search
'Game of Thrones' krijgt een compleet nieuw einde
Series / Nieuws

'Game of Thrones' krijgt een compleet nieuw einde

George R.R. Martin hint naar het lang verwachte slotdeel van zijn boekenreeks.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In 1996 verscheen met het boek 'A Game of Thrones' / 'Het spel der tronen' het eerste deel in de reeks 'A Song of Ice and Fire' / 'Het lied van ijs en vuur' van schrijver George R.R. Martin. HBO bemachtigde de rechten om de boeken te verfilmen en tussen 2011 en 2019 verschenen acht seizoenen die het verhaal in Westeros ook afrondde.

De boekenreeks is echter nog steeds niet klaar. HBO besloot zelf - in samenspraak met Martin - een eigen einde te bedenken. Vanaf seizoen 5 van HBO's Game of Thrones kwamen er dan ook steeds meer onderwerpen naar voren die niet terug te vinden zijn in de boeken. Nu heeft Martin geteast naar het einde dat hij op een zeker moment zal onthullen.

"Nieuw einde!"
In gesprek met het Duitse Welt ging Martin kort in op het einde van de HBO-serie en zijn boekenreeks. "Mensen kennen een einde, maar niet hét einde," aldus de schrijver die nog twee boeken wil opleveren.

Lees ook: 'Game of Thrones' moest eindigen met 3 films!

De grote vraag is of de eindconclusie hetzelfde zal zijn, of dat ook dat onderdeel anders wordt. Wanneer de boeken 'The Winds of Winter' en 'A Dream of Spring' is nog compleet onbekend.

Lees ook: 'Game of Thrones'-acteur snapt boosheid slotseizoen maar noemt het toch "perfect"
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen