search

Ons nieuws van dinsdag 10 juli 2018

Vera Farmiga gecast in Netflix-serie 'Central Park Five'
Series / Nieuws

Vera Farmiga gecast in Netflix-serie 'Central Park Five'

De Oscar-genomineerde Ava DuVernay neemt de regie van de veelbelovende Netflix-serie voor haar rekening.

Vera Farmiga, Michael K. Williams en John Leguizamo hebben allen getekend voor rollen in de veelbelovende miniserie Central Park Five, die de Oscar-genomineerde regisseur Ava DuVernay zal maken voor Netflix.

Het verhaal gaat over vijf zwarte tieners uit Harlem die onterecht werden veroordeeld voor de verkrachting van een vrouwelijke hardloper in New York City. In de serie zien we alles van de eerste ondervraging van de jongens in de lente van 1989 tot hun uiteindelijke vrijlating in 2014, toen werd geoordeeld dat zij onterecht waren vastgezet voor de misdaad.

De huidige Amerikaanse president Donald Trump plaatste op een gegeven moment (ruim voor zijn presidentschap) een paginagrote advertentie in de Daily News waarin hij opriep tot executie van de jongens, die bekend kwamen te staan als de Central Park Five. DuVernay zal alle afleveringen regisseren. Ze schreef daarbij de scenario's samen met Robin Swicord, Attica Locke en Michael Starberry. De opnames beginnen in augustus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer 'Orange is the New Black' Seizoen 6!
Series / Trailer

Trailer 'Orange is the New Black' Seizoen 6!

Ze zijn weer terug.



Netflix heeft de eerste trailer onthuld voor het nieuwe seizoen van Orange Is the New Black, de hitserie die al sinds 2013 op de betaalzender te zien is. Ook gaf Netflix een eerste poster vrij, met daarop de bekende personages.

Het zesde seizoen gaat een week na het einde van seizoen 5 verder. De dames van Litch zijn ontgoocheld en zitten er lichamelijk en emotioneel doorheen. Ze moeten naar een nieuwe faciliteit... Ze zijn dus weer groentjes en moeten dealen met de regels die in de nieuwe omgeving gelden. Er zijn dus geen vriendjes meer onder de andere gevangenen, en cipiers. Hun vriendschap wordt uiteraard op de proef gesteld, en dit betekent dat niet iedereen meer te vertrouwen is.

Vanaf 27 juli is het nieuwe seizoen op Netflix te zien, opnieuw met dertien afleveringen. De poster voor seizoen 6:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sacha Baron Cohen komt met nieuwe serie!
Series / Nieuws

Sacha Baron Cohen komt met nieuwe serie!

Eentje die moet lijken op Da Ali G Show.

Sacha Baron Cohen maakt een serie voor Showtime. Hij is momenteel druk doende met de ontwikkeling van een serie die een beetje moet lijken op voorgaande hits van de acteur, en draait om interviews. Dat allemaal in de stijl van Da Ali G Show, waarmee de acteur ooit doorbrak.

Baron Cohen is volgens Variety in onderhandelingen met zender Showtime. Die zender moet de serie produceren en ook uitzenden. Dat horen we nadat Baron Cohen eerder een cryptische video plaatste op sociale media. Daarin werd de acteur beledigd door President Donald Trump; de video eindigde met het logo van Trump University (dat niet meer bestaat).

Naar het schijnt zijn er twee afleveringen klaar. De vraag is of de serie echt door mag gaan en of Showtime hem wel groen licht wil geven. Schijnbaar zijn er al twee afleveringen opgenomen. Of dat echt zo is, wil Showtime niet bevestigen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Robin Wright redde 'House of Cards'
Series / Nieuws

Robin Wright redde 'House of Cards'

De Netflix-hit was bijna helemaal klaar.

Het is aan Robin Wright te danken dat Netflix geen streep zette door House of Cards toen Kevin Spacey in opspraak kwam. De beroemde acteur werd van seksueel misbruik beschuldigd en moest daarop ineens stoppen met de serie.

Daarop moest Netflix lang uitzoeken waar het heen kon. De productie raakte echter in chaos; waarop het erop begon te lijken dat de serie helemaal niet door zou gaan. Maar Wright wist ervoor te zorgen dat de show toch door zou gaan.

Een knappe zet, die de banen van duizenden medewerkers wist te verzekeren. Een Hollywood-serie wordt namelijk gemaakt door honderden, soms zelfs duizenden mensen. Het gaat dan om mensen die het kleinere werk doen, waar je niets over hoort, maar dat wel van cruciaal belang is.

"Robin gaf de pogingen hem door te laten gaan vorm," aldus Patricia Clarkson tijdens een talkshow. "Zij voerde die pogingen aan, zodat al die mensen hun baan niet zouden verliezen. Als dit soort serie ineens eindigt, verliezen al die mensen hun baan en krijgen ze soms niet betaald."

Chapeau Robin dus (en de mensen die haar geholpen hebben).

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.