Tweede seizoen 'You' zou eerst een compleet ander einde krijgen

Tweede seizoen 'You' had anders moeten aflopen

De reeks lijkt dan ook steeds meer af te stappen van de oorspronkelijke boeken...

Geoffrey Ketels, 9 januari 2020 om 18:57

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het tweede seizoen van de serie You is eigenlijk nog maar net op Netflix verschenen, maar ze kan nu reeds rekenen op een enorme populariteit. Daarmee wordt de trend welke werd opgezet met het eerste seizoen gewoon doorgetrokken. Heel wat mensen hebben reeds het einde van het tweede seizoen gezien, maar nu is bekend geraakt dat, dat einde er zomaar eens helemaal anders uit had kunnen zien.
In principe zou de serie You gebaseerd moeten zijn op de 'Hidden Bodies' boeken van Caroline Kepness. Ondanks het feit dat dit in zekere zin wel klopt wordt er toch vaak een sprongetje gemaakt welke eigenlijk maar weinig met de oorspronkelijke boeken te maken heeft. Uit de boeken blijkt bijvoorbeeld onder meer dat de ontmoeting tussen Joe en Love compleet anders verloopt dan in de reeks het geval is. Het grootste verschil heeft echter vooral betrekking tot het einde van het tweede seizoen.

Lees ook: 'You' seizoen 2 superpopulair maar de kritiek blijft aanhouden

Alternatief einde
In de Netflix-reeks wordt het voor Forty duidelijk wat de moordlustige geschiedenis is van Joe. Dit is het resultaat van een bezoek aan Dr. Nicky. Daarna probeert Forty Love op de hoogte te brengen van die geschiedenis, maar dat blijkt niet meer nodig. We gaan niet teveel verklappen over het einde, maar wat dan gebeurt laat zich eigenlijk raden. In de boeken is het zo dat Forty er helemaal niet voor kiest om Love te waarschuwen, maar wel om Joe met zijn ontdekkingen te confronteren. Uiteindelijk belooft Forty om het geheim van Joe voor zich te houden op voorwaarde dat hij succesvolle scripts blijft schrijven.

Bovenstaand scenario was wellicht niet spannend genoeg voor de reeks waardoor er werd geopteerd voor een alternatief einde. Het enige wat wel overeenkomt is dat Forty zowel in de boeken als in de reeks de dood vindt. Hoe het ook zij, het einde van het tweede seizoen van You had er dus wellicht helemaal anders uit moeten zien.

Lees ook: Krijgt de Netflix hitserie 'You' een 3de seizoen?

Bron: Cosmopolitan.com

Lees meer over: You, Netflix, serie

Populair nieuws