'Lord of the Rings' verliest hoofdrolspeler

Het gaat lekker daar bij Amazon...

Jim Pedd, 15 december 2019 om 10:28

Acteur Will Poulter heeft besloten niet door te gaat met Amazon-serie Lord of the Rings. Hij heeft, zo meldt Variety, andere verplichtingen en moet om die reden opstappen. Dat terwijl Poulter een van de hoofdrolspelers van de serie was. Daar de productie bijna van start zou gaan in Nieuw-Zeeland, zijn de makers hard op zoek naar vervanging.
Er is weinig bekend over de serie. We weten dat Patrick McKay en J.D. Payne als showrunners zijn aangesteld en dat J.A. Bayona meerdere afleveringen gaan regisseren. Ook trekt de productie van de serie naar Nieuw-Zeeland, net als de films van Peter Jackson deden.

Lees ook: Nog een castlid voor 'Lord of the Rings'!

Tweede era
De serie speelt zich af in een heel ander tijdperk dan de Hobbit en Lord of the Rings. Die verhalen zijn in de derde era van de wereld van J.R.R. Tolkien gesitueerd. Amazons serie speelt zich juist af in de tweede era, waarin de ringen van macht er al zijn, maar Sauron nog in opkomst is als grootmacht.

Lees ook: Interessante nieuwe details 'Lord of the Rings'-serie gelekt!

Het wordt dus een serie die zich afspeelt in een heel ander Midden-Aarde dan we tot nu toe zagen. Tegelijk is men verplicht het canon te volgen en zijn grote afwijkingen van Tolkien niet toegestaan. De serie krijgt overigens een tweede seizoen.

Bron: Variety

Lees meer over: Amazon, Lord of the Rings, Will Poulter, JRR Tolkien

Populair nieuws