search

Ons nieuws van zondag 17 maart 2019

Blu-ray review afrondend seizoen 'House of Cards'
Series / Blu-ray Review

Blu-ray review afrondend seizoen 'House of Cards'

Geen Frank, wel Claire Underwood.

Bedenker: Beau Willimon | Cast: Robin Wright (Claire Underwood), Michael Kelly (Doug Stamper), Diane Lane (Annette Shepherd), Derek Cecil (Seth Grayson), Campbell Scott (Vice President Mark Usher), e.a. | Jaar: 2013 - 2018 | Tv-zender: Netflix

Het was misschien wel de grootste originele serie van Netflix, maar na alle #MeToo-ophef rond Kevin Spacey was deze ook snel geen publiekslieveling meer. Netflix zette Spacey aan de kant en bedacht voor de fans een afronding voor House of Cards. First Lady Claire Underwood, de rol van actrice Robin Wright, werd president in acht afrondende afleveringen. De ontvangst bleek erg wisselend.

Sony Pictures bracht het zesde seizoen eerder deze maand uit op Blu-ray. Hieronder een blik op die uitgave, te starten met de trailer en de synopsis.



In het laatste seizoen is Frank niet meer in beeld en neemt Claire Underwood de rol van eerste vrouwelijke president op zich. Impactvolle bedreigingen brengen haar nalatenschap echter aan het wankelen.



Blu-ray: House of Cards - seizoen 6 | Afleveringen: 8 x ca. 50 minuten | Aantal discs 3 x Blu-ray | Release: maart 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.00 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8712609633542 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De drie schijven van deze Blu-ray uitgave van House of Cards zitten verpakt in een standaard Blu-ray keepcase. In de hoes staat per aflevering zowaar een Nederlandse synopsis. Extra's lijken niet aanwezig.

Beeld en geluid
Het beeld van deze uitgave is werkelijk prachtig. Bij de intro valt de enorme scherpte gelijk op, en de kleuren die worden getoond zijn echt pakkend. Ook gedurende de serie blijft het beeld indrukwekkend. Van ruis of andere storende zaken is geen sprake en de close-ups van de verschillende acteurs zijn pakkend. Dit is toch wel de manier om optimaal te kunnen genieten van je favoriete serie.

Het geluid komt via een standaard DTS-HD 5.1 geluidstrack. House of Cards is duidelijk gericht op de dialoog en deze wordt prima via de frontspeakers de ruimte in gestuurd. Puike uitgave op het technische vlak!

Geen extra's
De acht afleveringen (hoofdstuk 66 - 73) staan verspreid over drie schijven, met slechts twee afleveringen op de eerste schijf. De ruimte die daar nog beschikbaar is, is helaas niet besteed aan extra's. Wel is iedere aflevering te bekijken met een 'recap'. Hieronder een online interview met onder Robin Wright, via E! News.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Aaron Paul over terugkeer 'Breaking Bad' als film
Series / Nieuws

Aaron Paul over terugkeer 'Breaking Bad' als film

Er zou een film zijn opgenomen.

Acteur Aaron Paul doet erg geheimzinnig rond de Breaking Bad-film. In een intereview wilde hij niet bevestigen of de film is opgenomen, maar dat als er een film zou komen dat hij er graag in zou willen spelen.

De serie was een groot succes en werd al enkele jaren geleden afgerond. De film-revival werd naar verluidt eerder dit jaar opgenomen door bedenker Vince Gilligan en van Paul wordt verwacht dat hij terugkeert als Jesse Pinkman.

Paul sprak - inclusief een spoiler voor Breaking Bad - over de film tijdens het Sun Valley Film Festival in Idaho:

"Geruchten zijn grappig. Ik hoorde ooit een gerucht dat ik was gecast als Han Solo. Ik heb niets gehoord over de film Breaking Bad, maar als er een komt en het lukt, dan zou ik er graag deel van uitmaken. Als het zou gebeuren, ja, dan zou ik het graag doen. Als je de tv-serie niet hebt gezien, Walter sterft, dus ... Jesse moet de ster worden."

De film, die volgens de geruchten de draad oppakt direct na het einde van de tv-serie, verschijnt in Nederland op Netflix en zender AMC zal de film ook vertonen. Een datum is nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd
Series / Nieuws

De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd

Heel veel nieuws!

Netflix komt elke dag wel met nieuwe series, films en documentaires. Op Filmtotaal hebben we een compleet overzicht met nieuwe films in januari, op Serietotaal een overzicht met de nieuwe series die komende maand op het streamingkanaal verschijnen. Het gaat niet om alle series, maar om de grootste titels die Netflix zelf alvast bekend maakte.

Charlie is een DJ bij wie het maar niet wil lukken. Hij is een eeuwige vrijgezel en zijn carrière komt niet van de grond. Een laatste kans op succes maakt dat hij tegelijk de manny van het kind van zijn beste vriend moet zijn.



Een verzameling korte verhalen, allemaal geanimeerd, van regisseur Tim Miller, die draaien om genres als science fiction, fantasy, horror en komedie.



Het duurde even, maar hier is dan eindelijk seizoen 5B van Arrested Development. De Bluths zoeken nog altijd een antwoord op de vraag wie er verantwoordelijk is voor de dood van Lucille 2.



Een nieuwe Fab Five gaat in Atlanta op zoek naar heteroseksuele mannen met een verschrikkelijke garderobe.



Het is een van de meest spraakmakende verdwijningen: die van de jonge Madeleine McCann in Portugal.




Elke week zet Netflix van bepaalde series ook nieuwe afleveringen online. Deze week verschenen deze nieuwe afleveringen:

Romance is a Bonus Book (2019) S01E12
Shadowhunters (2016) S03E13
Riverdale (2016) S03E13
Star Trek: Discovery (2017) S02E09
Patriot Act with Hasan Minhaj (2018) S02E05
Supergirl (2016) S04E14
The Flash (2015) S05E16
Riverdale (2017) S03E15
Black Lightning (2018) S02E14
Dynasty (2017) S02E14
Crazy Ex-Girlfriend (2015) S04E14
Arrow (2004) S07E15



Deze week verschenen verder nog een aantal andere series op Netflix. Hieronder het complete overzicht.

Anime
Prison School (1 seizoen | 2015)

Kinderen
Robozuna (2 seizoenen | 2018)
Yoohoo, Redder in Nood (1 seizoen | 2019)

Komedie
Patriot Act with Hasan Minhaj) (2 seizoenen | 2018)

Reality
Terrace House: Opening New Doors (6 seizoenen | 2017)

Romantiek
Si no Te Hubiese Conocido (1 seizoen | 2019)

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen