'Lord of the Rings'-serie zoekt 'lelijke mensen' om geld te besparen

'Lord of the Rings' zoekt lelijke mensen

In een poging wat geld te besparen, gooit Amazon het over een andere boeg.

Jim Pedd, 23 december 2019 om 17:49

Amazon heeft ongeveer een half miljard betaald voor de rechten op de Lord of the Rings. De bedoeling is dat er een serie van minimaal vijf seizoenen gemaakt wordt rond de franchise van J.R.R. Tolkien en dat die op korte termijn verschijnt. De opnames moeten binnenkort dan ook beginnen en dus zoekt men figuranten.
Om te voorkomen dat de productie bakken geld kwijt is aan make-up en effecten, wordt nu bewust gezocht naar lelijke mensen. Althans, de productie omschrijft het iets subtieler. De bedoeling is dat er mensen komen die opvallende gezichtskenmerken hebben. Denk aan een vreemde neus, maar ook aan mensen met missende tanden.

Lees ook: Een oude bekende is terug in de 'Lord of the Rings'-serie

Orcs en andere wezens
Er wordt dus heel actief gezocht naar mensen met gezichtskenmerken die je niet bij iedereen vindt. Dat doet men om geld te besparen op effecten. Als je een leger Orcs moet maken en op honderden gezichten een nepneus moet aanbrengen, kost dat immers bakken met geld. Dan kan je beter zoeken naar mensen met een aparte neus en het geld besparen.

Lees ook: Cast 'Lord of the Rings'-serie wordt steeds groter!

Ook zoekt men mensen die er vrij androgien uitzien en dus elfen kunnen spelen. Wat we daaruit mogen afleiden, is dat de serie heel wat mythische wezens uit het universum van schrijver Tolkien zal tonen. Goed nieuws dus voor de fans!

Bron: NY Post

Lees meer over: Lord of the Rings, Amazon, Serie

Populair nieuws