search

Ons nieuws van woensdag 4 juli 2018

'Champions' na één seizoen al afgelopen
Series / Nieuws

'Champions' na één seizoen al afgelopen

NBC lijkt geen toekomst meer te zien in het project...

Geoffrey Ketels

Het leek er in eerste instantie naar uit te zien dat de serie 'Champions' een goede start had gemaakt bij NBC. Die goede start bleek evenwel van korte duur, want het netwerk zou er inmiddels voor hebben gekozen om niet verder te gaan met de reeks. Nadat het nieuws bekend raakte heeft Netflix er nog alles aan proberen te doen om het project over te nemen en ze alsnog een tweede seizoen te schenken. NBC had hier evenwel geen oren naar omdat ze nog steeds het eerste seizoen internationaal wil uitzenden.

Betekent bovenstaande nu echt het definitieve einde van 'Champions'? Mogelijks toch niet helemaal. Verwacht wordt dat de serie van executive producer 'Mindy Kaling' namelijk nog zal worden aangeboden aan Hulu. Hulu heeft natuurlijk de reputatie de redder in nood te zijn voor heel wat projecten die nog over een niet onaanzienlijk potentieel beschikken. Dit geldt bovendien niet in het minst voor projecten van de hand van Mindy Kaling. Toen Fox besloot om 'The Mindy Project' te cancellen was Hulu er bijzonder snel bij om het project toch nog een tweede leven te gunnen.

Ben jij een fan van 'Champions' en zou je graag nog een vervolg zien onder Hulu?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer verschuivingen rond 'Star Trek: Discovery'
Series / Nieuws

Meer verschuivingen rond 'Star Trek: Discovery'

Meer nieuwe producenten.

CBS blijft de mensen die werken aan Star Trek: Discovery vervangen. Niet alleen werden showrunners Gretchen Berg en Aaron Harberts vervangen nadat schrijvers klaagden over een erg negatieve werksfeer, ook is er nu een nieuwe producent aangetrokken. James Duff, die de serie Major Crimes ontwikkelde, neemt die positie nu over van Alex Kurtzman.

Kurtzman zelf is nu de nieuwe showrunner van de serie. Verder heeft Duff dus getekend als uitvoerend producent. Ook is consulerend producent Jenny Lumet nu co-uitvoerend producent gemaakt en co-uitvoerend producent Olatunde Osunsanmi is nu daadwerkelijk uitvoerend producent.

Daarmee zijn de rollen achter de schermen in elk geval aangepast. Het tweede seizoen van de serie is ondertussen vrolijk in productie, waarbij vermoedelijk zestien nieuwe afleveringen gemaakt worden rond de avonturen van de U.S.S. Discovery en zijn bemanning.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Westworld' heeft een einde
Series / Nieuws

'Westworld' heeft een einde

De showrunners weten precies waar het heen moet.

Lisa Joy belooft dat zij en medeshowrunner Jonathan Nolan allebei al weten hoe hun HBO-serie Westworld moet eindigen. Dat einde kennen ze al sinds de pilot en er wordt heel hard naartoe gewerkt, stelde ze tijdens een interview.

"We hebben een einde in gedachten. Dat hebben we al sinds de pilot," begon Joy. "Ik vind het heel emotioneel. Maar ik kan je natuurlijk niet vertellen wat dat einde zal zijn, maar wat we proberen te doen met elk seizoen, is een hoofdstuk vertellen van het verhaal dat je niet alleen een einde geeft, maar ook deuren opent voor het volgende hoofdstuk. De overkoepelende vraag van de serie is, wat er zal gebeuren met deze nieuwe levensvorm. Ik geloof dat het dus heel onverantwoordelijk zou zijn om geen einde in gedachten te hebben."

Joy wilde niet vertellen hoeveel seizoenen men denkt nodig te hebben om bij dat einde te komen. De hoop zal zijn dat de kijkcijfers prima blijven, want die daalden met het tweede seizoen, vooral omdat de serie te moeilijk zou zijn om te volgen en soms wel heel langdradig over kan komen. Er is overigens wel een derde seizoen besteld.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
John Malkovich toegevoegd aan cast 'The New Pope'
Series / Nieuws

John Malkovich toegevoegd aan cast 'The New Pope'

De serie volgt op The Young Pope.

Acteur John Malkovich voegt zich bij de cast van televisieserie The New Pope. Dat een opvolger op de serie The Young Pope van HBO, waarin Jude Law de eerste Amerikaanse paus speelde. De serie van Paolo Sorrentino was limited, maar krijgt dus wel een vervolg.

Dat vervolg heet The New Pope en zal in november in productie gaan. Niet alleen keert Law terug als Lenny, ook is John Malkovich toegevoegd aan de cast. De vraag is vooralsnog in welke rol, want dat is nog niet bekend gemaakt. Mogelijk zal hij de nieuwe paus spelen, maar daarvan hebben we nog geen bevestiging.

Waar de serie precies om draait is helaas ook nog niet bekend. Natuurlijk is het eenvoudig speculeren dat de show begint als Lenny niet langer de paus is. Gek zou dat niet zijn; het personage was bepaald geen oncontroversiële nieuwe leider van de kerk.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.