search

Ons nieuws van donderdag 5 juli 2018

Netflix populairder dan gewone televisie
Series / Nieuws

Netflix populairder dan gewone televisie

Het marktverstorende effect van Netflix wordt eens te meer duidelijk.

Netflix werd in 1997 gelanceerd als platform voor het huren van films. Maar de laatste jaren heeft het uiteraard de welbekende switch naar streaming gemaakt. Dat was een meesterzet van CEO Reed Hastings, want vandaag horen we voor het eerst dat Netflix populairder is dan reguliere televisie.

In een onderzoek van May, Cowen & Co. blijkt dat Netflix populairder is dan traditionele kabeltelevisie, maar ook populairder is dan bijvoorbeeld YouTube. Aan 2.500 Amerikaanse volwassenen werd gevraagd hoe ze het liefst video's kijken. 27 procent gaf aan dat Netflix het platform van hun voorkeur was. YouTube scoorde slechts 17 procent; basiskabel 12,6 procent, Hulu 7,6 procent en reguliere televisie 7,5 procent.

"Over de lange termijn, laat dit iets goeds zien voor Netflix, mits het tenminste goede content kan blijven bieden," aldus de onderzoekers. Dat moet ook wel, want de concurrentie is groot. Maar Netflix steekt miljarden in content: dit jaar alleen al acht miljard dollar.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Evangeline Lilly ziet terugkeer 'LOST' niet zitten
Series / Nieuws

Evangeline Lilly ziet terugkeer 'LOST' niet zitten

Geen reboots meer voor de dame.

Wat Evangeline Lilly betreft, komt er voorlopig geen reboot van LOST. De ABC-serie ging zes seizoenen mee en draaide om een groep overlevenden van een vliegtuigcrash. Zij strandden op een eiland, dat behoorlijk mysterieus bleek te zijn. Niet alleen kwamen er ijsberen op het tropische eiland voor, ook leken er bovennatuurlijke zaken te gebeuren.

In een interview met Entertainment Weekly laat Lilly weten geen interesse te hebben in een eventuele reboot: "Er wordt elk jaar weer over gesproken dat er een reboot van Lost komt. Maar het ding met reboots en remakes is, dat ik er gewoon niet van houd. Punt. Ik wil dat mensen Star Wars met rust laten. Kijk, ik vond Rogue One geweldig. Maar gewoonlijk vind ik het niks. Ik vind het gewoon jammer, want het komt vaak over alsof het iets moois aantast. Ik heb er zelf in het verleden wel eens aan meegewerkt, maar wat mij betreft hoeft dat niet meer."

Laten we ook maar hopen dat de serie definitief klaar is, want echt iets nieuws valt er niet meer te vertellen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Timeless' wordt echt niet gered
Series / Nieuws

'Timeless' wordt echt niet gered

Er komt dus ook geen tv-film om het verhaal af te ronden.

Het is de makers van Timeless niet gelukt om een nieuw thuis te vinden voor de serie. Er komt geen streamingdienst om de show te redden en er komt ook geen tv-film om het verhaal af te ronden. Daarmee is de tijd echt op voor Timeless.

Centraal in de serie stond een groep tijdsreizigers die probeert een kwaadaardige organisatie genaamd Rittenhouse ervan te weerhouden allerlei belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis te wissen. Rittenhouse gelooft de geschiedenis te moeten manipuleren om een betere toekomst - in elk geval voor de organisatie zelf - te scheppen.

De serie was snel redelijk populair en het tweede seizoen eindigde met een grote cliffhanger. Nu blijkt dat het einde te zijn. Dat leek eerder al zo te zijn met het eerste seizoen, dat verlengd werd nadat fans een sociale media campagne lanceerden. Nu is het tweede seizoen echter definitief het laatste.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. Binnenkort op HBO Max: Alle 13 gloednieuwe series die in mei verschijnen

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen