search

Ons nieuws van donderdag 10 januari 2019

Hoofdrolspelers 'Game of Thrones' prequel bekend!
Series / Nieuws

Hoofdrolspelers 'Game of Thrones' prequel bekend!

Prequel The Long Night krijgt meer gezichten.

Over een paar maandjes zal HBO de laatste afleveringen van Game of Thrones uitzenden. Maar dat is niet het laatste wat we van Westeros zullen zien. Er wordt namelijk gewerkt aan een prequelserie die zich vele jaren voor de huidige serie afspeelt.

HBO heeft nu via Entertainment Weekly de belangrijkste castleden voor de prequel onthuld, die in eerste instantie te zien zullen zijn in de pilot. Een volledige serie is namelijk nog niet (officieel) besteld. De pilot wordt geregisseerd door S.J. Clarkson. Zij stond lange tijd in de boeken om de vierde Star Trek-film te te regisseren.

De namen Naomi Watts en Josh Whitehouse waren eerder bekend gemaakt, maar nu zijn ook de volgende namen (officieel) onthuld:

- Naomi Ackie (Star Wars: Episode IX)
- Denise Gough (People Places and Things)
- Jamie Campbell Bower (The Twilight Saga)
- Sheila Atim (Harlots)
- Ivanno Jeremiah (Black Mirror)
- Georgie Henly (Lucy)
- Alex Sharp (How to Talk to Girls at Parties)
- Toby Regbo (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald)

De serie is bedacht door showrunner Jane Goldman en schrijver en bedenker George R.R. Martin. De kans is aanwezig dat een eerste seizoen al in 2020 verschijnt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
CBS bestelt pilot order voor 'Evil'
Series / Nieuws

CBS bestelt pilot order voor 'Evil'

De nieuwe reeks zal veel gelijkenissen vertonen met 'The X-Files'.

CBS heeft bekend gemaakt dat het een pilot order heeft geplaatst voor een nieuwe serie genaamd 'Evil'. Het gaat hierbij om een X-Files achtige reeks welke gaat over een team die bijzondere gebeurtenissen onderzoekt. Het zijn de makers van 'The Good Fight', namelijk Robert en Michelle King welke terug de handen in elkaar slaan met CBS voor de nieuwe serie.

De nieuwe serie 'Evil' zal het verhaal vertellen van een sceptische, vrouwelijke klinisch psycholoog die samen gaat werken met een priester in opleiding en een arbeider om zogenaamde mirakels te onderzoeken. Niet alleen mirakels, maar ook tal van andere buitengewone gebeurtenissen zoals mensen die af te rekenen krijgen met demonen komen aan bod. Samen proberen ze per geval te bepalen of er een wetenschappelijke verklaring voor kan worden gevonden of niet.

Evil is al de tweede pilot order die door CBS is bevestigd. Eerder raakte namelijk ook bekend dat 'Surveillance' aan het pilot rooster van het netwerk was toegevoegd. Naar welke van de beide series kijk jij het meeste uit?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sony wil serie 'Spider-Man: Into the Spider-Verse'
Series / Nieuws

Sony wil serie 'Spider-Man: Into the Spider-Verse'

Waarom ook niet!

Sony boekt momenteel groot succes met Spider-Man: Into the Spider-Verse. De animatiefilm lijkt gegarandeerd een vervolg te krijgen en Sony wil ook kijken naar spin-offs rond Spider-Gwen en andere vrouwelijke helden. Er zou zelfs gekeken worden naar spin-off voor televisie.

Dat meldt The New York Times vandaag op basis van uitgebreid bericht van de studio. Die kijkt momenteel naar diverse opties voor al zijn entertainmentzaken en dus ook naar het Spider-Verse.

De film draait om Miles Morales en Gwen Stacey. De bedoeling is echter ook om uiteindelijk uit te breiden naar televisie. Die serie zou dan draaien om personages als Spider-Ham, Spider-Man Noir of Peni Parker. Alledrie zijn hooguit ondersteunende personages in de films en zouden prima hun eigen serie kunnen dragen.

Wanneer de series er zouden moeten komen is niet zeker. Ook zou Sony nog op zoek moeten naar een plek om ze uit te zenden en dat vergt vermoedelijk enige onderhandelingen. De kans is dus klein dat de serie er op korte termijn komt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' S8 voelt als zes films
Series / Nieuws

'Game of Thrones' S8 voelt als zes films

Eindelijk wat meer info.

Het achtste seizoen van Game of Thrones begint in april. Dan zien we wie eindigt op de Iron Throne en wie uiteindelijk ertoe in staat is om de White Walkers te verslaan. Of winnen de ijzige demonen toch? Hoe dan ook krijgen we heel wat actie voorgeschoteld.

HBO's CEO, Richard Plepler, vertelt tegenover Variety dat hij ruwe versies van het laatste seizoen heeft gezien. De zes afleveringen van elk minstens een uur, voelen ook echt als films. "Het wordt een spektakel. De mannen hebben zes films gemaakt. Ik voelde me echt zo toen ik dit keek."

Dat moet ook wel, want de draken zijn enorm en nemen het op tegen het gigantische leger van de White Walkers, en een andere draak die nu ijzingwekkend is geworden. Er staat ons heel wat te wachten. "De lat lag hoog. Dat hebben ze met eenvoud overtroffen. Ik heb ze twee keer gezien zonder CGI en voel me omver geblazen. Iedereen gaat iets geweldigs zien."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spock emotioneler in 'Star Trek: Discovery'
Series / Nieuws

Spock emotioneler in 'Star Trek: Discovery'

We krijgen een Spock te zien als nooit te voren.

Ethan Peck, de acteur die in Star Trek: Discovery de rol van Spock mag spelen, vertelt dat het personage in het tweede seizoen van de serie vooral meer van zijn menselijke en zijn Vulcan kant gaat mengen.

Spock werd ooit bedacht als de antithese van menselijke emotie en soms hybris. Een logische tegenhanger van James T. Kirk. Maar tegelijk was het personage half menselijk, dus toch onderhevig aan bepaalde emoties. Die kant zien we vooral in dit seizoen.

"Hij is nog niet helemaal zoals we hem kennen," begon Peck tijdens een interview met TV Insider. "Ik zie dit moment in de geschiedenis als een kans om de oorsprong van Mr Spock te verkennen. Tijdens deze tijd verenigt hij zijn menselijke en zijn Vulcan kant. Hij is absoluut emotioneler dan we eerder gezien hebben. Gevoelens barsten uit hem, aangejaagd door een traumatische gebeurtenis. Hij moet voor het eerst sinds zijn kindertijd zijn menselijke kant een plek zien te geven."

Vanaf volgende week te streamen!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.