Grote problemen voor 'Vampire Chronicles'-serie

Helaas loopt de boel niet heel soepeltjes.

Jim Pedd, 22 december 2019 om 17:52

Hulu ging het wel even regelen. Er zou een grootse serie gemaakt worden rond de Vampire Chronicles van schrijfster Anne Rice. Maar dromen zijn bedrog en dus is de ontwikkeling van de serie ondertussen gestaakt.
Variety meldt dat Hulu besloten heeft om niet door te gaan met de serie. Om die reden geeft men de rechten terug aan Anne Rice en haar creatieve team. Zij gaan wel proberen een ander thuis te vinden voor de serie, maar het is de vraag of hen dat gaat lukken en op welke termijn dat dan moet gebeuren.

Lees ook: Opnames 'Vampire Chronicles' dit jaar van start

Vampire Chronicles
De Vampire Chronicles is een reeks boeken van Anne Rice. Centraal staat de vampier Lestat, een Franse edelman die in de achttiende eeuw tot een vampier gemaakt werd en sindsdien worstelt met zijn plek op Aarde. Er verschenen dertien boeken in de saga.

Lees ook: 'Vampire Chronicles' vindt onderdak bij Hulu

Ook kregen we al twee films te zien, waarvan een met rol voor Tom Cruise. Maar ondanks de schappelijke vraagprijs van 30 tot 40 miljoen dollar voor de rechten, lukt het niet zo om nog een serie te maken gebaseerd op het rijke bronmateriaal. Hoe dan ook, blijft Anne Rice proberen.

Bron: Variety

Lees meer over: The Vampire Chronicles, Anne Rice, Hulu

Populair nieuws