Nieuwe trailer BBC-serie 'Dracula'!

Nieuwe trailer BBC-serie 'Dracula'

Durmaal is het Claes Bang die de bekende graaf speelt.

Door onze nieuwsredactie, 15 december 2019 10:28

We hebben Dracula door de decennia heen in zoveel gedaantes langs zien komen in films en (animatie)series, dat het moeilijk is om nog maar iets boeiends toe te voegen aan de mythologie rondom het personage. De nieuwe BBC-serie van Sherlock-bedenkers Steven Moffat en Mark Gattis ziet er ondanks dat gegeven erg veelbelovend uit. Bekijk hieronder de nieuwe trailer om zelf een oordeel te vellen!
Lees ook: Gruwelijke eerste teaser trailer voor Netflix-serie 'Dracula'

De nieuwe miniserie speelt zich af in het Transsylvanië van 1897 en bestaat uit drie 90 minuten durende afleveringen. We zien hoe de bekende graaf plannen smeedt om af te reizen naar het Victoriaanse Londen. De nieuwe trailer zit vol bloed, groteske momenten en sexy vampier-actie.

Een charismatische graaf
De rol van de titulaire vampier wordt ditmaal vervuld door Claes Bang, een acteur die we vooral kennen door zijn rollen in films als The Square en The Girl in the Spider's Web. De eerste aflevering van Dracula wordt op 1 januari 2020 uitgezonden door BBC One, gevolgd door afleveringen 2 en 3 op 2 en 3 januari. Daarna komt de serie naar Netflix.


Lees ook: De bloedzuigende graaf is terug op eerste foto's Netflix-serie 'Dracula'!

Bron: BBC

Lees meer over: Dracula, Claes Bang, BBC, Sherlock, Mark Gatiss

Populair nieuws