search

Ons nieuws van vrijdag 6 juli 2018

Nieuwe scenaristen ingehuurd voor 'The Night Manager' S2
Series / Nieuws

Nieuwe scenaristen ingehuurd voor 'The Night Manager' S2

Tom Hiddleston keert terug als hoofdrolspeler in het nieuwe seizoen.

Hoewel de BBC en AMC de verfilming van John le Carre's The Night Manager oorspronkelijk hadden beoogd als een enkele miniserie, wordt er door het daverende succes gewerkt aan een tweede seizoen. Plotdetails worden vooralsnog geheimgehouden.

Tom Hiddleston, Hugh Laurie, Elizabeth Debicki, Olivia Colman en Tom Hollander speelden de hoofdrollen in de zes afleveringen durende miniserie over een MI6-agent die undercovere gaat om een stinkend rijke wapenhandelaar onderuit te halen.

Het groene licht voor het tweede seizoen moet officieel nog worden gegeven, maar dat lijkt slechts een formaliteit. Vandaag is namelijk onthuld dat een reeks nieuwe scenaristen zijn ingehuurd om het tweede seizoen vorm te geven. We hebben het dan over de volgende namen: Namsi Khan (Humans, Black Mirror), Francesca Gardiner (The Man In The High Castle, Medici: Masters of Florence), Matthew Orton (Operation Finale) en de Britse auteur Charles Cumming.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: 'Alien'-serie op komst
Series / Nieuws

Gerucht: 'Alien'-serie op komst

De horrorfranchise keert dan weer terug.

Het gerucht gaat dat er een televisieserie rond de Alien-franchise in de maak is. De veertigste verjaardag van de franchise vindt volgend jaar plaats, dus het zou een mooie gelegenheid zijn om met een serie rond de Xenomorphs te komen. Dat nadat de films zelf zo'n beetje tot een einde zijn.

Omega Underground meldt dat er mogelijk een serie komt die zich afspeelt in het filmuniversum. Bronnen stellen dat er snel een aankondiging komt, maar wanneer en door welk netwerk is nog de vraag. Interessant is het wel: misschien komt de serie voort uit de plannen die Ridley Scott had voor een derde Prometheus-film.

Eind 2017 bleek dat Alien: Covenant simpelweg te slecht gepresteerd had in de bioscopen, om een vervolg te rechtvaardigen. Fox trok er de stekker uit, maar Scott is er als regisseur nog niet klaar mee. Wellicht dat hij zijn plannen mag realiseren in een televisieserie, die een unieke kans biedt voor de franchise, waarvan sommige verhaallijnen tot nu toe wat gehaast overkwamen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Rick niet snel dood in 'The Walking Dead'?
Series / Nieuws

Rick niet snel dood in 'The Walking Dead'?

Geruchten over het negende seizoen krijgen steeds meer vorm.

Het negende seizoen van AMC-serie The Walking Dead is het laatste met Rick Grimes. Acteur Andrew Lincoln zal vertrekken. Volgens de geruchten gaat diens personage dood in de vijfde aflevering en volgt dan een soort reset voor de serie. Nu lijkt het erop dat hij niet zomaar dood hoeft te gaan.

Volgens de Twitter-pagina van The Walking Dead moeten we niet alles geloven dat we horen. Daarmee wordt niet expliciet verwezen naar het vertrek van Rick, maar impliciet wel. De verhalen over diens dood in de vijfde aflevering ontstonden namelijk de dag voordat die tweet de wereld ingeslingerd werd.


Als Rick eenmaal uit de serie geschreven is, moet er een nieuw personage opstaan dat hem kan vervangen. Wie dat moet worden is nog niet helemaal duidelijk, maar het zal moeilijk zijn voor AMC om met iets goeds te komen. De vervanger krijgt ook een zware last op de schouders: de kijkcijfers dalen en daar moet iets aan gedaan worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Korte promovideo 'House of Cards' S6
Series / Nieuws

Korte promovideo 'House of Cards' S6

Claire wenst zichzelf een fijne Independence Day.

Er is een korte video vrijgegeven ter promotie van House of Cards. Daarin zien we Claire Underwood, die er helemaal klaar voor is en nu op de plek van haar echtgenoot Frank zit. Dit seizoen moeten we het zonder Frank, gespeeld door Kevin Spacey - die werd ontslagen door een schandaal rond seksueel misbruik van andere acteurs - doen. In plaats daarvan zien we Robin Wright, die Claire speelt in de laatste paar afleveringen.

In de twaalf seconden durende video wenst Claire iedereen een fijne Independence Day. Althans: haarzelf. Want ditmaal is zij president van de Verenigde Staten. Of dat echt vooruitgang betekent ten opzichte van hoe Frank het presidentsschap vormgaf is maar de vraag. Een vraag waar we zelf nee op durven antwoorden.


Afijn, het nieuwe seizoen gaat dit jaar nog in première en heeft minder afleveringen dan voorgaande reeksen. Het nieuwe seiozne is het laatste.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames 'Lost in Space' seizoen 2 beginnen in september!
Series / Nieuws

Opnames 'Lost in Space' seizoen 2 beginnen in september!

We kunnen het nieuwe seizoen van de scifi-serie waarschijnlijk in het najaar van 2019 verwachten.

Na een succesvol eerste seizoen dat in april door Netflix beschikbaar werd gesteld, gaat de streamingdienst nu over tot een tweede seizoen van scifi-serie Lost in Space. Vandaag hebben ze aangekondigd wanneer de opnames van de nieuwe afleveringen gaan plaatsvinden.

De moderne interpretatie van de oorspronkelijke klassieke serie uit de jaren '60 speelt zich 30 jaar in de toekomst af en laat zien hoe kolonisatie op buitenaardse planeten realiteit is geworden. We volgen in de serie de familie Robinson, die voor zichzelf een eigen, betere wereld proberen te bewerkstelligen.Toby Stephens, Molly Parker en Parkey Posey spelen de hoofdrollen.

Omega Underground heeft nu bevestigd dat de opnames van het nieuwe seizoen opnieuw in Vancouver zullen plaatsvinden. Deze keer zal dit zijn tussen 4 september 2018 en 30 januari 2019. Het eerste seizoen werd gefilmd in de maanden februari-juli 2017 Qua timing zou dit moeten betekenen dat we het tweede seizoen in het najaar van 2019 moeten kunnen verwachten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen