De absolute topverdieners in 2019 voor hun rol in een serie

De topverdieners in 2019 voor hun rol in een serie

Er worden bedragen betaald tot wel 2,7 miljoen euro per aflevering!

Geoffrey Ketels, 26 december 2019 19:50

Het is algemeen bekend dat er in Hollywood ongelofelijk veel geld te verdienen valt. Vroeger was dat vooral het geval voor acteurs en actrices die in films meespeelden, maar tegenwoordig worden er ook enorme budgetten voor televisieseries uitgetrokken. Dat blijkt ook uit de vergoeding die verschillende sterren ontvingen in 2019 voor hun optreden in één of meerdere projecten.
In eerste instantie is er bijvoorbeeld het budget voor de serie Modern Family. Hoofdrolspelers in deze reeks Sofia Vergara, Jesse Tyler Ferguson en Ed O’Neill ontvingen de voorbije drie jaar voor hun optredens zomaar even 450.000 euro per aflevering. Deze vergoeding bracht de belangrijkste leden van de cast in totaal dan ook zo'n slordige 29,7 miljoen euro op!

Ook de populaire acteur Jason Momoa, onder meer bekend van zijn optreden in de hitserie Game of Thrones kon rekenen op een stevige verloning. Apple bood de acteur voor de hoofdrol in de sciencefiction-dramaserie See dan ook een vergoeding aan van zo'n slordige 540.000 euro per aflevering. In totaal ontving de acteur voor de 8 geproduceerde afleveringen dan ook een vergoeding van zomaar even 4,3 miljoen euro. Inmiddels heeft Apple ook een tweede seizoen besteld waarvoor hij terug eenzelfde bedrag kan verwachten.

Julia Roberts leek even naar de achtergrond te zijn verdreven, maar de actrice is weer helemaal terug en wel dankzij een lucratief aanbod dat ze ontving van Amazon. Voor de 10 afleveringen van de thrillerreeks Homecoming ontving ze dan ook een slordige 5,8 miljoen euro.

The Big Bang Theory
Na twaalf seizoenen is er een einde gekomen aan de avonturen van Sheldon, Leonard, Penny en de rest van de personages in The Big Bang Theory. Het is echter algemeen bekend dat de cast voor hun werk aardig is beloond. Tijdens het eerste seizoen lag het loon van onder meer Kaley Cuoco nog op zo'n 55.000 euro per aflevering. Voor de afleveringen in 2019 lag de verloning echter op zomaar even 900.000 euro per aflevering! Een behoorlijk indrukwekkend bedrag toch!

De absolute topverdieners voor hun rollen in series van 2019 zijn drie dames. Het gaat hierbij om Nicole Kidman, Jennifer Aniston en Reese Witherspoon. Deze bekende en populaire actrices verdienden in 2019 respectievelijk 900.000 euro (Kidman), 1,8 miljoen euro (Aniston) en 2,7 miljoen euro (Witherspoon) per aflevering voor hun optredens in diverse series.

Lees meer over: serie, series, Reese Witherspoon, Jennifer Aniston, Nicole Kidman

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws