search
Deze schrijvers gaan werken aan de Obi-Wan serie
Series / Nieuws

Deze schrijvers gaan werken aan de Obi-Wan serie

Zij moeten de serie redden, nu Hossein Amini van boord is gestapt en verder gaat met ander materiaal.

Disney en Lucasfilm treffen op dit moment voorbereidingen voor de volgende grote Star Wars-serie: die rond Obi-Wan Kenobi. Dat personage wordt gespeeld door acteur Ewan McGregor, die straks dus weer in de huid kruipt van het personage.

Hij was in 2005 voor het laatst te zien als Obi-Wan, maar te horen als hem in de films The Force Awakens en The Rise of Skywalker. Op dit moment gaan de ontwikkelingen rond de serie gestaag door. Begin volgend jaar gaan de camera's dan eindelijk rollen. Nu zijn er schrijvers gevonden.

Lees ook: Ewan McGregor bevestigt problemen 'Star Wars'-serie

Enkele namen
Vandaag horen we dat Dave Filoni en Christopher Yost mogelijk aan boord van de serie zullen stappen. Zij vervangen dan de oorspronkelijk geplande schrijver, Hossein Amini. Disney en Lucasfilm gaan de scripts die Amini voor hen schreef dus opnieuw laten maken en doet dat met wat bekendere namen.

Lees ook: Bizarre geruchten rond 'Obi-Wan Kenobi'-serie

Filoni maakte namelijk meerdere series in de Star Wars-franchise en heeft daarmee veel ervaring. En Yost is een bekend scenarist, die onder meer schreef voor de film Thor: Rangarok en een aflevering van The Mandalorian voor zijn rekening nam.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen