search

Ons nieuws van vrijdag 3 januari 2020

Nog een naam voor 'Moon Knight'
Series / Nieuws

Nog een naam voor 'Moon Knight'

Marvel is druk op zoek naar de held.

Kortgeleden hoorden we al dat Marvel overweegt Daniel Radcliffe in te huren als Moon Knight. Maar nu horen we dat men ook overweegt om Pedro Pascal de rol te laten spelen van Mark Spector.

Mark Spector is de hoofdpersoon van de Disney-serie rond Moon Knight. Alhoewel Pascal nu ook genoemd wordt, schijnt hij de tweede persoon te zijnop een wat langere shortlist. Marvel wil dus een aantal acteurs screentesten voordat er definitieve keuzes gemaakt worden.

Lees ook: Marvel lijkt zijn Moon Knight gevonden te hebben

Horrorserie
De serie rond Moon Knight schijnt een horrorserie te zijn en wordt gebaseerd op de comics van Warren Ellis. Jeremy Slater is de hoofdschrijver, een opvallend man die ook Netflix-hit The Umbrella Academy maakte. Fans vergelijken Moon Knight vaak met Batman, maar tegelijk is hij heel anders. Moon Knight is namelijk tot leven gewekt door de Egyptische maangod van de wraak, Khonshu.

Lees ook: Dracula naar Marvel-serie 'Moon Knight'?

Het personage heeft daarnaast echte superkrachten, iets dat we niet kunnen zeggen van Batman. Hij schijnt het in de nieuwe serie overigens op te nemen tegen Dracula en een weerwolf.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Henry Cavill raakte bijna blind door 'The Witcher'
Series / Nieuws

Henry Cavill raakte bijna blind door 'The Witcher'

Opvallend nieuws rond de acteur.

Acteur Henry Cavill bracht Geralt of Rivia met succes naar het kleine scherm. Fans van The Witcher zijn namelijk erg te spreken over de Netflix-serie rond de boeken van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski. Nu blijkt hoe ver Cavill ging voor zijn rol.

De acteur deed veel van zijn eigen stunts in de serie. Daarmee hoopte hij ervoor te zorgen dat alles zo echt mogelijk over zou komen. Maar nu blijkt dat hij behoorlijk wat oogklachten kreeg door de opnames. Hoe zit dat nou eigenlijk?

Lees ook: Humor: Netflix zoekt een fulltime Witcher

Kleurlenzen
Cavill draagt tijdens de serie contactlenzen met een kleur. Die kon hij prima dragen in kleine doses, maar, zo laat hij aan Metro weten, tijdens de lange opnamedagen was dat soms niet heel goed voor hem. "Ik mocht ze maar drie uur per keer dragen," begon de acteur.

"Het uitdrogen is niet het probleem. Het ligt aan het deel van je lichaam dat zuurstof uit de lucht en niet uit het bloed haalt. Dus als je het afdekt, krijg je geen zuurstof. Als je dan langere periode geen zuurstof krijgt, beschadig je je ogen dus. Mijn opticien benadrukte steeds dat ik die lenzen gewoon na een tijdje moest uitdoen."

Lees ook: 'The Witcher' is populairder dan 'Stranger Things'

Cavill is echter koppig en luisterde niet altijd. Daardoor kreeg hij ook echt oogklachten en zat hij tijdens de opnames soms alleen maar in de schaduw, omdat het licht anders te fel was en pijn deed. "Ze wilde echt dat ik ze uitdeed, en ik bleef maar zeggen dat er niks aan de hand was. Dus ja, die contactlenzen waren cool, maar brachten wel wat uitdagingen met zich mee."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: de spannende horrorreeks 'Dracula'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: de spannende horrorreeks 'Dracula'

De miniserie telt 3 afleveringen van telkens 90 minuten...

Mark Gatiss en Steven Moffat, beter bekend als de makers van Sherlock hebben er voor gekozen om de handen opnieuw in elkaar te slaan en een nieuw project te realiseren. Deze keer gaat het om de serie Dracula, een reeks die is ontstaan door een samenwerkingsverband tussen Netflix en de BBC.

Er kan worden gesteld dat zowel Gatiss als Moffat eigenlijk beiden voornamelijk hun populariteit te danken hebben aan Sherlock. Dit gezegd zijnde is het natuurlijk wel zo dat Moffat eerder ook reeds aan de slag was als producer evenals als showrunner voor de populaire serie Doctor Who. De miniserie Dracula, het nieuwste project van de twee speelt zich af in het Londen van het jaar 1900 en belooft ijzingwekkend spannend te worden.

3 afleveringen
Dracula is net zoals bij Sherlock een miniserie welke bestaat uit in totaal slechts 3 afleveringen. Elke aflevering duurt bovendien 90 minuten. De reeks speelt zich af in het jaar 1897 en vertelt het verhaal van graaf Dracula welke er voor kiest om Transsylvanië te verlaten om zijn plaats te zoeken in het Victoriaanse Londen. In het Verenigd Koninkrijk wordt de miniserie Dracula exclusief uitgezonden op BBC. Netflix heeft echter de wereldwijde streamingrechten van de reeks in handen.

Kan jij ook al niet meer wachten om de eerste beelden te zien van Dracula? In dat geval kan je alvast even de trailer bekijken. De afleveringen van deze minireeks worden aan Netflix toegevoegd vanaf morgen, zaterdag 4 januari 2020.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mysterieuze teaser Netflix-serie 'Locke and Key'
Series / Nieuws

Mysterieuze teaser Netflix-serie 'Locke and Key'

Vanaf 7 februari te streamen!

Netflix gaat over een maand van start met de serie Locke and Key. Vandaag heeft het bedrijf een teaser vrijgegeven voor de verfilming van de comic van Joe Hill en Gabriel Rodriguez. Voor fans zal het een geweldig moment zijn.

De serie moest namelijk heel wat tegenslagen doorstaan. Eerder probeerden 20th Century Fox en Hulu de serie gemaakt te krijgen en in beide gevallen lukte dat niet. Maar op vrijdag 7 februari 2020 is het dan eindelijk zover en is de show te zien. Hieronder kan je de trailer bekijken!



Nadat hun vader onder mysterieuze omstandigheden om het leven komt, verhuizen de drie Locke-kinderen en hun moeder naar hun voorouderlijk huis, Keyhouse. Ze ontdekken dat het huis vol met magische sleutels zit, die allemaal verbonden zijn aan de dood van hun pa. Terwijl ze de verschillende sleutels en hun unieke krachten verkennen, ontwaakt een mysterieuze demon die zich door niks tegen zal laten houden in zijn pogingen de sleutels te stelen.

Lees ook: Netflix maakt pilot horror-comic 'Locke & Key'

Locke and Key wordt omschreven als een coming-of-age mysterie dat draait om liefde, verlies en de onbreekbare band die families schept.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gave trailer voor een Short Trek verbonden aan 'Star Trek Picard'!
Series / Video/clip/featurette

Gave trailer voor een Short Trek verbonden aan 'Star Trek Picard'!

De serie gaat bijna van start.

Over een paar weken is Star Trek: Picard dan eindelijk te zien en fans kijken er heel erg naar uit. Vandaag heeft CBS All Access een opwarmertje vrijgegeven, namelijk een trailer voor Children of Mars, een nieuwe Short Trek.

Deze Short Trek is verbonden aan de serie rond Jean-Luc Picard. Hoe precies horen we niet van CBS All Access, maar dat gaan we vanaf 23 januari vermoedelijk merken. De video laat Kima en Lil zien, twee 12-jarigen die met elkaar botsen en wiens levens voor altijd zullen veranderen.



Star Trek Picard
De serie rond Jean-Luc Picard gaat op 23 januari van start op Amazon Prime en CBS All Access. Centraal staat de Star Trek-held die een teruggetrokken leven leidt op de wijngaard van de familie. Maar op een dag meldt zich een meisje dat zijn hulp nodig heeft. En hoewel Picard zijn vertrouwen in Starfleet wel kwijt is geraakt, besluit hij haar te helpen.

Daarbij krijgen we ook heel wat oude vrienden te zien, waaronder Deanna Troi en Will Riker en Seven of Nine.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt er meer 'Star Wars Rebels' op Disney+?
Series / Nieuws

Komt er meer 'Star Wars Rebels' op Disney+?

Disney+ biedt mogelijk een kans!

Star Wars Rebels is nu voorbij. Maar sinds Disney+ gelanceerd is, wordt er al gesproken over een mogelijke voortzetting. Het gerucht gaat nu dat de serie inderdaad verder zal gaan. Dat lijkt deels bevestigd door Dave Filoni, die de serie bedacht.

Filoni vertelde tijdens een interview dat hij de personages eigenlijk niet op wil geven. "Dat zou moeilijk zijn. Dat zou, om eerlijk te zijn, echt moeilijk zijn om te doen, want ik houd me er al zo lang mee bezig. Vooral, sinds Ahsoka er is," aldus Filoni. "Ik kan me niet voorstellen dat ik niet op de een of andere manier betrokken blijf."

Lees ook: Trailer laatste afleveringen 'Star Wars Rebels'

Meer mogelijk?
Er zijn nog altijd wat verhalen niet afgerond in Rebels, die mogelijk deels verteld worden met Star Wars Resistance, dat met zijn tweede seizoen al ten einde komt. Maar mocht dat niet zo zijn, kan er meer verteld worden.

Lees ook: Lucasfilm werkt aan nieuwe 'Star Wars'-serie

"Ik voel een verantwoordelijkheid om te weten wat het verhaal is, omdat fans er zo benieuwd naar zijn. Maar of het gebeurt weet ik niet. Maar in denk er wel over na," aldus Filoni over een mogelijke revival.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stephen Dorff in nieuwe teaser politieserie 'Deputy'
Series / Trailer

Stephen Dorff in nieuwe teaser politieserie 'Deputy'

David Ayer (Suicide Squad, Fury) regisseerde de pilot-aflevering van de nieuwe serie.

Deze maand gaat de politieserie Deputy van start. En dat gaat gepaard met de nodige teasers en trailer. Een nieuwe teaser verscheen eerder deze week online en kun je hieronder bekijken.

Deputy is een Fox-serie van regisseur/uitvoerend producent David Ayer. De serie gaat over Bill Hollister (Stephen Dorff), een doorgewinterde agent die na de plotselinge dood van een verkozen sheriff de taak krijgt om de vestiging in Los Angeles te runnen. En hoewel het zijn voornaamste taak is om te zorgen voor gerechtigheid, krijgt hij ook met een groot aantal politieke spelletjes te maken.

Comeback voor Dorff
Stephen Dorff werd in de jaren '90 beroemd door films als Blade, maar raakte bij het grote publiek in de jaren erna in de vergetelheid. Tot hij vorig jaar als een van de hoofdrolspelers zijn stempel drukte op het weergaloze derde seizoen van HBO-serie True Detective. Die rol heeft er ongetwijfeld aan bijgedragen dat hij de hoofdrol in Deputy heeft weten te bemachtigen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verschijnt 'The Witcher' seizoen 2 pas eind 2021?
Series / Nieuws

Verschijnt 'The Witcher' seizoen 2 pas eind 2021?

Wacht Netflix lang met het vervolg?

Alweer even geleden kondigde Netflix aan dat er ook een tweede seizoen komt voor de veelbesproken fantasyserie The Witcher. Deze kwam eind december vorig jaar online op de betaalzender en is naar verluidt sterk bekeken, ondanks een zeer wisselend ontvangst.

Een verschijningsdatum voor het tweede seizoen rond Henry Cavills monsterjager Geralt of Rivia is er nog niet, maar dat deze in 2021 gaat vallen is wel bekend. Nu is er het gerucht dat de serie pas in december 2021 verschijnt. Dat er meer tijd nodig is voor de productie is eigenlijk wel zeker. De opnamelocaties zijn verplaatst van Hongarije naar Engeland en dat zal ongetwijfeld de nodige tijdsinvestering vragen.

Toch eerder?
De kans dat de serie eerder terugkeert is zeker aanwezig. De scripts voor het tweede seizoen zijn al afgerond door schrijver Declan de Barra. Maar of het gerucht klopt dat de opnames al begin dit nieuw jaar starten, valt te betwijfelen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vertrek 'Friends' van Netflix leidt tot stroom van klachten
Series / Celebrity

Vertrek 'Friends' van Netflix leidt tot stroom van klachten

'Friends' is er niet meer voor fans op Netflix en de klachten stromen binnen. De iconische show is verwijderd van Netflix en verhuist in het voorjaar van 2020 naar HBO Max

Friends is er niet meer voor fans op Netflix en de klachten stromen binnen. De iconische show is verwijderd van Netflix en verhuist in het voorjaar van 2020 naar de nieuwe streaming-service van WarnerMedia, HBO Max.

Het is niet de eerste keer dat Friends van Netflix verdwijnt. In 2019 werd ook aangekondigd dat de serie van de streaming-dienst zou worden gehaald, maar omdat kijkers toen zoveel protesteerden, werd besloten de serie te houden. Naar verluidt heeft Netflix dat 100 miljoen dollar gekost.



Lees ook: Courteney Cox (Friends) reageert op vreemde identiteitsverwarring

Op het Instagram-account van Friends lijkt er nog niks aan de hand, zij posten gewoon clips van de show voor Thanksgiving, Kerst en Oud en Nieuw. Maar ondertussen zijn er een hoop boze fans bijgekomen omdat Netflix de populaire serie schrapt.





Vanaf woensdag is de show officieel van Netflix verwijderd. De boze fans wonen vooral in de Verenigde Staten, in veel landen zoals Noorwegen en de Filippijnen zijn de afleveringen gewoon nog terug te kijken. Echt lang hoeven ze de serie niet te missen, hij is binnenkort terug te kijken op WarnerMedia's nieuwe streamingdienst, HBO Max.

Voor Nederlandse fans is er niks aan de hand, hier blijft de serie gewoon te zien!
Lees ook: Freddie Prinze Jr.: "Eigenlijk was mijn rol in 'Friends' voor iemand anders"
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+: Fans dolblij met nieuwe 'Lizzie McGuire'!
Series / Nieuws

Disney+: Fans dolblij met nieuwe 'Lizzie McGuire'!

Eerste beeld van Hilary Duff goed ontvangen.

Walt Disney heeft via een promo voor Disney+ in het jaar 2020 een eerste officiële blik gegeven op Hilary Duff, die in het revival seizoen van de serie Lizzie McGuire terugkeert als het titelpersonage. En de fans zijn dolgelukkig!

De originele twee seizoenen verschenen tussen 2001 en 2004 op de Disney Channel. In die serie zien we hoe de jonge McGuire omgaat met de gebruikelijke persoonlijke en sociale problemen. McGuire is ook te zien in een geanimeerde versie die de gevoelens en gedachten van McGuire laat zien.

Fans dolblij met revival!
Naast Duff keren ook Adam Lamberg, Jake Thomas, Hallie Todd and Robert Carradine terug in hun rollen. De eerste beelden - of eigenlijk eerste shot - uit het derde seizoen werden goed ontvangen, getuige onderstaande online reacties!






Lees ook: Alle oorspronkelijke castleden terug voor de nieuwe 'Lizzie McGuire'

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zitten de New Gods in Crisis on Infinite Earths?
Series / Nieuws

Zitten de New Gods in Crisis on Infinite Earths?

Een nieuw gerucht!

Het lijkt erop dat de New Gods hun debuut hebben gemaakt in het Arrowverse. Fans van het DC-universum kennen de New Gods van Jack Kirby, die ze in de jaren zeventig liet zien op de planeten New Genesis en Apokolips. Daar heersten godachtige wezens als Darkseid en Apokolip[s over volkeren.

Nu lijkt het erop dat de Crisis on Infinite Earths ons ook de New Gods heeft laten ontmoeten. Dat stelt FandomWire op basis van de derde aflevering van de Crisis. Daarin staan de Anti-Monitor en Monitor lijnrecht tegenover elkaar. Eerstgenoemde wordt Mobius genoemd.

Lees ook: Synopsissen laatste delen Crisis on Infinite Earths

Wie is Mobius?
In de comics is Mobius gemaakt in de Zesde Dimensie, samen met Mar Novu (de Monitor) en Alpheus. Zij moeten een nieuw multiversum maken. Na een lang conflict keert Mobius terug naar het antimaterie-universum, waar hij de Mobius Chair bouwt om tussen universa te kunnen reizen. Mobius wordt vervolgens vervloekt door de Anti-Life Equation en wordt daarna de Anti-Monitor. Een connectie met de New Gods ligt erin dat Mobius de Chair geeft aan de New God Metron.

Lees ook: Op deze data gaan de Arrowverse-series weer verder

De theorie wijst er dus op dat de New Gods mogelijk gekoppeld zijn aan de gebeurtenissen van Crisis. Wellicht dat we ze te zien gaan krijgen in de laatste twee afleveringen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans 'Doctor Who' dolblij met nieuwe twist
Series / Nieuws

Fans 'Doctor Who' dolblij met nieuwe twist

De serie gaat weer verder op de BBC!

Doctor Who had een grote verrassing in de eerste aflevering van het twaalfde seizoen. En dus zijn fans nu dolenthousiast. We zullen de twist verklappen in dit artikel, dus als je nog niet gekeken hebt, raden we je aan om weg te klikken.

Doctor Who ging op nieuwjaarsdag van start met de special Spyfall: Part One. Die eindigde met een heel bijzondere twist: het werd namelijk onthuld dat de Master terug was. Gespeeld door Sacha Dhawan. En dat is iets dat zo'n beetje niemand had zien aankomen!

Lees ook: Gave cameo in eerste 'Doctor Who'-clip

Fans draaien door
Heel wat fans zijn dan ook dolenthousiast op sociale media. Fans zijn dus heel benieuwd naar de volgende aflevering, die het verhaal met de Master voort zal zetten. Het wordt dus nog wat met dit nieuwe siezoen van de BBC-hit!






Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Humor: Netflix zoekt een fulltime Witcher
Series / Nieuws

Humor: Netflix zoekt een fulltime Witcher

Netflix speelt handig in op de hype.

Netflix bewijst weer eens dat het humor heeft. Het bedrijf heeft een nieuwe vacature geplaatst. Men zoekt niemand minder dan… een Associate Witcher. Er wordt expliciet gezocht naar een "gedreven, resultaatgerichte lone wolf".

Netflix zoekt iemand die 158 miljoen abonnees wereldwijd kan beschermen. Het bedrijf heeft in 190 landen contracten en dat brengt de Witcher op nogal wat plaatsen. "De vrijheid en cultuur die we je bieden, geeft je ook de mogelijkheid om zelf te beslissen welke monsters je doodt en hoe je dat doet."

Lees ook: 'The Witcher' is populairder dan 'Stranger Things'

Eigen voorraden
Het is de bedoeling dat de Witcher de eigen voorraden meeneemt. Iemand moet de eigen wapens hebben, potions, harnassen et cetera. Ook moet de Witcher houden van de natuur, paarden en de andere zaken die je kan verwachten bij een Witcher. Verder vraagt Netflix dat degene die dit werk doet, vier jaar gestudeerd heeft aan een Witcher-school.

Lees ook: 'The Witcher' gaat deze fout van 'Game of Thrones' niet herhalen

Een vast salaris biedt men overigens niet. Netflix biedt namelijk enkel per gedood monster salaris. Er is verder geen gezondheidzorg.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.