'Foundation' serie van Apple wordt grootste Ierse productie ooit

'Foundation' wordt grootste Ierse productie ooit

De nieuwe sciencefictionserie van Apple moet helpen om Apple TV+ eindelijk echt op de streamingkaart te zetten...

Geoffrey Ketels, 1 februari 2020 om 13:47

Apple heeft dringend nood aan nieuwe, echt kwalitatieve content om zich te kunnen meten met namen als Netflix en Disney+. De algemene verwachting is dat Foundation zomaar eens één van de series zou kunnen worden die kan helpen om Apple TV+ echt op de kaart te zetten.
Wat sowieso al een zekerheid is, is dat Foundation een behoorlijk stevige productie wordt. Sterker nog, het nationale fonds voor de entertainmentindustrie van Ierland heeft bekend gemaakt dat het met zekerheid de grootste Ierse productie ooit wordt.

Lees ook: Topregisseur ingehuurd voor epische scifi-serie 'Foundation'

500 nieuwe banen
Bovenstaande stelling wordt meteen de nodige kracht bijgezet wanneer we kijken hoeveel nieuwe banen de productie heeft opgeleverd. Dat zijn er naar verwachting zomaar even een slordige 500. De opnames van de reeks gaan later dit jaar van start in Limerick in Ierland. Wanneer de serie te zien zal zijn op Apple TV+ werd tot dusver nog niet bekend gemaakt.

Foundation is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van de Amerikaanse schrijver Isaac Asimov. De cast van de reeks bestaat uit namen zoals onder meer Jared Harris en Lee Space.

Lees ook: Hoofdrolspelers epische scifi-serie 'Foundation' gevonden

Lees meer over: Foundation, serie, Apple, Apple TV, Apple TV Plus

Populair nieuws