search

Ons nieuws van zaterdag 18 januari 2020

Netflix gaat waarschijnlijk duurder worden
Series / Nieuws

Netflix gaat waarschijnlijk duurder worden

Streamingdienst Netflix verhoogt de tarieven van haar twee duurste abonnementen alvast voor Belgische klanten...

Netflix heeft bekend gemaakt dat ze alweer een prijsverhoging doorvoert in België. De prijsverhoging treft (voorlopig) alleen de twee duurste abonnementen van de streamingdienst.

De nieuwe prijsverhoging die Netflix doorvoert komt er naar eigen zeggen vanwege de grote(re) investeringen welke Netflix doet in Belgische content. Zo verschijnt er niet alleen een tweede seizoen van Undercover, daarnaast wordt er ook gewerkt aan de Belgische film Into The Night.

Nieuwe prijsstijging
Het standaard-abonnement van Netflix wordt één euro duurder. Voor het Premium-abonnement gaat de prijs met 2 euro omhoog. Bestaande klanten zullen een maand vooraleer de prijsverhoging wordt doorgevoerd een bericht ontvangen van Netflix. Nieuwe klanten die zich bij de streamingdienst aanmelden betalen de hogere prijzen meteen. De prijzen voor de twee verschillende abonnementen komen door de prijsverhogingen uit op respectievelijk 11,99 en 15,99 euro per maand.

Nederland lijkt vooralsnog gespaard te blijven van een nieuwe prijsverhoging. De vraag is echter vooral hoelang dat nog blijft duren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste details 'Green Lantern'-serie komen naar buiten
Series / Nieuws

Eerste details 'Green Lantern'-serie komen naar buiten

Zal een serie over de groen gekleurde held beter werken dan de mislukte film met Ryan Reynolds?

[b]Het zijn mooie tijden voor DC-fans. Na het desastreuze Justice League in 2017 nam de kwaliteit van de film-franchise opeens toe. Zo waren zowel Wonder Woman als Aquaman een groot succes, en wist #Joker onlangs 11 Oscarnominaties in de wacht te slepen. En in 2020 lijkt die trend te worden doorgezet met Birds of Prey en Wonder Woman 1984.

Ondertussen wordt er naar verluidt ook nog steeds gewerkt aan een Green Lantern Corps, maar zal de groene superheld nu ook een eigen serie krijgen op HBO Max. Sarah Aubrey, hoofd content bij de streamingdienst, liet daarbij de eerste details over de serie los. Ze zei er het volgende over:

"De serie zal zich afspelen gedurende meerdere decennia en richten op twee verhalen over Green Lanterns op aarde. Op een later moment komt er ook een verhaal bij over een Green Lantern in de ruimte. In dat verhaal komt ook Sinestro om de hoek kijken."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'Mindhunter' dieper in de problemen
Series / Nieuws

Netflix-serie 'Mindhunter' dieper in de problemen

De serie lijkt er straks aan onderdoor te gaan dat David Fincher het druk heeft.

Vandaag is bekend geworden dat de serie Mindhunter, die David Fincher voor Netflix maakt, voor onbepaalde tijd uitgesteld is. De serie is dus niet geannuleerd, maar lijkt er simpelweg voorlopig niet meer te gaan komen. Dat komt doordat maker Fincher het te druk heeft.

TVLine meldt dat Fincher zich op dit moment helemaal richt op andere projecten die hij maakt voor Netflix. Denk daarbij aan de film Mank en de serie Love, Death and Robots. Door al die projecten is hij klaarblijkelijk te druk om nog aan Mindhunter te werken.

Lees ook: Nieuw op Netflix: 'Mindhunter' seizoen 2!

Voorlopig niet
"David richt zich op dit moment op de regie van zijn eerste Netflix-film Mank en de productie van het tweede seizoen van de serie Love, Death and Robots. Hij zou in de toekomst meer Mindhunter kunnen maken, maar het leek ons niet eerlijk naar de acteurs om hen ervan te weerhouden ander werk te zoeken, terwijl hijzelf ander werk verkent."

Lees ook: Trailer Netflix hitserie 'Mindhunter' seizoen 2!

En dus zijn de contracten van de cast van de zeer goed ontvangen serie voorlopig on hold gezet. Dat betekent dat de serie niet geannuleerd is, maar er voorlopig niks gaat gebeuren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Binnenkort 'The Witcher' met Nederlandse nasynchronisatie op Netflix?
Series / Nieuws

Binnenkort 'The Witcher' met Nederlandse nasynchronisatie op Netflix?

Netflix ziet toekomst in nasynchronisatie dus ook in het Nederlands!

Je moet niet schrikken als je vandaag of morgen The Witcher opstart en deze dan bekijkt met Nederlandse stemmen. Netflix ziet namelijk toekomst in nasynchronisatie en past dit nu al toe op series via de Nederlandse Netflix-inlog.

Dit blijkt uit een artikel van NRC Handelsblad. Er worden testen uitgevoerd om te kijken of ook Nederlandse kijkers behoefte hebben aan een in het Nederlands nasynchroniseerde audiotrack. Birgit Schoolmeesters van de Nederlandse nasynchronisatie-studio WPP tegenover NRC: "We zien dat de doelgroep steeds ouder wordt. Vroeger was het echt alleen voor kleinere kinderen, nu wordt een serie als Fuller House op Netflix ook nagesynchroniseerd."

Fuller House en meer producties in NL
Rosanne Thesing, woordvoerder Netflix Noord-Europa over de nasynchronisatie bij de serie Fuller House: "Onze theorie is dat de doelgroep van Fuller House, jonge tieners, steeds vaker aan het multi-tasken is. Ze zijn bezig met hun telefoon en social media en luisteren tegelijkertijd met één oor naar het programma."

Daarnaast zijn er testen via de binnenkort te verschijnen Netflix-documentaire The Great Hack en de serie Shadowhunters: The Mortal Instruments. In je Netflix-account kun je bij die serie een track met Nederlandse audio aanzetten.

La Casa de Papel
In de States wordt nasynchronisatie al op grote schaal ingezet, ondanks dat het publiek eigenlijk zegt dat zij liever de content in de origineel gesproken taal ziet. Het viel Netflix echter op dat 72 procent van de kijkers in de States het Spaanse La Casa de Papel in het Engels keek.

Ook de recent verschenen Nederlandse serie Ares is in het Engels is ingesproken, door de cast van de serie. "Een goede dub kan veel effect hebben op het succes. The Rain is bijvoorbeeld ontzettend goed bekeken in de VS," aldus de Netflix-woordvoerder.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Einde verhaal voor HBO-hit 'Watchmen'
Series / Nieuws

Einde verhaal voor HBO-hit 'Watchmen'

Showrunner Damon Lindelof ziet het niet zitten om verder te gaan.

De kans lijkt klein dat HBO-hit Watchmen een tweede seizoen krijgt. Bedenker Damon Lindelof laat namelijk weten dat hij geen interesse heeft in een nieuw seizoen. Hij geeft HBO natuurlijk zijn zegen om dat te maken als de zender dat wil, maar weet zelf niet wat de toegevoegde waarde ervan is.

HBO-baas Casey Bloys laat ondertussen weten dat hij zich niet zo goed kan voorstellen hoe er een tweede seizoen komt zonder de visie van Lindelof en dat maakt de kans groot dat het er niet gaat komen. Daarmee lijkt het verhaal van de serie na één seizoen al afgerond.

Lees ook: Hier heeft men spijt van bij HBO's 'Watchmen'

Alternatieve geschiedenis
Watchmen speelt zich af in een alternatieve geschiedenis, waarin superhelden als criminelen behandeld worden. Watchmen omarmt de nostalgie van de graphic novel en is gebaseerd op het werk uit de jaren tachtig. Dat verhaal draaide om een moordmysterie dat zich ontvouwde rond een planeetveranderende samenzwering.

Lees ook: 'Watchmen'-serie is een dikke hit voor HBO

Dit is een vervolg op die comic, waarin we dus veel meer leren over de motieven van Adrian Veidt en over de oorsprong van Doctor Manhattan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead: World Beyond' verschijnt dit jaar maar met slechts 2 seizoenen!
Series / Nieuws

'The Walking Dead: World Beyond' verschijnt dit jaar maar met slechts 2 seizoenen!

De tweede spin-off van The Walking Dead verschijnt dit jaar maar duurt vrij kort.

Na The Walking Dead, gestart in 2010, en Fear the Walking Dead, gestart in 2015, start in dit jaar de tweede spin-off The Walking Dead: World Beyond. Nu is de startdatum voor het eerste seizoen bekend en het blijkt dat de serie verhoudingsgewijs heel kort duurt.

Via Collider wordt duidelijk dat de spin-off The Walking Dead: World Beyond uit slechts twee seizoenen zal bestaan. Dit is opvallend aangezien de eerdere series doorlopend nieuwe seizoenen krijgen en er is ook een trilogie aan films rond het personage Rick Grimes aangekondigd.

12 april 2020
World Beyond laat een toekomst zien waarin de volgende generatie opgroeit in de wereld met Walkers en bestaat daardoor uit een cast met jonge acteurs. De eerste aflevering verschijnt op 12 april op AMC. In Nederland is de serie te volgen via Amazon Prime Video.

Lees ook: Crossovers in 'The Walking Dead: World Beyond'

De eerste aflevering van World Beyond is geregisseerd door Kong: Skull Island-regisseur Jordan Vogt-Roberts. Overigens zou zender AMC ook andere in ontwikkeling zijnde TWD-series kortere seizoenen willen geven.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen