Obi-Wan Kenobi is een 'oudere man' in nieuwe serie op Disney+

Obi-Wan is een 'oudere man' in serie op Disney+

Ewan McGregor speelt hem straks net als Alec Guinness deed.

Jim Pedd, 30 oktober 2019 om 08:00

Acteur Ewan McGregor is straks weer te zien als Obi-Wan Kenobi in een serie op Disney+. De acteur mocht er jaren niet over vertellen, al wist hij al lang dat hij terug zou keren als de legendarische Jedi. Nu blijkt dat hij de rol meer gaat spelen als een oude man.
“Wat ik ook echt opwindend vind is dat ik hem nu veel dichter… weet je wat het meest opwindende was aan de rol? Ik mocht proberen een jongere Alec Guinness te spelen,” vertelde McGregor aan ComicBook.com. “Om het werk van Alec Guinness te bestuderen en zijn werk in Star Wars te mogen bekijken en me te voelen alsof ik een jongere versie van hem was. En de zwaardgevechten waren ook erg leuk om te leren. Ditmaal ben ik echter veel dichter bij hem in leeftijd en dat wordt interessant om te doen.”

Lees ook: 'Obi-Wan'-serie was niet gepland

Acht jaar later
De serie speelt zich acht jaar na de gebeurtenissen in de film Revenge of the Sith af. We volgen Obi-Wan Kenobi op de woestijnplaneet Tatooine, waar hij Luke Skywalker beschermt. Naar het schijnt krijgen we die ook te zien in de Disney+-serie.

Lees ook: Ewan McGregor loog jarenlang over Obi-Wan Kenobi

De serie krijgt verder zes afleveringen. Wanneer deze te zien is weten we nog niet.

Lees meer over: Obi Wan Kenobi, Star Wars, Ewan McGregor, Alec Guinness, Lucasfilm, Disney Plus

Populair nieuws