Disney+ gaat Netflix nooit inhalen wat content betreft

Disney+ gaat Netflix nooit inhalen met content

Er is maar één kampioen als het aankomt op originele content en dat is Netflix.

Jim Pedd, 7 februari 2020 om 10:16

Netflix investeert het meeste van alle streamingdiensten in originele content. Aan de lopende band verschijnen er nieuwe films en series. Dat moet wel, want steeds meer filmproductiebedrijven beginnen hun eigen streamingdienst. Zo ook Disney, dat in november 2019 van start ging.
Hoewel Disney+ ondertussen bijna 30 miljoen betalende abonnees heeft, laat Disney weten dat het niet van plan is om Netflix in te halen wat het aantal abonnees betreft. Dat hoeft ook niet, vindt CEO Bob Iger. Volgens hem is het vooral van belang te leveren wat mensen verwachten.

Originele content
"Het moge duidelijk zijn dat de series waar we nu in geïnvesteerd hebben, goede keuzes zijn geweest, kijkend naar onder meer The Mandalorian. Toen we lanceerden, wisten we dat dit met een bescheiden hoeveelheid content zou zijn en dat we na verloop van tijd zouden opbouwen naar meer. Maar we zijn best tevreden over ons aanbod en de hoeveelheid en waarderen kwaliteit echt boven kwantiteit.," aldus Iger.

En dus investeert men vooral in Marvel en Star Wars. We krijgen minstens dertien series verbonden aan die twee franchises en dat aantal breidt de komende tijd alleen maar uit.

Bron: CB

Lees meer over: Disney Plus, Star Wars, Marvel, Bob Iger

Populair nieuws