search

Ons nieuws van dinsdag 28 januari 2020

Oorzaak zombie-uitbraak 'The Walking Dead' eindelijk bekend!
Series / Nieuws

Oorzaak zombie-uitbraak 'The Walking Dead' eindelijk bekend!

Bedenker van The Walking Dead geeft het antwoord: zo zijn de zombie's op aarde gekomen.

Afgelopen jaar werd er zomaar een punt gezet achter de comicreeks 'The Walking Dead'. De series die daarop gebaseerd zijn lijken echter in te zetten op een oneindige reeks. Het tiende seizoen van The Walking Dead gaat binnenkort weer door, evenals de dochterserie Fear the Walking Dead.

Maar hoe komen die 'walkers' nu eigenlijk tot leven in de comics, en dus ook de serie? Hierop is nooit een echt antwoord gegeven en nu heeft schrijver en bedenker Robert Kirkman definitief uitsluitsel gegeven. De mysterieuze zombieplaag is door een toch best opvallend iets ontstaan, namelijk 'space spore', oftewel 'ruimtesporen'.



Ruimtesporen!
Ondanks dat dit ook als een grapje gezien kan worden, is dit wel een verwijzing naar de filmklassieker Night of the Living Dead uit 1968. Daarin waren eencellige ruimteorganismes de oorzaak van de zombie-uitbraak.

Lees ook: 'The Walking Dead: World Beyond' verschijnt dit jaar maar met slechts 2 seizoenen!

In het verleden gaf Kirkman als eens aan dat het eigenlijk niet uitmaakt wat de oorzaak is: "Wat de oorzaak ook is, het heeft geen enkele invloed op het verhaal en de levens van de personages uit The Walking Dead."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvels 'WandaVision' wordt "f*cking waanzinnig!"
Series / Nieuws

Marvels 'WandaVision' wordt "f*cking waanzinnig!"

We krijgen snel een preview van de Marvel-serie die eind dit jaar verschijnt!

Als je vanaf heden het complete Marvel Cinematic Universe wilt begrijpen moet je ook de series op Disney+ gaan volgen. Of je het nu leuk vindt of niet. Alles wijst erop dat er in de series essentiële zaken gaan gebeuren die niet los te zien zijn van de films. Eén van de series die waarschijnlijk heel veel impact gaat hebben is WandaVision.

Nog dit jaar verschijnt deze serie op Disney+ en waarschijnlijk zal deze het Marvel Cinematic Universe verder verrijken met tijdreizen en alternatieve universums binnen het Marvel Multiversum. Vooral het personage Wanda Maximoff / Scarlet Witch van actrice Elizabeth Olsen zou hier een grote rol in kunnen gaan spelen.

"f*cking waanzinnig!"
De andere hoofdrol is voor Paul Bettany. Hij zal weer te zien zijn als de mysterieuze Vision, het personage dat doodging in Avengers: Infinity War. In gesprek met IMDb zei de acteur dat de Marvel-serie "f*cking waanzinnig!" wordt.

Lees ook: Dode Quick Silver terug in 'WandaVision'?

"Deze wordt zo gek; de keuzes die ze maken," vervolgt hij. "Fans hoeven niet zo lang meer te wachten - al hebben ze het onlangs iets verplaatst -. Ze zullen heel veel meer inzicht krijgen en ook heel, heel snel." De Marvel-serie WandaVision staat voor eind 2020 gepland en verschijnt na The Falcon and the Winter Soldier. Deze kick-off voor de Disney+ series wordt in augustus verwacht.

Lees ook: Disney+ onthult dat Marvel-serie 'WandaVision' dit jaar verschijnt!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Peaky Blinders' seizoen 6 heeft een behoorlijke vertraging opgelopen
Series / Nieuws

'Peaky Blinders' seizoen 6 heeft een behoorlijke vertraging opgelopen

Wellicht verschijnt het zesde seizoen van 'Peaky Blinders' pas in 2021.

Nog vooraleer het vijfde seizoen van Peaky Blinders verscheen was het reeds duidelijk dat er een zesde seizoen zou komen. De productie van dit zesde seizoen heeft echter behoorlijk wat vertraging opgelopen. Ze lijkt dan ook nu pas echt te zijn opgestart.

De regisseur van Peaky Blinders, meer bepaald Anthony Byrne heeft via Instagram laten weten dat de pre-productiefase van het zesde seizoen van de reeks is begonnen. Bij de Instagrampost staat ook een foto van het script van de eerste aflevering. Deze foto maakt ook meteen duidelijk wat de titel van de eerste aflevering van het nieuwe seizoen zal zijn. Deze zal dan ook luisteren naar de naam Black Day.

Release in 2021
Dat de pre-productiefase nu eindelijk is gestart betekent uiteraard nog niet dat we de reeks al op korte termijn zullen kunnen aanschouwen, in tegendeel. Heel wat Britse media speculeren dan ook over een release ergens in 2021. Voor het zesde seizoen wordt een tijdssprong gemaakt van vijf jaar. Dit betekent dat het zesde deel uit de serie zich zal afspelen in het jaar 1934.

Wie het vijfde seizoen heeft gezien weet dat deze is geëindigd met een cliffhanger van formaat. Dit gezegd zijnde is het zo dat er over het algemeen wordt verwacht dat we alle hoofdpersonages uit seizoen 5 eveneens terug zullen zien in seizoen 6.

Eerder raakte ook reeds bekend dat acteur Stephen Graham de cast voor het zesde seizoen zal vervoegen. Welk personage hij precies zal spelen is tot dusver nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wetenschappers trachten Netflix-serie met Gwyneth Paltrow tegen te houden
Series / Nieuws

Wetenschappers trachten Netflix-serie met Gwyneth Paltrow tegen te houden

Ook verschillende abonnees hebben er inmiddels mee gedreigd om hun abonnement op Netflix op te zeggen...

De nieuwe Netflix-serie The Good Lab krijgt een storm van kritiek over zich heen. Menig aantal abonnees dreigen er ondertussen mee hun abonnement op de streamingdienst op te zeggen. Verschillende kritische wetenschappers proberen zelfs om de serie tegen te houden.

Zo'n 10 jaar geleden koos actrice Gwyneth Paltrow er voor om haar eigen lifestyle-imperium op te richten genaamd 'Goop'. Inmiddels is de onderneming uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf en heeft ze zelfs haar eigen serie gekregen. In de reeks The Goop Lab gaat Paltrow naar eigen zeggen dieper in op verschillende zaken welke door haar lezers (of klanten) als interessant worden beschouwd. Het gaat hierbij onder meer om speciale ademhalingstechnieken die zouden moeten kunnen helpen tegen stress en depressies.

Niet bewezen
Meteen op het ogenblik dat de eerste recensies van de docuserie The Goop Lab verschenen was het reeds duidelijk dat critics er maar weinig liefde voor voelden. Sommige recensies waren dan ook bikkelhard voor het project en ook voor Paltrow zelf. Eén van de recensies stelde bijvoorbeeld; "Een geschifte lofzang die vooral is gebaseerd op zelfingenomenheid". Het is ook lang niet de eerste keer dat Paltrow onder vuur komt te liggen met haar bedrijf en de "technieken" die ze tracht aan te leren.

In het verleden kwam de actrice reeds onder vuur te liggen omdat ze vrouwen had aangeraden stenen in te brengen in de vagina om de seksdrive te stimuleren. Wetenschappers reageerden op dat advies door te stellen dat dit niet alleen onzin is, daarnaast is het ook gevaarlijk. Op stenen kunnen immers bacteriën zitten welke erg nare gevolgen met zich mee kunnen brengen. Het Openbaar Ministerie van Californië klaagde de actrice aan waardoor er uiteindelijk een schikking werd getroffen voor een bedrag van zo'n slordige 125.000 euro.

Een recensie van The Hollywood Reporter van de Netflix-docuserie vatte het eigenlijk nog het best van allemaal samen; "Het is werkelijk een raadsel waarom Netflix er voor heeft gekozen om de wereld kennis te laten maken met de niet-wetenschappelijke nonsens welke door Paltrow wordt verkocht". Ben jij toch benieuwd geworden naar deze gloednieuwe docuserie? Dan kan je alvast even de onderstaande trailer bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geheimhouding terugkeer van [...] in 'Doctor Who' was een hele operatie
Series / Nieuws

Geheimhouding terugkeer van [...] in 'Doctor Who' was een hele operatie

Acteur onthult alles over zijn uiterst geheime terugkeer in 'Doctor Who'

*** Let op, in dit artikel staan spoilers over de laatste aflevering van Doctor Who ***

John Barrowman verraste Doctor Who-fans in de nieuwste aflevering met zijn langverwachte terugkeer als sci-fi piratenheld Captain Jack Harkness. Maar hoe hield de acteur precies zijn verschijning in de Britse serie met Jodie Whittaker een geheim?

Vrienden in Wales zeiden tegen me: "Waarom ben je hier?" En ik heb weken lang gelogen dat ik mijn flat aan het renoveren was. Ik heb ook echt de woning van mijn moeder opgeknapt. Ik heb dus twee vliegen in één klap geslagen. Er waren maar een paar mensen aan mijn kant van de familie die het wisten, ik moest het iemand vertellen!"

Barrowman was in Londen op bezoek bij Bill Pullman die een toneelstuk speelde. Daar kreeg hij een telefoontje van zijn management, "Chris Chibnall (huidige 'Doctor Who' showrunner) wil met je praten. John, hoe zou je het vinden als Captain Jack terug zou komen naar de TARDIS?"

Bekijk op instagram


"En ik zei meteen 'Ja'. Ik hou van dit karakter, ik hou van wie hij is!"

"Ik kan niet verklappen of er meer Captain Jack komt. Ik denk niet dat het dit seizoen gaat gebeuren. Maar zoals ik altijd heb gezegd, als ik wordt gevraagd, doe ik het direct. Het is geweldig. Ik ben gewoon overweldigd."

Bekijk hier beelden van het interview met de kapitein, of lees het hele interview hier.

Bekijk op instagram


Lees ook: 'Doctor Who' krijgt wel heel schokkende twist
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tom Hiddleston valt hard op zijn gezicht tijdens stuntvoorbereiding 'Loki'-serie
Series / Celebrity

Tom Hiddleston valt hard op zijn gezicht tijdens stuntvoorbereiding 'Loki'-serie

Hiddleston deelt de eerste beelden van 'Loki' in een Instagram-video van zijn mislukte stunt.

Maandag deelde Hiddleston een Instagram-video achter de schermen dat hij enkele stunts aan het repeteren is. Dit is de eerste blik op Loki, Marvel heeft verder nog geen beelden vrijgegeven van Loki's eigen Disney+ serie.

Lees ook: Marvel-serie 'Loki' vindt Enchantress?

De stunt begint heel sierlijk, maar zijn landing is niet zo elegant. "Prep gaat echt goed," grapt hij in het bijschrift.

Bekijk op instagram


De video vertelt weinig over wat we van de serie kunnen verwachten. Maar het is altijd leuk om Hiddleston keer op keer door de lucht te zien vliegen voordat hij op zijn gezicht landt!

Loki is een van de vele Marvel Cinematic Universe-figuren die de hoofdrol spelen in hun eigen Disney+ serie, naast The Falcon and the Winter Soldier, WandaVision en Hawkeye. Er zijn ook shows in ontwikkeling over nieuwe helden Ms. Marvel, Moon Knight en She-Hulk.

De Disney+ serie richt zich niet op de verhaallijn van Loki in Avengers: Infinity War, maar op de alternatieve universumversie van Loki die de Tesseract bestuurde en verdween toen de Avengers terug in de tijd gingen in Endgame.

"De vraag die ik meer dan elke andere vraag in Endgame kreeg, was, waar ging Loki heen en wat gebeurde er met Loki?" plaagde Marvel Studios-president Kevin Feige afgelopen zomer in San Diego Comic-Con. "Deze serie zal vertellen waar hij heen ging."

Hiddleston omschreef de Loki-serie eerder als een nieuwe kijk op het personage, dat hij sinds de originele Thor van 2011 speelt. "Het is heel, heel opwindend omdat het in veel opzichten het personage is dat je kent, maar in een context waarin je hem nog nooit eerder hebt gezien. En als ik nog meer zeg, verklap ik teveel," aldus Hiddleston.

"Er is zoveel nieuws te ontdekken dat ik nog niet heb onderzocht."

Lees ook: Werk aan Marvel-serie 'Loki' nu officieel begonnen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bejubelde film 'Parasite' wordt nu ook een serie
Series / Nieuws

Bejubelde film 'Parasite' wordt nu ook een serie

Regisseur Bong Joon Ho doet een boekje open over de serie die voortborduurt op de voor 3 Oscars genomineerde film.

Parasite is een van de meest besproken films van de laatste maanden. Na het enorme succes kwam het als vrij onverwacht nieuws dat er nu een serie van wordt gemaakt door HBO.

Regisseur Bong Joon Ho legde uit dat de beslissing om de serie werd genomen omdat hij het gevoel had dat er nog veel meer verhaallijnen en momenten zijn in de wereld van Parasite om het publiek te laten zien.

De regisseur liet The Hollywood Reporter nu weten wat zijn beweegredenen zijn om een serie te maken over de wereld die hij heeft bedacht:

"Met films ben je gebonden aan een speelduur van circa twee uur. Maar er zijn veel (achtergrond)verhalen die we over de personages uit de film kunnen vertellen. Alle ideeën die ik hierover heb wil ik graag in een vijf of zes uur durende film uitwerken, zoals Bergman dat deed met Fanny and Alexander. Zo hebben we een bioscoop- en een tv-versie."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-serie 'The Falcon and the Winter Soldier' krijgt zomerrelease
Series / Nieuws

Marvel-serie 'The Falcon and the Winter Soldier' krijgt zomerrelease

We moesten er even op wachten, maar Disney+ heeft eindelijk een premieredatum voor de Marvel-serie aangekondigd.

Nu het eerste seizoen van Disney+-serie The Mandalorian ten einde is gekomen, zullen veel leden van de streamingdienst zich afvragen wat de volgende grote serie is. Het lijkt erop dat de eerstvolgende grote release The Falcon and the Winter Soldier zal zijn. We moeten echter wel nog een dik half jaar wachten op het resultaat.

Lees ook: Opvallend: Captain America op foto 'The Falcon and the Winter Soldier'!

Het nieuws over de release van The Falcon and the Winter Soldier komt op een nogal sneaky manier naar buiten. Deadline wist namelijk te melden dat acteur Noah Mills de cast van de serie zou versterken, maar liet aan het einde van datzelfde artikel nonchalant vallen dat de serie in augustus te streamen zal zijn. Dit is overigens in strijd met eerder nieuws dat de serie pas eind dit jaar Disney+ zou bereiken.

Een mysterieuze serie
Details over de plot van The Falcon and the Winter Soldier worden nog steeds geheimgehouden. Wat we wel weten, is dat John Walker alias Super-Patriot (Wyatt Russell) een rol speelt in de serie. Op enkele gelekte setfoto's van de serie is Super-Patriot te zien met het schild van Captain America. Wat natuurlijk interessant is, gezien het feit dat Cap het schild aan het einde van Avengers: Endgame overdroeg aan Sam Wilson/Falcon.

Lees ook: Tegenslag voor Marvels 'The Falcon and the Winter Soldier'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen