het "wat" is, maar het "waarom".

Universal Pictures bracht het debuutseizoen onlangs uit op Dvd en hieronder een blik op die uitgave, te starten met de trailer en de synopsis.



The Sinner volgt een jonge moeder die, op een uitje met haar man en zoon, een verrassende gewelddadige actie onderneemt waar, ze tot haar ontzetting, geen weet van heeft. Een onderzoeker raakt geobsedeerd met het ontdekken van het motief van de vrouw, samen gaan zij op een schrijnende ontdekkingstocht naar het diepst van haar psyche en de gewelddadige geheimen uit haar verleden.



Dvd: The Sinner - Seizoen 1 | Aantal discs: 2 x Dvd | Afleveringen: 8 x ca. 41 minuten | Release: april 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5053083143978 | Met dank aan: Universal Pictures

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van seizoen 1 van The Sinner zitten verpakt in een standaard Dvd-keepcase. Er wordt geen extra informatie geboden over de afzonderlijke afleveringen of de extra's.

Beeld en geluid
De beeldvullende weergave is van een standaard kwaliteit. De kleuren zijn zeker niet onaardig en het beeld is over algemeen vrij van storende ruis. Wel is er minimale blokvorming te zien en is er soms wat sprake van ghosting, al is dit beperkt. Op de juiste kijkafstand kijkt is deze Standard Definition-uitgave prima te doen. Het is jammer dat deze serie met een mooi filmische weergave niet in High Def is afgeleverd. Het geluid komt via een Dolby Digital 5.1 geluidstrack en deze doet zijn werk prima, met prima verstaanbare dialoog en

Deleted Scenes
Universal heeft enkel verwijderde scènes voor 'Part III' op de schijf gezet. Met een speelduur van nog geen minuut is dit uiteraard niet echt veel.

Tweede seizoen besteld
Met prima rollen van Bill Pullman en vooral Jessica Biel komt de serie ook met een tweede seizoen. Dit is pas sinds midden maart bekend, dus beelden zijn er nog niet. In seizoen 2 zal detective Harry Ambrose (Pullman) terugkeren naar New York om daar een nieuwe zaak op te pakken: een 11-jarig jongetje die zijn ouders heeft vermoord.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.