Nieuw op Netflix: de spannende horrorreeks 'Dracula'

Nieuw op Netflix: spannende horrorreeks 'Dracula'

De miniserie telt 3 afleveringen van telkens 90 minuten...

Geoffrey Ketels, 3 januari 2020 om 17:11

Mark Gatiss en Steven Moffat, beter bekend als de makers van Sherlock hebben er voor gekozen om de handen opnieuw in elkaar te slaan en een nieuw project te realiseren. Deze keer gaat het om de serie Dracula, een reeks die is ontstaan door een samenwerkingsverband tussen Netflix en de BBC.
Er kan worden gesteld dat zowel Gatiss als Moffat eigenlijk beiden voornamelijk hun populariteit te danken hebben aan Sherlock. Dit gezegd zijnde is het natuurlijk wel zo dat Moffat eerder ook reeds aan de slag was als producer evenals als showrunner voor de populaire serie Doctor Who. De miniserie Dracula, het nieuwste project van de twee speelt zich af in het Londen van het jaar 1900 en belooft ijzingwekkend spannend te worden.

3 afleveringen
Dracula is net zoals bij Sherlock een miniserie welke bestaat uit in totaal slechts 3 afleveringen. Elke aflevering duurt bovendien 90 minuten. De reeks speelt zich af in het jaar 1897 en vertelt het verhaal van graaf Dracula welke er voor kiest om Transsylvanië te verlaten om zijn plaats te zoeken in het Victoriaanse Londen. In het Verenigd Koninkrijk wordt de miniserie Dracula exclusief uitgezonden op BBC. Netflix heeft echter de wereldwijde streamingrechten van de reeks in handen.

Kan jij ook al niet meer wachten om de eerste beelden te zien van Dracula? In dat geval kan je alvast even de trailer bekijken. De afleveringen van deze minireeks worden aan Netflix toegevoegd vanaf morgen, zaterdag 4 januari 2020.


Bron: Netflix.com

Lees meer over: Dracula, serie, Netflix

Populair nieuws