search
Obi-Wan serie zoekt jonge Luke Skywalker
Series / Nieuws

Obi-Wan serie zoekt jonge Luke Skywalker

Dus toch wel!

Obi-Wan Kenobi krijgt straks een serie op Disney+. Dat duurt nog wel even, maar we horen nu dat niemand minder dan Luke Skywalker gezocht wordt voor de show. Er zou een jonge acteur gecast worden om het personage te spelen. Dat moet ook wel, want de serie speelt zich af voor A New Hope.

Dat stelt Daniel RPK, die regelmatig informatie weet te lekken rond nieuwe films en series. Ditmaal moet deze Star Wars-serie er dus aan geloven. De serie draait om het personage Obi-Wan Kenobi, wederom gespeeld door Ewan McGregor, die zijn leven in ballingschap op Tatooine leeft en daar over de jonge Luke Skywalker moet waken.

Lees ook: 'Obi-Wan'-serie draait om meer dan alleen Tatooine!

Ooit een film
Ooit was het de bedoeling dat het een film zou worden, geregisseerd door Stephen Daldry. Maar volgens schrijver Hossein Amini werkt het stukken beter om er een serie van te maken. Dat komt volgens Amini omdat Obi-Wan op Tatooine getraumatiseerd is, veel vrienden en familieleden heeft verloren.

Lees ook: Obi-Wan Kenobi is een 'oudere man' in nieuwe serie op Disney+

Dat Obi-Wan ook een actierijk avontuur beleeft, zou het voor een film te complex maken om goed aandacht te besteden aan dat trauma. Nu er een serie komt, kan dat dus wel.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen