We hebben geluk met de release van 'The Mandalorian'!

We hebben geluk met de release van The Mandalorian

Andere landen moeten meerdere weken wachten tot ze alles gezien hebben.

Jim Pedd, 20 februari 2020 om 10:20

We boffen maar in Nederland. Hier ging Disney+ van start in november. Meteen konden we, gelijk met de Verenigde Staten, genieten van de serie The Mandalorian. We waren maar één van de drie landen op de hele wereld waar Disney+ meteen gelanceerd werd. Nu rolt men de boel echter langzaamaan breder uit. Maar in al die landen wordt de serie maar één aflevering per week geplaatst.
Kortom: Disney geeft mensen in heel wat landen dezelfde ervaring die wij gehad hebben. Elke week dus weer een nieuw hoofdstuk in het avontuur van Mando en Baby Yoda. Met als verschil dat mensen het plot nu al online kunnen vinden. Dat levert dus een wat aparte situatie op, daar de meeste fans niet zullen kunnen wachten op een nieuwe aflevering. Maar voor Disney is het geen gekke keuze; zo blijven mensen langer hangen bij de streamingdienst en houdt deze langer toegevoegde waarde.

Lees ook: Nieuw castlid voor tweede seizoen 'The Mandalorian'

The Mandalorian
De serie draait om een Mandalorian, die tijdens een missie een bijzonder kind aantreft. Een kind van 50 jaar oud, welteverstaan, en het doelwit van de maffia die aan het voormalige Keizerrijk gerelateerd is. In plaats van hem in te leveren bij zijn opdrachtgever, besluit Mando het kind te beschermen. Dat leidt tot een verschrikkelijk ingewikkelde situatie, waarbij zo’n beetje elke andere premiejager het op Mando en het kind voorzien heeft.

Lees ook: 'The Mandalorian' gebruikte oude shots van Star Wars

Nog voor de release, bestelde Disney trouwens al een tweede seizoen. Dat wordt net als het eerste gemaakt door Jon Favreau. Men is al druk bezig met de opnames en de release staat gepland in oktober.

Lees meer over: Disney Plus, The Mandalorian

Populair nieuws