search

Ons nieuws van zondag 15 december 2019

Analisten: "Netflix móet advertenties gaan tonen"
Series / Nieuws

Analisten: "Netflix móet advertenties gaan tonen"

Analisten zijn het er over eens, Netflix moet advertenties gaan tonen...

Als de eerste, grote streamingdienst op deze planeet heeft Netflix een niet te onderschatten voordeel ten opzichte van de andere partijen die op de markt zijn verschenen. Toch bezorgt de nieuwe concurrentie Netflix de nodige kopzorgen.

Verschillende analisten hebben hun licht laten schijnen op de nieuwe positie van Netflix binnen de markt van de streamingdiensten. Hoe we het ook draaien of keren, de concurrentie die ze nu ervaart met onder meer Disney+ en Apple TV+ is groter dan degene waar ze tot dusver mee af te rekenen kreeg. Dat is ook de mening van onder meer analist Laura Martin. Zij is werkzaam voor Needham en stelde in een recent rapport dat Netflix het risico loopt om tot wel 4 miljoen abonnees te verliezen. Vooral de prijsvoering die de streamingdienst hanteert zou steeds meer gebruikers wegdrijven.

"Het premium prijsniveau welke Netflix op vandaag hanteert van tussen de 9 & 16 dollar per maand is niet houdbaar. Dit omdat de waargenomen prijs- / kwaliteitsverhouding na enige tijd zal afnemen. De internationale groei is in de praktijk niet voldoende om de waarde van Netflix op peil te kunnen houden".

Bovendien benadrukte Martin ook nog eens extra het verschil tussen Amerikaanse en internationale abonnees. Elke Amerikaanse gebruiker zou volgens de analist dan ook zomaar even drie keer zoveel winst genereren ten opzichte van internationale abonnees.

Advertenties
Waarin schuilt de oplossing dan momenteel voor Netflix? In iets waar eigenlijk geen enkele gebruiker echt op zit te wachten, namelijk het weergeven van advertenties. Door advertenties te tonen zou de streamingdienst zomaar een volledig nieuw segment in de markt kunnen aanboren welke slechts een beperkt budget voor handen heeft. Dit zou voor Netflix een zeer interessant model kunnen zijn, niet in het minst omdat bijvoorbeeld de kostprijs van streamingdienst Disney+ wel erg veel lager ligt in vergelijking met Netflix. Of de advertenties er echt snel zullen komen is echter nog maar zeer de vraag. Vanuit het Netflix-kamp werd er namelijk recent nog het volgende aangegeven:

"We hebben er, net als HBO, bewust voor gekozen om geen advertenties te gaan tonen. Dit is en blijft een uitermate belangrijk aspect van onze merkpositie. Op het ogenblik dat je speculaties leest dat Netflix van plan is om reclame te gaan integreren in haar streamingdienst kan je er dan ook vanuit gaan dat het hierbij gaat om onwaarheden."

Mochten er inderdaad (massaal) gebruikers beginnen afhaken en mocht dit een grote impact gaan hebben op de winstgevendheid van Netflix lijkt het echter zo goed als vast te staan dat advertenties tonen toch de meest voor de hand liggende keuze zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray review 'Game of Thrones: The Complete Collection'
Series / Blu-ray Review

Blu-ray review 'Game of Thrones: The Complete Collection'

Prachtige, compacte uitgave van de HBO-serie.

Bedenkers: David Benioff | D. B. Weiss | Personages: Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), Khal Drogo (Jason Momoa), Lord Eddard "Ned" Stark (Sean Bean), Robb (Richard Madden), Sansa (Sophie Turner), Arya (Maisie Williams), Bran (Isaac Hempstead-Wright), Jon Snow (Kit Harington), Samwell Tarly (John Bradley), Jeor Mormont (James Cosmo), Theon Greyjoy (Alfie Allen), Cersei Lannister (Lena Headey), Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau), Tyrion Lannister (Peter Dinklage), sellsword Bronn (Jerome Flynn), Petyr "Littlefinger" Baelish (Aidan Gillen), Varys (Conleth Hill), Davos Seaworth (Liam Cunningham), Melisandre (Carice van Houten), Daario Naharis (Michiel Huisman), e.a. | Uitzending serie: 2011 - 2019 | Tv-release: HBO

Alles is ondertussen gezegd over het slotseizoen van Game of Thrones. Dit bleek namelijk niet het beste seizoen uit de reeks die door velen op handen wordt gedragen. De strijd om de Iron Throne bleek met 73 afleveringen in acht seizoenen niet alleen lang, maar ook heftig, emotioneel, politiek en soms ook zeer verrassend. Want één ding was duidelijk: vele hoofdpersonages haalden het einde van de reeks niet. De verfilming van George R. R. Martins 'A Song of Ice and Fire' was al met al genieten en zeker het terugkijken waard!

Warner Bros. bracht de complete serie onlangs uit op schijf, inclusief een schijf vol met uniek bonusmateriaal. Hieronder een blik op The Complete Collection, met als eerste een trailer voor de complete serie!



In Game of Thrones zie je het verhaal over de verschillende families op het continent Westeros die strijden om de macht. De belangrijkste gezichten zijn Daenerys Targaryen, Jon Snow en Cersei Lannister en zij zullen in de acht seizoenen bepalen wie de sterkste is en recht heeft op de Iron Trone. Maar er speelt nog iets mee; de dreiging van de White Walkers. Deze levenloze wezens vormen een gevaar voor alles en iedereen in Westeros.



Serie: Game of Thrones - The Complete Series | Aantal discs 33 x Blu-ray | Afleveringen: 73 x 50 - 82 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 (seizoen 1 - 4) | Dolby Atmos (seizoen 5 - 8) | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888247051 | Release: december 2019 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De 33 Blu-ray schijven van deze Complete Collection met de acht seizoenen van Game of Thrones zitten per seizoen in de ook los beschikbare Blu-ray keepcases. Gezamenlijk zitten ze in een stevige kartonnen box, met daaromheen een insteekhoes met daarop de details. Naast de acht seizoenen is er ook een extra disc toegevoegd met uniek bonusmateriaal. De afzonderlijke hoezen geven meer details over de afleveringen en het bonusmateriaal.

Beeld & geluid
Over de kwaliteit van de uitgave valt moeilijk iets negatiefs te zeggen. Warner Bros. heeft de zaken goed voor elkaar en dit bleek al uit de recensies (zie bijvoorbeeld seizoen vier) over de losse uitgaven de afgelopen jaren. Ook voor seizoen acht zit het geheel uitstekend in elkaar, met pakkende kleuren, een uitstekende scherpte en een beeldvullende weergave.

Er zijn amper verschillende tussen de losse uitgaven op te merken. Wel hebben de eerste vier seizoenen een DTS-HD 5.1 audiotrack, waar seizoenen vijf tot en met acht een superieure Dolby Atmos-track. Dit neemt overigens niet weg dat het met een gemiddelde autoset uitstekend genieten is van deze topproductie.

Overigens zijn ook Dvd- en 4K-boxen beschikbaar en is er een 'Collector's Edition' met een kostenplaatje van maar liefst 300 euro. Hieronder een indruk voor die editie:



Bomvol extra's
Uiteraard bevatten alle losse seizoenen heel wat extra's. Zo zijn er afleveringen met audiocommentaar en zijn er de In-Episode Guides en de Histories & Lore's-video's. Ook vind je bij de losse seizoenen uiteenlopende featurettes en hier en daar wat verwijderde scènes.



De exclusieve bonushoes Game of Thrones: Bonus Features bevat drie schijven. De eerste schijf bevat de tweedelige Game of Thrones Reunion Special Part 1 & 2 (zie ook onderstaande promo). Dit is een liveshow gehost door Conan O'Brien. Er wordt gekeken naar Houses Lannister, Stark en Targaryen en alle grote namen zijn aanwezig.

Op de tweede schijf staan beelden van achter de schermen-features bij de seizoenen een, twee, vier en vijf en is er een blik op de visuele effecten in de seizoenen een tot en met zeven. Tevens zijn er verwijderde scènes te zien uit seizoen zeven. De derde schijf bevat de geanimeerde film Conquest & Rebellion van 45 minuten.



Toekomst: House of the Dragon
De toekomst van Game of Thrones komt wat wisselend tot stand. De prequelserie Bloodmoon met onder meer Naomi Watts die zich 10.000 jaar voor de hoofdserie zou afspelen zou al (deels) zijn opgenomen, maar werd in oktober dit jaar gecanceld. Niet veel later onthulde HBO dat er tien afleveringen zijn besteld voor de prequelserie House of the Dragon over House Targaryen. Naar verwachting verschijnt deze serie op Warner Bros.' streamingdienst HBO Max, welke in mei 2020 online gaat. Wanneer House of the Dragon verschijnt, is nog onbekend.

Lees ook: Nieuw boek 'Game of Thrones' bijna klaar?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste details 'Star Wars: Rogue One'-serie
Series / Nieuws

Eerste details 'Star Wars: Rogue One'-serie

Eindelijk krijgen we details!

Disney+ brengt ons de komende tijd heel veel Marvel-series. Maar er komen ook flink wat Star Wars-series uit. We hebben nu al wekelijks een nieuwe aflevering van The Mandalorian en daar komen series rond Obi-Wan Kenobi en Cassian Andor bij. Over die laatste hebben we nu details.

Discussing Film meldt dat de productie van de serie begin juni 2020 van start gaat. Voor die tijd zoekt men castleden en wel heel specifieke. Lucasfilm zou op dit moment druk zoeken naar een jonge acteur van hooguit negen én eentje van dertien jaar, om Cassian in zijn jonge jaren te spelen.

Lees ook: Bijna was de 'Rogue One'-serie geschrapt

Oorsprongsverhaal vertellen
Het is de intentie van Lucasfilm om met de serie een oorsprongsverhaal te vertellen. We krijgen dus te zien waarom Andor zich uiteindelijk bij de Rebellen voegde en als spion grote successen boekte. Er zijn straks meerdere flashbacks naar zijn verleden te zien.

Lees ook: Star Wars 'Rogue One'-serie vindt schrijver en regisseur!

We leerden Cassian overigens kennen in de film Rogue One, waarin hij een van de Rebellen was die de plannen voor de oorspronkelijke Death Star wist te stelen van het Keizerrijk. De serie is waarschijnlijk in 2021 te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'American Gods' ontslaat acteur en die is nu héél boos!
Series / Nieuws

'American Gods' ontslaat acteur en die is nu héél boos!

Bekijk een hele boze Orlando Jones...

Acteur Orlando Jones is ontslagen bij de serie American Gods. Jones maakte het nieuws zelf bekend in een video zie hij op Twitter publiceerde. Waarom hij precies ontslagen is weten we niet, al stelt hij zelf wel dat het komt door zijn werk.

Volgens Jones is hij ontslagen omdat showrunner Charles Eglee niet gelukkig zou zijn met zijn interpretatie van de Afrikaanse god van de verhalen, Anansi, ofwel Mr. Nancy zoals hij in de serie heet. "Op september 2018 werd ik ontslagen bij American Gods. Er komt geen Mr. Nancy meer."

Lees ook: Het blijft een puinhoop achter de schermen van 'American Gods'

Geen Mr. Nancy
"Laat deze types je niet vertellen dat ze van Mr. Nancy houden. Dat doen ze niet. Ik ga geen namen noemen, maar de showrunner van seizoen drie is geboren in Connecticut en heeft aan Yale geleerd, dus hij is heel slim. En hij denkt dat de boodschap dat Mr. Nancy boos is, de verkeerde is voor zwart Amerika. Dat hoor je goed, deze blanke man maakt alle beslissingen en ik weet zeker dat hij veel zwarte BFFs heeft die zijn adviseurs hebben en hem verteld hebben dat als ze niet van een boze Mr. Nancy af zouden komen, er een of andere rel in dit land zou starten. Wat zou er anders aan de hand zijn?"

Ondanks deze harde woorden, vertelde Jones wel blij te zijn in het tweede seizoen gespeeld te hebben. Hieronder de hele boodschap:
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe trailer BBC-serie 'Dracula'!
Series / Trailer

Nieuwe trailer BBC-serie 'Dracula'!

Durmaal is het Claes Bang die de bekende graaf speelt.

We hebben Dracula door de decennia heen in zoveel gedaantes langs zien komen in films en (animatie)series, dat het moeilijk is om nog maar iets boeiends toe te voegen aan de mythologie rondom het personage. De nieuwe BBC-serie van Sherlock-bedenkers Steven Moffat en Mark Gattis ziet er ondanks dat gegeven erg veelbelovend uit. Bekijk hieronder de nieuwe trailer om zelf een oordeel te vellen!

Lees ook: Gruwelijke eerste teaser trailer voor Netflix-serie 'Dracula'

De nieuwe miniserie speelt zich af in het Transsylvanië van 1897 en bestaat uit drie 90 minuten durende afleveringen. We zien hoe de bekende graaf plannen smeedt om af te reizen naar het Victoriaanse Londen. De nieuwe trailer zit vol bloed, groteske momenten en sexy vampier-actie.

Een charismatische graaf
De rol van de titulaire vampier wordt ditmaal vervuld door Claes Bang, een acteur die we vooral kennen door zijn rollen in films als The Square en The Girl in the Spider's Web. De eerste aflevering van Dracula wordt op 1 januari 2020 uitgezonden door BBC One, gevolgd door afleveringen 2 en 3 op 2 en 3 januari. Daarna komt de serie naar Netflix.



Lees ook: De bloedzuigende graaf is terug op eerste foto's Netflix-serie 'Dracula'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings' verliest hoofdrolspeler
Series / Nieuws

'Lord of the Rings' verliest hoofdrolspeler

Het gaat lekker daar bij Amazon...

Acteur Will Poulter heeft besloten niet door te gaat met Amazon-serie Lord of the Rings. Hij heeft, zo meldt Variety, andere verplichtingen en moet om die reden opstappen. Dat terwijl Poulter een van de hoofdrolspelers van de serie was. Daar de productie bijna van start zou gaan in Nieuw-Zeeland, zijn de makers hard op zoek naar vervanging.

Er is weinig bekend over de serie. We weten dat Patrick McKay en J.D. Payne als showrunners zijn aangesteld en dat J.A. Bayona meerdere afleveringen gaan regisseren. Ook trekt de productie van de serie naar Nieuw-Zeeland, net als de films van Peter Jackson deden.

Lees ook: Nog een castlid voor 'Lord of the Rings'!

Tweede era
De serie speelt zich af in een heel ander tijdperk dan de Hobbit en Lord of the Rings. Die verhalen zijn in de derde era van de wereld van J.R.R. Tolkien gesitueerd. Amazons serie speelt zich juist af in de tweede era, waarin de ringen van macht er al zijn, maar Sauron nog in opkomst is als grootmacht.

Lees ook: Interessante nieuwe details 'Lord of the Rings'-serie gelekt!

Het wordt dus een serie die zich afspeelt in een heel ander Midden-Aarde dan we tot nu toe zagen. Tegelijk is men verplicht het canon te volgen en zijn grote afwijkingen van Tolkien niet toegestaan. De serie krijgt overigens een tweede seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vermakelijk grapje over [...] in 'The Mandalorian'!
Series / Nieuws

Vermakelijk grapje over [...] in 'The Mandalorian'!

Prequelverwijzing in laatste aflevering Star Wars-serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van Star Wars zullen het waarschijnlijk wel opvallen, maar er zit een vermakelijke knipoog naar Jar Jar Binks in de zesde aflevering van The Mandalorian. Check de licht spoilende details hieronder!

In de zesde aflevering 'The Prisoner' neemt de Mandalorian een missie aan om een gevangenen te helpen ontsnappen van een ruimtetransport. Hij wordt gekoppeld aan een aantal andere huurlingen. Tijdens hun missie vragen de huurlingen of Mando zijn helm af kan zetten.

De Jar Jar Binks grap
Als Mando dat niet doet, vraagt één van de huurlingen zich af of er niet een Gungan schuilt onder het harnas en vraagt vervolgens "Is that why youssa don't want to show your face?" - uiteraard zoals we dat kennen van Jar Jar Binks.

Lees ook: 'Baby Yoda heeft wel héél veel weg van een Gremlin'

Uiteraard is dit weer één van de vele connecties met de eerdere films, en opnieuw is dit toch wel erg gaaf voor de fans. Er zijn nu nog twee afleveringen van The Mandalorian te gaan. Aankomende woensdag 18 december - op dezelfde dag dat Episode IX in de Nederlandse bioscopen verschijnt - debuteert aflevering 7 en het slotstuk staat gepland voor vrijdag 27 december!

Lees ook: Wie is dat aan het einde van 'The Mandalorian' aflevering 5?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.