Robin Wright redde 'House of Cards'

De Netflix-hit was bijna helemaal klaar.

Jim Pedd, 10-07-2018 08:00

Het is aan Robin Wright te danken dat Netflix geen streep zette door House of Cards toen Kevin Spacey in opspraak kwam. De beroemde acteur werd van seksueel misbruik beschuldigd en moest daarop ineens stoppen met de serie.
Daarop moest Netflix lang uitzoeken waar het heen kon. De productie raakte echter in chaos; waarop het erop begon te lijken dat de serie helemaal niet door zou gaan. Maar Wright wist ervoor te zorgen dat de show toch door zou gaan.

Een knappe zet, die de banen van duizenden medewerkers wist te verzekeren. Een Hollywood-serie wordt namelijk gemaakt door honderden, soms zelfs duizenden mensen. Het gaat dan om mensen die het kleinere werk doen, waar je niets over hoort, maar dat wel van cruciaal belang is.

"Robin gaf de pogingen hem door te laten gaan vorm," aldus Patricia Clarkson tijdens een talkshow. "Zij voerde die pogingen aan, zodat al die mensen hun baan niet zouden verliezen. Als dit soort serie ineens eindigt, verliezen al die mensen hun baan en krijgen ze soms niet betaald."

Chapeau Robin dus (en de mensen die haar geholpen hebben).

Bron: Deadline

Lees meer over: House of Cards, Robin Wright, Netflix, Kevin Spacey

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Sex and the City' in echte leven: realityserie

'Sex and the City' in echte leven: realityserie

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader