Wetenschappers trachten Netflix-serie met Gwyneth Paltrow tegen te houden

Netflix-serie met Gwyneth Paltrow onder vuur

Ook verschillende abonnees hebben er inmiddels mee gedreigd om hun abonnement op Netflix op te zeggen...

Geoffrey Ketels, 28 januari 2020 om 14:27

De nieuwe Netflix-serie The Good Lab krijgt een storm van kritiek over zich heen. Menig aantal abonnees dreigen er ondertussen mee hun abonnement op de streamingdienst op te zeggen. Verschillende kritische wetenschappers proberen zelfs om de serie tegen te houden.
Zo'n 10 jaar geleden koos actrice Gwyneth Paltrow er voor om haar eigen lifestyle-imperium op te richten genaamd 'Goop'. Inmiddels is de onderneming uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf en heeft ze zelfs haar eigen serie gekregen. In de reeks The Goop Lab gaat Paltrow naar eigen zeggen dieper in op verschillende zaken welke door haar lezers (of klanten) als interessant worden beschouwd. Het gaat hierbij onder meer om speciale ademhalingstechnieken die zouden moeten kunnen helpen tegen stress en depressies.

Niet bewezen
Meteen op het ogenblik dat de eerste recensies van de docuserie The Goop Lab verschenen was het reeds duidelijk dat critics er maar weinig liefde voor voelden. Sommige recensies waren dan ook bikkelhard voor het project en ook voor Paltrow zelf. Eén van de recensies stelde bijvoorbeeld; "Een geschifte lofzang die vooral is gebaseerd op zelfingenomenheid". Het is ook lang niet de eerste keer dat Paltrow onder vuur komt te liggen met haar bedrijf en de "technieken" die ze tracht aan te leren.

In het verleden kwam de actrice reeds onder vuur te liggen omdat ze vrouwen had aangeraden stenen in te brengen in de vagina om de seksdrive te stimuleren. Wetenschappers reageerden op dat advies door te stellen dat dit niet alleen onzin is, daarnaast is het ook gevaarlijk. Op stenen kunnen immers bacteriën zitten welke erg nare gevolgen met zich mee kunnen brengen. Het Openbaar Ministerie van Californië klaagde de actrice aan waardoor er uiteindelijk een schikking werd getroffen voor een bedrag van zo'n slordige 125.000 euro.

Een recensie van The Hollywood Reporter van de Netflix-docuserie vatte het eigenlijk nog het best van allemaal samen; "Het is werkelijk een raadsel waarom Netflix er voor heeft gekozen om de wereld kennis te laten maken met de niet-wetenschappelijke nonsens welke door Paltrow wordt verkocht". Ben jij toch benieuwd geworden naar deze gloednieuwe docuserie? Dan kan je alvast even de onderstaande trailer bekijken.


Lees meer over: Gwyneth Paltrow, The Goop Lab, serie, Netflix

Populair nieuws