Waarom was het eerste seizoen van 'The Witcher' zo kort?

Waarom was het 1e seizoen van The Witcher zo kort?

De Netflix-hit had slechts acht afleveringen in het eerste seizoen.

Jim Pedd, 8 januari 2020 om 12:44

Netflix heeft met The Witcher een flinke hit in handen. Maar het eerste seizoen nam slechts acht afleveringen in beslag. Fans hadden natuurlijk het liefst veel meer gezien. Waarom kregen ze dat niet? Showrunner Lauren Schmidt Hissrich gaat daar op in tijdens een interview.
"Het aantal afleveringen dat we gemaakt hebben, is gebaseerd op het verhaal dat we wilden vertellen. Maar we hebben ook gekeken naar wat wij dachten dat het publiek af zou willen kijken. En natuurlijk naar het budget," aldus Hissrich in een zeer realistische uitleg.

Lees ook: Waarom Geralt een bizarre stem heeft in 'The Witcher'

Succes of niet?
Hissrich vertelde verder: "Als je een serie begint en niet weet of het een succes zal zijn, dan betekenen minder afleveringen gewoonlijk ook dat je minder budget hebt per aflevering. Dat wilden we niet en dus voelde acht als het magische aantal."

Lees ook: Verwarrende tijdlijnen 'The Witcher' ontrafeld

Met die acht afleveringen weet men in elk geval een indrukwekkend verhaal te vertellen. We leren veel over de herkomst van Geralt of Rivia, tovenares Yennefer en over prinses Ciri. En waarom ze zo belangrijk voor elkaar zijn. Het tweede seizoen zal voortborduren op precies dat verhaal.

Bron: Reddit

Lees meer over: The Witcher, Netflix, Lauren Schmidt Hissrich

Populair nieuws