search

Ons nieuws van zondag 30 september 2018

Dvd review 'Elementary' seizoen 5 - De Amerikaanse Sherlock Holmes!
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Elementary' seizoen 5 - De Amerikaanse Sherlock Holmes!

Jonny Lee Miller en Lucy Liu zijn Sherlock Holmes en Joan Watson.

Bedenker: Robert Doherty | Cast: Jonny Lee Miller (Sherlock Holmes), Lucy Liu (Dr. Joan Watson), Aidan Quinn (Captain Thomas Gregson), Jon Michael Hill (Detective Marcus Bell), Ophelia Lovibond (Kitty Winter) e.a. | Uitzending serie: 2012 - heden | Tv-release: CBS | SBS6

De Amerikaanse Sherlock Holmes-serie Elementary zakt sinds de start in 2012 steeds verder in kijkcijfers, maar CBS blijft de serie belonen met nieuwe seizoenen. Recent werd het zesde seizoen afgerond en dit seizoen kwam tot ongeveer de helft van het aantal kijkers van het debuutseizoen. Klaarblijkelijk is dit vooralsnog genoeg en blijven Jonny Lee Miller en Lucy Liu het bekende Holmes-duo.

Universal bracht onlangs de Dvd van seizoen 5 uit. Hieronder een teaser voor de eerste aflevering van seizoen 5 en de synopsis, en vervolgens een blik op de uitgave.

[video_embed]2558[/video_embed]

In het vijfde seizoen lossen Sherlock Holmes, de onnavolgbare, geschifte en briljante speurneus samen met zijn onvermoeibare rechterhand, Dr. Joan Watson, aan de lopende band zaken op voor de NYPD. De balans tussen het dynamische duo is sowieso een delicate evenwichtsoefening, die vaak samenhangt met moeilijke persoonlijke keuzes en onoplosbare misdaden. Van sluipschutters en moorddadige drugsbendes tot een illegaal spionagenetwerk, van slangengif vermengd met voedsel tot superbugs in de watertoevoer van New York, de misdadigers laten weer geen methode onbeproefd om elkaar ook dit keer naar de kroon te steken.Serie: Elementary - Seizoen 5 | Aantal discs 6 x Dvd | Afleveringen: 24 x ca. 45 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083150679 | Release: september 2018 | Met dank aan: Universal Pictures

De zes Dvd-schijven van deze uitgave van het vijfde seizoen van Elementary zitten vastgeklikt in een doorzichtige amaray Dvd-keepcase. In de keepcase staat per disc duidelijk aangegeven welke afleveringen erop staan, inclusief een korte Engelstalige synopsis. Ook staat aangegeven waar welk bonusmateriaal is te vinden. Opnieuw een voorbeeld-uitgave.

Beeld en geluid
De beeldkwaliteit is niet bijzonder opvallend te noemen. Het beeld is zelfs erg basic, met erg veel standaard tekortkomingen van standard definition. Het beeld is namelijk was dof, met veel kartelvorming en softe kleuren. Donkere scènes blijken het magerst, met moeilijk te onderscheiden kleuren en weinig detailweergave. Al met al blijft een erg matige weergave over. Het geluid is Dolby Digital 5.1 en ook deze is basic, maar dat is niet geheel verrassend bij een snellere productie als Elementary.

Mooie reeks extra's
Naast enkele verwijderde scènes en een Gag Reel zijn er ook drie featurettes terug te vinden op deze uitgave. Op de eerste schijf staat een featurette (For the Hundredth Time) waarin wordt ingegaan op de 100e aflevering. Op de zesde schijf staan nog twee featurettes, met de titels The Fifth Elementary en Reasoning Backwards. De eerste duurt ruim 20 minuten en kijkt naar het gehele vijfde seizoen. Reasoning Backwards kijken terug op de mysteries die er dit seizoen waren. Op disc 4 staat een kortere video over de Flashbacks in de aflevering Over a Barrel.

Seizoen 6 afgerond, seizoen 7 in de maak
Met 'slechts' 21 afleveringen is seizoen 6 eerder deze maand afgerond op CBS. De zender kondigde in mei dit jaar al aan dat er ook een zevende seizoen komt rondom het alternatieve Holmes/Watson-duo. Hieronder een promo voor het zesde seizoen:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Foto's: Opnames grote 'Star Wars' serie gestart!
Series / Nieuws

Foto's: Opnames grote 'Star Wars' serie gestart!

Jon Favreau present.

In 2019 verschijnt Walt Disney's antwoord op Netflix: Disney Play, en we kunnen er nu al vanuit gaan dat dit gepaard gaat met een aantal zeer aantrekkelijke nieuwe films en series. Eén daarvan is een grote live action Star Wars-serie. De opnames daarvoor zijn nu gestart, de eerste setkiekjes zijn opgedoken.

De serie wordt geproduceerd en geschreven door Jon Favreau. De serie zal zich afspelen in de dertig jaar die tussen de films The Return of the Jedi en The Force Awakens zit. Een titel moet nog onthuld worden en een cast is ook nog niet bekend.

De daadwerkelijke opnames zouden volgende week officieel gaan starten, dit weet Making Star Wars te melden. Onderstaande foto's van de sets van The Jungle Book-setbouwers Doug Chiang en Andrew L. Jones wist de fan-website ook te onthullen. Op de foto lijken we Tatooine te zien, sowieso is Favreau al aanwezig. Check de foto's via onderstaande Tweet.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd
Series / Nieuws

De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd

Welke series kan je sinds deze week bingen?

Netflix komt elke dag wel met nieuwe series, films en documentaires. Op Filmtotaal hebben we een compleet overzicht met nieuwe films in januari, op Serietotaal een overzicht met de nieuwe series die komende maand op het streamingkanaal verschijnen. Het gaat niet om alle series, maar om de grootste titels die Netflix zelf alvast bekend maakte.

Een student van de MIT en een tech superster komen samen met een medewerker van het Pentagon. Ze komen erachter dat er een asteroïde op weg is naar de Aarde en binnen zes maanden in zal slaan.In het beste universitair medisch centrum van Zuid-Korea, botsen idealen en belangen tussen de arts van de operatiekamers die zich volledig richt op de patiënten en de nieuw aangewezen CEO.Het is het jaar 790. Vikingen hebben er moeite mee gewoon rond te komen. Ze proberen eten en drinken te vinden, maar worstelen ondertussen ook met verraad, vriendschap, machtsstrijd, rivaliteiten tussen broers en meer.Volg de journalisten van de site BuzzFeed. Zij kijken naar alle mogelijke onderwerpen: van een hype op het internet, tot veilige plekken waar drugsverslaafden heroïne kunnen spuiten.Chef's Table duikt in de levens en keukens van de meest gewaardeerde internationale topkoks. Elke aflevering kijkt naar een andere kok en diens unieke kijk op het leven, de talenten en passies.
Elke week zet Netflix van bepaalde series ook nieuwe afleveringen online. Deze week verschenen deze nieuwe afleveringen:

Mr. Sunshine (2018) - S01E22
Better Call Saul (2015) - S04E08
Chesapeake Shores (2016) - S03E08
A Taiwanese Tale of Two Cities (2018) S01E05
The Good Place (2016) S03E02)Deze week verschenen verder nog een aantal andere series op Netflix. Hieronder het complete overzicht.

Anime
Forest of Piano (1 seizoen | 2018)

Drama
Somewhere Between (1 seizoen | 2018)

Kinderserie
Skylanders Academy (3 seizoenen | 2016)
Reboot: The Guardian Code (2 seizoenen | 2018)

Reality
Jack Whitehall: Travels with my Father (2 seizoenen | 2017)
Made in Mexico (1 seizoen | 2018)

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.