Is Baby Yoda in 'The Mandalorian' familie van Yoda?

Is Baby Yoda in The Mandalorian familie van Yoda?

Interessant gerucht rond het populairste personage van de Disney+-original.

Jim Pedd, 8 januari 2020 om 10:28

De serie The Mandalorian werd met veel furore gelanceerd. Dat moest wel, want het was dé serie waar Disney+ zijn succes aan ophing. De eerste aflevering maakte heel duidelijk waar de serie om zou draaien: Mando die een kind zou beschermen. Maar wel een heel bijzonder kind.
Dat kind was namelijk deel van de soort van Yoda, de machtige Jedi, waar we pas twee soortgenoten van gezien hebben. Yaddle en Yoda, en nu dus ook Baby Yoda. Het personage heeft een naam, maar die is nog altijd niet bekend gemaakt. Het moment waarop die naam onthuld wordt is aan showrunner Jon Favreau, maar die laat nog niets los. Wat hij wel loslaat, is of het personage familie is van Yoda.

Lees ook: Darth Maul terug in 'The Mandalorian'?

Familie van?
"Het speelt zich af na Return of the Jedi. En fans zullen zich herinneren dat in die film Yoda niet alleen doodgaat, maar ook verdwijnt. Hij wordt een Force Ghost," aldus Favreau tegenover USA Today. Baby Yoda heet zo omdat het de makkelijkste naam is om het personage mee te identificeren.

Lees ook: 'The Mandalorian' krijgt bezoek van meerdere Skywalker-personages

"Kijk, ik weet dat er theorieën zijn over de vraag of hij familie is van Yoda," vertelde Favreau. Maar daar direct op ingaan wilde niet. Het zou wel goed kunnen, aangezien The Child zeer sterk is in de Forxe en vijftig jaar oud als we de baby leren kennen.

Bron: USA Today

Lees meer over: The Mandalorian, Disney Plus, Baby Yoda, Jon Favreau

Populair nieuws