search

Ons nieuws van maandag 1 oktober 2018

Netflix laat kijker einde 'Black Mirror' bepalen
Series / Nieuws

Netflix laat kijker einde 'Black Mirror' bepalen

Interactief verloop van een aflevering in aantocht?

Naast flink wat meer originele content gaat Netflix nu ook experimenteren met een nieuwe ervaring van het kijken van een tv-serie. De succesvolle betaalzender gaat namelijk bekijken hoe kijkers omgaan met de mogelijkheid om zelf het einde van een serie te bepalen.

Volgens Bloomberg zal één van de afleveringen van het volgende seizoen van de geprezen anthologie-serie Black Mirror de mogelijkheid bevatten dat kijkers zelf het verloop van de serie bepalen.

Het is niet een geheel nieuw concept. Netflix paste dit eerder toe bij de kindershow Puss in Book en ook andere partijen experimenteerde al met dit gegeven. Door het bing-watchen zou dit concept echter meer in trek kunnen zijn.

Uiteraard gaat een interactieve tv-serie meer inzet vragen van de scriptschrijvers, cast & crew en uiteraard tijd en geld van de makers.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geen derde seizoen voor 'I'm Dying Up Here'
Series / Nieuws

Geen derde seizoen voor 'I'm Dying Up Here'

Het Jim Carrey drama wist eigenlijk nooit echt te overtuigen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

De serie 'I'm Dying Up Here' van Showtime krijgt geen vervolg meer. Het drama van Jim Carrey welke zich afspeelt in Los Angeles richt zich op de 1970's stand-up comedy scene. De cast wordt aangevoerd door Melissa Leo en Ari Graynor en bestaat verder nog uit namen als Clark Duke, Michael Angarano, Rj Cyler evenals Andrew Santino en Erik Griffin. Ook Al Madrigal en Jake Lacy spelen mee in de reeks.

'I'm Dying Up Here' verscheen voor het eerst in het jaar 2017 en komt van de hand van executive producer 'Dave Flebotte'. Flebotte is niet de enige executive producer, want ook andere namen zoals Michael Aguilar, Christina Wayne, Cindy Chupack, Adam Davidson en uiteraard ook Carrey kregen de functie toegekend. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van 'William Knoedelseder' en was nooit echt een sterke performer voor Showtime, in tegendeel.

Het eerste seizoen van 'I'm Dying Up Here' kon rekenen op een gemiddelde van 150.000 kijkers. Deze cijfers zorgden er voor dat het één van de slechtst presterende series was van het netwerk. Dat er geen vervolg op de reeks meer zal verschijnen hoeft dan ook eigenlijk niet echt te verbazen. Was jij een fan van 'I'm Dying Up Here' en ga je de serie missen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix bestelt drie nieuwe sci-fi series
Series / Nieuws

Netflix bestelt drie nieuwe sci-fi series

Interessante high-concept series!

Netflix heeft drie nieuwe sci-fi series besteld. Het gaat om high-concept series, die behoorlijk interessante concepten naar de kijker van de streamingdienst zullen brengen. We zetten ze op een rij:


October Faction:
Voortbordurend op het succes van de comicreeks van Steve Niles, volgt October Faction de over heel de wereld reizende monsterjagers Fred en Deloris Allen. Na de dood van Freds vader keren zij terug naar hun thuisstad in de staat New York en doen dat samen met kinderen Geoff en Viv. Terwijl de familie zich aan het leven daar aanpast, moeten Fred en Deloris hun identiteit als lid van een geheime organisatie verbergen en ontdekken onze helden al snel dat het leven in het kleine stadje niet zo mooi is als gedacht.

The I-Land
Een nieuw sci-fi avontuur. Tien mensen worden wakker op een verraderlijk eiland, zonder herinneringen aan wie ze zijn of waar ze vandaan komen. Ze vertrekken op een reis om terug te keren naar huis, maar ontdekken al snel dat niets is wat het lijkt. Terwijl ze proberen om te gaan met de extreme psychologische en fysieke uitdagingen van het eiland, moeten ze proberen het beste in zichzelf naar boven te halen - of ze zullen sterven.

Warrior Nun
Draait om een negentienjarige vrouw die wakker wordt in een mortuarium. Ze heeft een nieuwe kans op leven en een goddelijk artefact in haar borst. Al snel ontdekt ze dat ze deel uitmaakt van een geheime orde die demonen op Aarde bestrijdt. Krachtige wezens van zowel hemel als hel hebben het op haar voorzien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Norman Reedus over vertrek Andrew Lincoln bij 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Norman Reedus over vertrek Andrew Lincoln bij 'The Walking Dead'

Hij wilde het niet!

Net als veel fans zou Norman Reedus liever niet zien dat Andrew Lincoln vertrekt bij The Walking Dead. Hij probeerde hem dan ook over te halen om vooral nog even te blijven. Maar Lincoln vertrekt zodat hij meer tijd kan doorbrengen met zijn gezin.

"Hij vertelde het me tijden van te voren en natuurlijk heb ik geprobeerd hem van gedachten te doen veranderen. Laat je familie verhuizen, heb ik hem nog voorgesteld. Maar ik heb alles geprobeerd en begrijp uiteindelijk eigenlijk wel waarom hij gaat. Hij heeft twee kinderen en werkt ver van ze vandaan," aldus Reedus, die straks waarschijnlijk de nieuwe hoofdpersoon is in de serie.

Zes afleveringen - zoveel krijgen we er nog met Rick erin te zien. Daarna vertrekt Lincoln, vermoedelijk niet op een definitieve manier zodat hij eventueel terug kan keren in de kortgeleden aangekondigde films.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.