search
Binnenkort 'The Witcher' met Nederlandse nasynchronisatie op Netflix?
Series / Nieuws

Binnenkort 'The Witcher' met Nederlandse nasynchronisatie op Netflix?

Netflix ziet toekomst in nasynchronisatie dus ook in het Nederlands!

Je moet niet schrikken als je vandaag of morgen The Witcher opstart en deze dan bekijkt met Nederlandse stemmen. Netflix ziet namelijk toekomst in nasynchronisatie en past dit nu al toe op series via de Nederlandse Netflix-inlog.

Dit blijkt uit een artikel van NRC Handelsblad. Er worden testen uitgevoerd om te kijken of ook Nederlandse kijkers behoefte hebben aan een in het Nederlands nasynchroniseerde audiotrack. Birgit Schoolmeesters van de Nederlandse nasynchronisatie-studio WPP tegenover NRC: "We zien dat de doelgroep steeds ouder wordt. Vroeger was het echt alleen voor kleinere kinderen, nu wordt een serie als Fuller House op Netflix ook nagesynchroniseerd."

Fuller House en meer producties in NL
Rosanne Thesing, woordvoerder Netflix Noord-Europa over de nasynchronisatie bij de serie Fuller House: "Onze theorie is dat de doelgroep van Fuller House, jonge tieners, steeds vaker aan het multi-tasken is. Ze zijn bezig met hun telefoon en social media en luisteren tegelijkertijd met één oor naar het programma."

Daarnaast zijn er testen via de binnenkort te verschijnen Netflix-documentaire The Great Hack en de serie Shadowhunters: The Mortal Instruments. In je Netflix-account kun je bij die serie een track met Nederlandse audio aanzetten.

La Casa de Papel
In de States wordt nasynchronisatie al op grote schaal ingezet, ondanks dat het publiek eigenlijk zegt dat zij liever de content in de origineel gesproken taal ziet. Het viel Netflix echter op dat 72 procent van de kijkers in de States het Spaanse La Casa de Papel in het Engels keek.

Ook de recent verschenen Nederlandse serie Ares is in het Engels is ingesproken, door de cast van de serie. "Een goede dub kan veel effect hebben op het succes. The Rain is bijvoorbeeld ontzettend goed bekeken in de VS," aldus de Netflix-woordvoerder.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen