Einde verhaal voor HBO-hit 'Watchmen'

Einde verhaal voor HBO-hit 'Watchmen'

Showrunner Damon Lindelof ziet het niet zitten om verder te gaan.

Jim Pedd, 18 januari 2020 om 16:11

De kans lijkt klein dat HBO-hit Watchmen een tweede seizoen krijgt. Bedenker Damon Lindelof laat namelijk weten dat hij geen interesse heeft in een nieuw seizoen. Hij geeft HBO natuurlijk zijn zegen om dat te maken als de zender dat wil, maar weet zelf niet wat de toegevoegde waarde ervan is.
HBO-baas Casey Bloys laat ondertussen weten dat hij zich niet zo goed kan voorstellen hoe er een tweede seizoen komt zonder de visie van Lindelof en dat maakt de kans groot dat het er niet gaat komen. Daarmee lijkt het verhaal van de serie na één seizoen al afgerond.

Lees ook: Hier heeft men spijt van bij HBO's 'Watchmen'

Alternatieve geschiedenis
Watchmen speelt zich af in een alternatieve geschiedenis, waarin superhelden als criminelen behandeld worden. Watchmen omarmt de nostalgie van de graphic novel en is gebaseerd op het werk uit de jaren tachtig. Dat verhaal draaide om een moordmysterie dat zich ontvouwde rond een planeetveranderende samenzwering.

Lees ook: 'Watchmen'-serie is een dikke hit voor HBO

Dit is een vervolg op die comic, waarin we dus veel meer leren over de motieven van Adrian Veidt en over de oorsprong van Doctor Manhattan.

Lees meer over: Watchmen, HBO, Damon Lindelof

Populair nieuws