search
Hier heeft men spijt van bij HBO's 'Watchmen'
Series / Nieuws

Hier heeft men spijt van bij HBO's 'Watchmen'

Welke keuze had men liever anders gemaakt?

Er is één ding waar showrunner Damon Lindelof spijt van heeft, als het aankomt op het eerste (en mogelijk enige) seizoen van HBO's Watchmen. Hij is namelijk behoorlijk blij met de serie, die goed ontvangen is en ook enorm goed bekeken is.

Het enige waar Lindelof spijt van heeft, is dat er niet zo heel uitgebreid gekeken is naar Lady Trieu, het personage van actrice Hong Chau. De biljonair bleek grote banden te hebben met de graphic novel van Alan Moore en David Gibbons en verscheen pas relatief laat ten tonele. In de writers room was juist bewust veel ruimte voor haar.

Lees ook: 'Watchmen'-serie is een dikke hit voor HBO

Te weinig aandacht
"Als ik ergens spijt van heb, is het denk ik wel dat we Lady Trieu niet zo konden uitdiepen als we in de writers room gedaan hebben," aldus Lindelof tegenover Collider. "Vooral ook, als je het mij vraagt, gezien het grote werk dat Hong verricht heeft. Ik vond haar echt fantastisch. Het was iets dat we merkten in het eindspel van het seizoen. We schoven zoveel naar achteren tussen aflevering zeven en acht. We hadden het over de jeugd van Lady Trieu, hoe ze zo geworden is. Maar veel van haar achtergrond is veranderd naar opmerkingen van Bian tegen Angela en Lady Trieu tegen Angela, in aflevering zeven."

Lees ook: Tweede seizoen voor HBO-hit 'Watchmen' is onzeker

Gezien de ontvangst en bovenal de kijkcijfers van dit seizoen, krijgt Lindelof wellicht de kans om haar verhaal uit te diepen in een tweede seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen