search

Ons nieuws van maandag 28 januari 2019

HBO geeft 'Beartown' drama groen licht
Series / Nieuws

HBO geeft 'Beartown' drama groen licht

Het gaat om een Zweeds drama van 5 afleveringen...

HBO heeft groen licht gegeven voor de productie van het Zweedse drama 'Beartown'. De serie is gebaseerd op de bestseller van Fredrik Backman, auteur van 'A Man Called Ove'. De reeks zal zich afspelen in een door hockey geobsedeerd dorpje welke zich ergens in de Zweedse wildernis bevindt. De community wordt echter bruut verscheurd op het ogenblik dat er een gewelddadige gebeurtenis plaatsvindt. Beartown zal bestaan uit in totaal vijf afleveringen. De productie van de reeks is in handen van 'Filmlance International', een onderdeel van de zogenaamde 'Endemol Shine Group'. Het project wordt echter geproduceerd in opdracht van HBO Europe.

HBO heeft verder nog aangegeven dat de productie van start zal gaan ergens in het begin van dit jaar in het noorden van Zweden. Wanneer de reeks voor het eerst te zien zal zijn werd echter nog niet aangegeven. Het is absoluut niet voor het eerst dat HBO de Scandinavische kaart trekt. Eerder lanceerde ze onder meer 'Gosta', een acht episodes tellend drama van de Zweed Lukas Moodysson. Daarnaast was er ook nog de sci-fi serie 'Beforeigners'. Deze was afkomstig van de hand van de makers van 'Lilyhammer'.

Ben jij een fan van Scandinavische series en kijk je al uit naar de komst van 'Beartown'?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gave trailer Netflix-serie 'The Umbrella Academy'
Series / Trailer

Gave trailer Netflix-serie 'The Umbrella Academy'

Eindelijk meer beelden!

Netflix heeft een volledige trailer vrijgegeven voor The Umbrella Academy, die volgende maand ergens verschijnt. De serie speelt zich af in een alternatieve tijdlijn en begint met de plotselinge geboorte van 43 kinderen over heel de wereld. Dat is opvallend, want hun moeders waren nooit bevrucht door een man.

De rijke filantroop Sir Reginald Hargreeves adopteert zeven van die kinderen, die al snel superkrachten blijken te hebben. Hij wil ze trainen om die krachten in te zetten voor het goede. Maar als hij vroegtijdig komt te overlijden, worden de zeven daadwerkelijk weeskinderen. Nu is er een gave trailer vrijgegeven, die niet alleen qua sfeer, choreografie, muziek en visuele effecten gaaf is, maar ook duidelijk toont wat voor disfunctionele relatie de kinderen hebben. Hieronder de trailer:



Vanaf vrijdag 15 februari is het eerste seizoen in zijn geheel op Netflix te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix maakt 'Resident Evil'-serie
Series / Nieuws

Netflix maakt 'Resident Evil'-serie

Er moet snel een serie volgen.

Netflix heeft een serie gebaseerd op de Resident Evil-games in de maak. Wat voor serie het precies wordt is niet bekend. Het zou een animatieserie of een live-action reeks kunnen worden, al gokken we op dat laatste. Deadline stelt in elk geval dat Netflix de serie in ontwikkeling heeft en momenteel zoekt naar een showrunner.

De serie wordt ontwikkeld door Constantin Film, dat mag proberen de franchise tot iets moois om te vormen. Eerdere films werden niet heel goed ontvangen, al speelde Milla Jovovich de prima hoofdrol van Alice gedurende een zestal films. Daar komt bij dat de films 1,2 miljard dollar opbrachten wereldwijd.

Voor Netflix is het in elk geval de bedoeling om het universum uit te breiden en de mythologie verder uit te diepen. De dramaserie verkent Umbrella Corporation en de manier waarop er een nieuwe wereldorde ontstaat als gevolg van de uitbraak van het T-virus. Het project is nog in een vroeg ontwikkelingsstadium, maar lijkt er wel snel aan te komen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.