Bezoek aan 'Game of Thrones' eiland in Spanje blijft dan toch gratis

Bezoek gratis populair 'Game of Thrones' eiland

Ontdek een bijzondere locatie uit 'Game of Thrones' relatief dichtbij huis in het zonnige Spanje...

Geoffrey Ketels, 9 februari 2020 om 19:28

Het is al langer bekend dat we enkele locaties uit de serie Game of Thrones vrij dicht bij huis kunnen ontdekken. Dit geldt ook voor het eiland 'San Juan de Gaztelugatxe'. Dit eiland is gelegen in Spanje en staat in het bijzonder bekend omwille van de aanwezigheid van de 'Dragonstone' vesting in de reeks.
San Juan de Gaztelugatxe is gelegen in de Spaanse gemeente Bermeo op amper een half uurtje rijden van de populaire stad Bilbao. Het zijn voornamelijk de spectaculaire trappen, de natuur evenals de rest van de omgeving welke voor fans van Game of Thrones herkenbaar zullen zijn. De vesting van Daenerys bestaat helaas niet echt. Voor de opnames van Game of Thrones werd de kerk die zich op de rots bevindt (virtueel uiteraard) weggehaald en vervangen door een door de computer gecreëerde vestiging.

Trappen en stranden
De vesting van Daenerys zelf is dus niet te bezoeken. Dat is jammer, maar toch zal je tijdens een bezoek aan deze locatie kunnen rekenen op heel wat herkenbare locaties. Niet alleen de stranden zijn herkenbaar, dit geldt eveneens voor de omliggende stranden. Deze kwamen uitvoerig aan bod in de afleveringen één tot en met zeven van het zevende seizoen.

De sterk toegenomen populariteit van San Juan de Gaztelugatxe door de serie Game of Thrones heeft er voor gezorgd dat er even sprake van was om de toegang tot het eiland betalend te maken. Van dat idee is men inmiddels (voorlopig?) afgestapt. Wel is het zo dat er vanaf maart 2020 nog slechts 3.024 mensen gecontroleerd een bezoek aan het eiland kunnen brengen. Op deze manier wil men er voor zorgen dat er niet wordt geraakt aan de authenticiteit van de plaats.

Lees meer over: Game of Thrones, serie

Populair nieuws