Deze 2 actrices speelden bijna Cersei Lannister in 'Game of Thrones'

Deze actrices speelden bijna Cersei Lannister

Voor Lena Headey werden er andere actrices overwogen.

Bram de Groot, 30-12-2019 09:12

Sinds het eerste seizoen van Game of Thrones wist Lena Headey als Cersei Lannister de boel in King's Landing en ver daarbuiten flink bezig te houden. Toch was Headey niet de eerste kandidaat voor de rol.
De verradelijke moeder van de HBO-serie kan misschien wel gezien worden als het meest complexe personage van de serie. Ze stond voor flink wat beslissingen en maakte soms zeer vreemde, maar vaak ook logische keuzes. De manier waarop Headey dat invulde werd meerdere keren bekroond, onder meer met een Empire Award. Ze werd ook vijf keer genomineerd voor een Emmy en één keer voor een Golden Globe.

Lees ook: Emilia Clarke (Game of Thrones) was bang wegens hersenaneurysma ontslagen te worden

Bijna een andere actrice
Het personage Cersei Lannister werd bijna gespeeld door Trica Helfer (Battlestar Galactica, Lucifer). Zij deed namelijk auditie voor de rol. Ook Gillian Anderson (The X-Files) deed auditie voor de rol en kreeg deze ook aangeboden. Ze weigerde uiteindelijk en de rol ging naar Headey, toen bekend van de titelrol in Terminator: The Sarah Connor Chronicles uit 2008/2009.Overigens onthulde Anderson alweer even geleden dat ze ook een rol in Downton Abbey afwees. Ze was de afgelopen periode overigens te zien in series als The Fall, Hannibal, The X-Files en American Gods. Dus waarschijnlijk zal Helfer meer balen dat ze het niet werd.

Lees ook: 'Game of Thrones'-acteur plotseling overleden

Bron: Screenrant

Lees meer over: Game of Thrones, Lena Headey, Trica Helfer, Gillian Anderson, Terminator The Sarah Connor Chronicles

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws