search

Ons nieuws van vrijdag 31 januari 2020

Serie over 'Da Vinci Code'-held Robert Langdon komt eraan!
Series / Nieuws

Serie over 'Da Vinci Code'-held Robert Langdon komt eraan!

Na de drie films van Ron Howard komt er nu een serie over Professor Langdon.

Bijna 17 jaar nadat auteur Dan Brown de wereld opschudde met literaire sensatie The Da Vinci Code, is bekend geworden dat hoofdpersonage Robert Langdon een eigen serie krijgt. De serie draagt de weinig inspirerende titel Langdon.

Het succes van The Da Vinci Code zorgde er al snel voor dat Hollywood brood zag in een filmversie. Die film werd geregisseerd door Ron Howard en had Tom Hanks als hoofdrolspeler. Ondanks lauwe kritieken was de film een megasucces, wat twee vervolgen waarborgde: Angels & Demons (2009) en Inferno (2016). Ondanks dat deze films het een stuk minder deden dan het eerste deel, is de franchise dus nog niet dood.

The Lost Symbol
NBC heeft nu officieel het groene licht gegeven voor een pilot-aflevering van Langdon, een productie van Imagine Television. In juni 2019 werd al bekend dat NBC de rechten had gekocht, maar daarna was het een half jaar stil rond het project. Het scenario is in handen van Jay Beattie en Dan Dworkin, en Ron Howard keert terug als uitvoerend producent. Dan Brown zelf zou ook in enige capaciteit bij de serie zijn betrokken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Friends'-reboot met alleen zwarte of Aziatische vrienden op komst?
Series / Nieuws

'Friends'-reboot met alleen zwarte of Aziatische vrienden op komst?

Acteur David Schwimmer ziet het al helemaal zitten om zoiets te maken!

Friends blijft, ondanks dat deze al jaren geleden tot een einde kwam, enorm populair. Er was bij de 25ste verjaardag zelfs een special gemaakt rond de serie en nu laat acteur David Schwimmer, die Ross speelde, weten wel open te staan voor een spin-off of een reboot.

Schwimmer sprak met de Britse krant The Guardian over het gebrek aan diversiteit in de serie. "Misschien kunnen we een Friends maken met alleen zwarte of Aziatische vrienden. Maar ik was me heel bewust van het gebrek aan identiteit en ik heb er jaren voor gestreden dat Ross ook met vrouwen die niet blank zijn zou daten. Een van de eerste vriendinnen die ik in de serie had, was een Aziatisch-Amerikaanse vrouw en later kwamen er ook Afrikaans-Amerikaanse vrouwen voorbij. Daar heb ik altijd heel hard aan gewerkt."

Lees ook: Courteney Cox (Friends) reageert op vreemde identiteitsverwarring

Is er al
Fans wezen Schwimmer er op sociale media op dat de serie er eigenlijk al is. Living Single is een serie die een divers ensemble heeft en zelfs gemarket is als een Friends met alleen zwarte acteurs en actrices. Daar reageerde Schwimmer weer op: "Ik wilde niet impliceren dat Living Single niet bestaan heeft of niet voor Friends kwam, dat wist ik wel."

Lees ook: Freddie Prinze Jr.: "Eigenlijk was mijn rol in 'Friends' voor iemand anders"
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de gloednieuwe projecten van Disney+!
Series / Nieuws

Dit zijn de gloednieuwe projecten van Disney+!

Waar wordt op dit moment aan gewerkt door de streamingdienst Disney+?

Toen Disney+ gelanceerd werd in november, werd er eigenlijk nog niet eens zo heel veel content geproduceerd. Daar komt nu verandering in, want de streamer kondigt steeds meer nieuwe projecten aan. Vandaag zijn er meerdere nieuwe projecten aangekondigd. We zetten ze voor je op een rij!

Tijdens een panel op de Realscreen Summit in New Orleans, onthulde Disney de eerste details over nieuwe projecten. "Deze projecten nemen mensen mee op epische avonturen en dompelen hen onder in fantastische werelden en schijnen een nieuw licht op buitengewone mensen en wezens," aldus Agnes Chu over de nieuwe projecten.

The Quest
De eerste van de projecten is The Quest. Dat is een reality competitie die zich afspeelt in de fictieve wereld Everealm. De boel wordt opgenomen in Oostenrijk en brengt deelnemers oog in oog met mythische wezens en magische ontmoetingen.

The Maze
In deze serie komen teams van vijf (een volwassene en vier tieners) tegenover elkaar te staan. Zij moeten raadsels oplossen en aanwijzingen ontrafelen over opdrachten door Europese steden.

Meet het Chimps
Deze serie zoomt in op de ins en outs van een van de grootste wildlife sanctuaries van de wereld, Chimp Haven, waar meer dan 300 chimpansees wonen.

Pixar SparkShorts
Er verschenen al meerdere shorts op Disney+ en deze serie laat zien hoe ze gemaakt worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Auch! Apple koopt een van de belangrijkste mensen van Netflix weg
Series / Streaming-diensten

Auch! Apple koopt een van de belangrijkste mensen van Netflix weg

Een top ingenieur maakt de overstap van Netflix naar Apple TV...

Apple heeft haar technisch team versterkt met een opvallende naam. Het heeft namelijk de top ingenieur Ruslan Meshenberg aan boord gehaald. Waarom dit zo'n opvallende naam is? Omdat Meshenberg jarenlang één van de belangrijkste ingenieurs was bij streamingdienst Netflix.

Eén van de belangrijkste prioriteiten voor Apple ligt bij het vergroten van haar content aanbod. Dit gezegd zijnde wordt er ook achter de schermen stevig verder gebouwd aan de streamingdienst. Zo heeft Apple danig geïnvesteerd in het uitbreiden van haar technisch team. Dit niet in het minst door het aantrekken van Meshenberg, sinds jaar en dag één van de belangrijkste technische medewerkers van streamingdienst Netflix.

Belangrijke aanwinst
Voor Apple is het aantrekken van Meshenberg ongetwijfeld een belangrijke stap in de juiste richting. Meshenberg stond namelijk door de jaren heen mee aan de wieg van enkele belangrijke innovaties bij Netflix. Verschillende van deze innovaties zijn van cruciaal belang gebleken voor het verbeteren van de kijkervaring van Netflix-gebruikers.

Het is nog niet bekend wie Meshenberg bij Netflix zal vervangen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Unieke beelden van het door George Lucas geregisseerde 'Star Wars: Underworld' staan nu online
Series / Nieuws

Unieke beelden van het door George Lucas geregisseerde 'Star Wars: Underworld' staan nu online

Bekijk hier nu unieke beelden van de Star Wars serie van George Lucas die er nooit kwam.

Bijzondere beelden van Star Wars: Underworld zijn nu online te vinden. Een volledige scène van deze geannuleerde serie is te zien samen met een fraai kijkje achter de schermen

Al in 2005, lang voor de komst van The Mandalorian, was George Lucas van plan om een televisieserie over te maken. Het idee was destijds om een totaal van honderd afleveringen van tweeënveertig minuten te maken!

Geannuleerde serie

Ondanks het feit dat er al vijftig scripts geschreven waren werd het uiteindelijk nooit gemaakt. Dit heeft vooral te maken met het feit dat Star Wars: Underworld destijds veel te duur geacht werd.

Toen Lucasfilm door Disney opgekocht werd, lagen er ook nog plannen voor Underworld op tafel. Deze zijn ook door Disney nooit uitgevoerd, maar nu is dus wel te zien hoe deze serie eruit gezien zou hebben.

Coruscant

Het idee was om de gehele serie zich op Coruscant te laten afspelen. De scène die nu te zien is speelt zich dan ook af in de krochten van deze planeet.

In de donkere straten patrouilleren stormtroopers, terwijl een lid van de rebellen een apparaat gebruikt om plannen van het galactisch keizerrijk te stelen. De 'making-of' beelden laten een bijzondere samensmelting tussen digitale technieken en de echte acteurs voor de green screen zien.



Lees ook: Mogelijk live-action 'Star Wars'-serie op komst
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  3. 3. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen